Bu Blogda Ara

11 Ekim 2013 Cuma

PARFÜM KULLANMANIN İNCELİKLERİ ve KALICILIĞINI ARTTIRMANIN PÜF NOKTALARI

     Hangimiz parfümlerden hoşlanmayız ki? Özellikle her kadın daima ardında onu anımsatacak hoş bir koku bırakmayı ister ;) Parfüm kullanımı günlük hayatımızda o kadar alışılagelmiş bir davranış ki, çoğu zaman inceliklerini bilmeden yada dikkat etmeden uyguluyoruz.
parfüm nasıl kullanılır

    Parfüm nasıl ve ne kadar kullanmalı? Parfümün kalıcılığını arttırmak için neler yapmalı? Parfüm kullanırken farkında olmadan yapılan yanlışlar ve altın kuralları neler?
Bu postumda az çok hepimizin bilgisinin olduğu bir konuya; belki gözümüzden kaçan şeyler vardır, belkide bazı şeyleri tekrar hatırlamamıza ihtiyacımız vardır diye kendi yorumlarımla değinmek istedim.
Beautybooop

   Parfümü gereğinden fazla kullanmak kalıcılığını arttırmıyor ne yazık ki, aksine resmen koku bizim önümüzde yürüyüp gidiyor, bu cidden hoş birşey değil! Kokumuzda boğulmamak için parfümü doğru noktalara doğru bir şekilde uygulamak yeterli. 

     Parfümü uygularken etkisini ve kalıcılığını arttırmak için; özellikle parfümü nabzımızın attığı yerlere, derimizin ince olan yerlerine uygulamak önemli ;) Yani bilek içleri, boyun, göğüslerin arası, kulak arkaları, dirsek ve diz arkaları, ayak bilekleri gibi damarların deriye yakın olduğu kısımlara...
parfüm kalıcılığı nasıl artar

     Yine daha kalıcı bir uygulama istiyorsak; parfümün kalıcılığını arttırmak için aynı parfümün yan ürünleri olan losyon, pudra veya nemlendiricisini sürüp, bunların üzerine parfümü uygulamak tavsiye edebileceğim yöntemlerden. 

    Parfümlerin içerisinde bulunan yağ oranı parfümün kalıcılığını arttırdığı için altına uygulanan yan ürünler derideki etkisinin uzun süre sürmesini sağlar. Parfümlerin içerisinde yağ bulunuduğunu da dikkate alarak kıyafetlere iz bırakabileceğini unutmayın... 
    Bahsettiğim konudan anlaşılacağı gibi özellikle kuru cilde sahip olanların teninde parfümün kalıcılığı biraz daha az olacaktır. 
parfüm yorumları

     Benim en sevdiğim eğlenceli bir yöntemse; Parfümü havaya sıkıp biraz bekledikten sonra altından geçmek! Gayet güzel, etkili ve keyifli yöntemlerden biri diyebilirim;) En son giyindikten sonra tek fıs bu uygulamayı yapıyorum kıyafetlerimde parfüm izi oluşmasını da engelliyorum bu şekilde. Tabi yaparken hava akımı olmayan bir mekan tercih edin yoksa hem parfüm eşit dağılmıyor hemde üstüne ağız burun gibi olur olmaz yerlere gidiyor, tarafımdan test edildi :D

    Saçlarımızın özellikle parfüm parfüm kokması ne kadar hoş bir olay olsa da, parfümü direkt saçlara sürmek saça büyük zarar veriyor. Ben bunun yerine saç fırçama bir fıs sıkıp sadece saç uçlarımı bu fırçayla tarıyorum, saçlar hareket ettikçe parfümde yayılmaya başlıyor hmmmmm ;)

    Dikkat dikkat! Parfüm sürerken yada denerken alışkanlık haline getirdiğimiz en büyük hatamız parfümü sürdükten sonra ovalamak! Özellikle bunu bileklerimizde çok sık yapıyoruz. Parfümü elimizle sürmek, ovalamak parfüm moleküllerinin yapısını bozduğu için parfümünde kokusunun bozulmasına sebep oluyor. O kadar üzerimize yapışmış ki bu hareket bunları bilmeme rağmen ara ara hala yapmıyor değilim :))) Özellikle yeni bir parfüm deneyeceksek bilek içinde ovalamak bizi yanıltabilir haberiniz olsun istedim ;)
Beautybooop


    Siz parfümünüzü nasıl uyguluyorsunuz? Kalıcılığını arttırmak için püf noktalarınız var mı? Yorumlarınızı bekliyorum...

5 yorum:

  1. Benzer tavsiyeleri bir yerde daha okumuştum ama havaya sıkıp altından geçmeyi denemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bildiğimiz yöntemleri kendi deneyimlerimle paylaşmak istedim ;) Havaya sıkıp biraz bekle sonra altına gir tam üstüne hafifçe dağılıyor ve çok kalıcı oluyo hemde eğlenceli :)))

      Sil
  2. çok güzel,faydalı bir yazı olmuş cnm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :) Şöyle bir hafızamız tazelensin istedim beğenmene çook sevindim :*

      Sil