Bu Blogda Ara

15 Ekim 2013 Salı

KURBAN BAYRAMINDA KALORİLERLE MÜCADELE: DOYUMLUK DEĞİL TADIMLIK OLSUN...

     Bayramlıklar hazırlandı, tatlılar şerbetlendi, şekerler, çikolatalar, kuru yemişler ve daha birçok karşı konulamaz ikramlıklar bizleri bekliyor. Kurban Bayramı vesilesiyle ikramlıklara birde kırmızı etler, mangallar, kavurmalar eklendi mi vay halimize :)
beslenme diyet
    Bayramları seviyorum özellikle büyüklerimizi ziyaret edip, onları memnun etmeyi. Fakat en büyük stresim her gittiğimiz evde bol bol ikramlar sunulması ve bunları geri çevirememe durumları...


    Herhangi bir rahatsızlığınız yoksa birkaç gün ufak sıyrıklarla bol kaloriden nasibinizi alacaksınız üzgünüm :) Ben midemden rahatsız olduğum için bu konuda biraz rahatım çok ısrara gelmiyorum.
tatlıları şekerleri

    Peki neler yapabiliriz? Bu bayram yine kahvaltımızı hafif bir şekilde yapalım, bol bol su tüketelim, ağır yiyeceklerin sindirim sistemimizi bozmaması için meyve ve ağırlıklı sebze tüketimini arttıralım. 

    Benim gibi mide sorununuz varsa mutlaka dinlenmiş ve iyi pişmiş kurban etini tercih edelim, yoksa midede sindirim ve gaz sorunu bayramınızı zehir edebilir. Hiç yoktan ilaç kullanmak zorunda kalmayalım, ne gerek var ki?
bayramda nasıl beslenmeli
    Ee bayram şunun şurasında yılda 2 defa, hiç mi tadını çıkarmayalım, çıkaracağız elbet! Benim bayram kaçamaklarım ev baklavası ve kuru yemişten yana oluyor, bence en masum ikramlardır kendileri. İçinde zilyon tane katkı maddesi, boya, kimyasal, trans yağ içeren çikolata ve şekerlemeleri yemektense, mis gibi organik ev baklavası ve fındık, fıstık, bademi tercih ederim. 
ev baklavası

    Eğer hamur işi, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlı ikram eden ev sahipleri varsa bunlar tercihim olur. Çünkü şerbetli tatlılar kan şekerinde ani yükselme oluştururken, sütlü tatlılarda şerbetli tatlılara nazaran daha yavaş olur. Bu zincirlemenin sonucunda ise yavaş yükselen kan şekeri yavaş yavaş düşer ve ani açlık krizleri oluşturmaz ;) Ayrıca süt gibi eşsiz bir protein kaynağını vücudumuza almış oluruz.

    Asitli içeceklerle oldum olası pek aram yoktur, şu dönemde tatlı krizine ramak kala sizde uzak durun derim. Onun yerine maden suyu, açık bir çay hiç yoktan su tercih edilebilir. 

    Bayram ziyaretlerini bitirdikten sonra üzerine eve gelip bitki çayı içip uyumakta aldığımız fazla kaloriyi dengeleyecektir. Ben günün vicdan azabını o şekilde bastırabiliyorum :)) Bayram bayram "Fazla kalorilerinizi spor yaparak harcayın" diyen uzmanlara bakarsak ben vicdan azabından ölürüm herhalde :) Bitki çayı, bol su, bol sebze, hafif ara öğünler iyidir iyi :) Bayram ziyaretleri bizde ağır spor yerine geçecek türden değil mi zaten :) 
bayram şekerlemeleri
    Beslenme ve diyet kişinin sosyal yaşantısından, fiziksel faaliyetlerine, geçmiş rahatsızlıklarına kadar her türlü kriterde değişiklik gösterebilmektedir. Bu yazımda Beslenme alanında aldığım eğitim bilgilerimce ufak notlar düşmek istedim. Umarım kısa, öz ve faydalı olmuştur.
kurban bayramı
Görsel alıntıdır.
    Bayramınız sevdiklerinizle yanyana, mutlu, huzurlu, bol keyifli ve sağlıklı geçsin... Tatlıların cazibesine kendinizi fazla kaptırmamanız dileğiyle, iyi bayramlar...

4 yorum:

  1. ne güzel demişsin bende ev baklavasına böreklere ve tabi kii ete hayır diyemiyorum işte bayramlarda :(
    ama napalım canım yılda 2 kez deyip kendimi de avutuveriyorum :D
    Mutlu Bayramlar ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım ;) Etin en yenilesi zaman bence, nerden geldiğini hangi şartlarda kesildiğini biliyoruz en azından afiyet bal şeker olsun, iyi bayramlar ;)

      Sil
  2. Mutlu Bayramlar dilerim afiyet seker bal olsun canim sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Hepimize mutlu bayramlar ;) ♥

      Sil