Bu Blogda Ara

2 Kasım 2013 Cumartesi

EVDE SAÇ BOYAMA: ÇİKOLATA KAHVEDEN AÇIK KÜLLÜ KUMRALA DÖNÜŞ

     Sık sık kötü kuaför deneyiminden yakındığımı biliyorsunuz. Neredeyse belime uzanan kalın telli sağlıklı saçlarım, kuaför oyunlarıyla maalesef koptu/yandı/yıprandı/kurudu... 

   İşini hakkıyla yapan kuaförlerde var elbet ama bana son 1 yıldır denk gelmediler nedense :/ Postun en başında şu uyarıyı yapmak istiyorum ki benimle aynı duruma düşmeyin; asla sık sık saç renginizi değiştirmeyin, istediğiniz saç renginin ancak açıcıyla olacağını söyleyen kuaförlere 2. şansı vermeyin. Bir defa açıcı uygulanan saçta eğer renk beğenilmezse üzerine tekrar boyayı akıtmak için açıcı uygulayıp iyice yıpratıyorlar. En azından bana o şekilde yaptılar!
Karamel saç rengi     


    Geçen sene Jessica Alba'nın bakır-karamel saçlarının birebir aynı rengini yaptırmıştım. Sık sık boyanması gereken bir tondu bu. Parlaklığını ve canlılığını kolay kaybediyordu. Üzerine aynı şekilde ışıltı attırmak isterken zebra desenli bir hale döndüm :/ Beni 10 yaş yukarı attı.

küllü kumral

   
Uzun süre kullanamayacağımı anlayınca, ilgi çekici havalı bir renge geçiş yaparak çok çok açık küllü kumrala döndüm. Bunu yapabilmek için 3. açıcı uygulandı ve çok çok açık küllü kumrala döndüm. Çok hoş harika bir renk ancak kullanımı biraz zahmetli...

  

     Çok sık dip boya isteyen bu renk zamanla yeşil yansımalara döndü, dipten koyu tonlarla devam edeyim, bir nevi ombre etkisi yaratayım istedim ki işte onu başarabilen olmadı! Saçlarımın üstüne küllü kumral yapabilen biri çıkmadı! 

küt kumral
  



     En yakın kumral boyam buydu çokta sevmiştim ama maalesef ikinci seferinde bu da tutmadı sürekli alttan sarılar çıkıyordu.  





    Kuaförün "sen bana bırak" cümlesinden pes edip bıraktım saçlarımı ellerine, koyu bordo mu desem yoksa koyu çikolata kahve mi tanımlayamıyorum bile! Artık pes eden ben ağlana ağlana bu saçı 2 ay kullandım, en fazla bu kadar aktı.
çikolata kahve kızıl
     Yine akıllanmayıp bir kuaföre gittim, küllü kumral gibi yumuşak bir ton istediğimi söyledim. Kopmuş yıpranmış saçlarıma hala boyayı akıtmak lazım yoksa tutmaz cevabını alınca, kuaförlerden ümidi kestim...
açık küllü kumral
     

     İşte o dakika bana bir cesaret, gittim kendi küllü kumral boyamı kendim aldım. Olmasını istediğim renkten çok daha açık tonlu boyaları aldım. En azından yavaş yavaş yıpratmadan kendim açabilirdim saçlarımı ;)

     Tam olarak nasıl bir sonuç alacağımı bilemediğim için 3 ayrı küllü tonu karıştırarak uyguladım. Ekstra doğal küllü platin, Ekstra açık küllü platin, Ekstra küllü süper açıcı renkleri olması lazım. Ben numaralarını not alıyorum yine de ;)
Boyadan hemen önce çektiğim fotoğraflar:
küllü kumral saç boyama
Aşağıdaki fotoğrafta boyadan hemen sonra çektiklerim, burada fön veya başka bir işlem yok;
küllü sarı saç açma

beautybooop evde saç boyama

saç boyama küllü kumral


Burda da saçların şekillenmiş hali sağ ve soldakiler flaşlı çekim, ortadaki ve aşağıdaki gün ışığında;
küllü kumral
     

     Sanırım yazarken en çok vaktimi alan postum oldu kendisi. Gerekli tüm detaylara eksiksiz yer vermek istedim çünkü saç hepimiz için çok önemli ve hassas bir konu. Bu postumda koyu ve kızıl kahve renk ağırlıklı saçlarımdan tek adımda nasıl daha yumuşak küllü kumral tonlarına geçtiğime yer verdim. Benim için tek seferde ortaya çıkan bu renk umut verici oldu. Şu an bu boyanın üzerine 3. boyamı yapmış bulunmaktayım ve rengim çok daha yumuşak ve küllü rengi çok daha oturmuş durumda. Onlarıda ilerleyen zamanlarda yayınlayacağım. İlk adım için çok başarılı bulduğum bu küllü kumral tonları sizlerle paylaşmak istedim. 


     Söylemem gereken diğer hususlarda 15 gün sonra aynı rengin oturması için tekrar açık küllü kumrala boyadım. İlk boyamı 30-35 dk kadar tuttum, ikinci boyamı ise 20-25 dk yeterli geldiği için bu kadar tuttum, bir nevi cila yapmış gibi oldum kendime. 

    Daha önceden saçlarımda yoğun açıcı kullanıldığı için, şu an sadece alt kısımlarında kaldı o açıcı kısımlar. Açıcı olan kısımlara ikinci boyada son 5 dk boyayı sürüp yıkadım ki daha da çok yıpranmasın.

     Alt kısımlarında oriel uygulaması olduğu için rengi çok daha kolay alıyor o yüzden önce diplerden kulak hizama kadar boyayı sürüp daha sonra son 5 dk uçlara uygulayıp yıkadım.
     
     Benim saçımdaki sonuç bu şekilde oldu sizlerde de aynı sonucun olamayabileceğini hatırlatmak isterim. Eğer çevrenizde güvendiğiniz bir kuaförünüz varsa ilk boyanızı profesyonel ellerde yaptırabilirsiniz. Küllü tonlarda yeşil yansımalar olabiliyor o yüzden riske atmak istemiyorsanız ilk boyanızı bir kuaföre yaptırıp, dip boyasını evde kendiniz oturtabilirsiniz.

     Boyamı bir kapta karıştırdıktan sonra içerisine 1 er yemek kaşığı badem yağı, susam yağı veya argan yağı ekledim, o an elimde hangisi varsa. Bir nebze de olsa boyanın saçta yarattığı kuruluğu azaltıyor. 

     Yazımda yaklaşık 2 senenin geçmişine yer vermeye çalıştım. Saç boyama hassas bir konu olduğu için; uzun ve detaylı bir yazı oldu umarım yardımcı olabilmişimdir.  Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım ;) 

     (Bir sonraki yazımda 2. ve 3. boya uygulamamı yazdım, okumak için Açık Küllü Kumral yazıma buradan ulaşabilirsiniz ;) )
       
   Sizin kuaförlerde böyle kötü deneyimleriniz oldu mu? Küllü tonlu renkleri seviyor musunuz? Saçlarınızda hangi tonları tercih ediyorsunuz? Sizce bu ton eskisine göre nasıl olmuş? yorumlarınızı bekliyorum ;)

250 yorum:

  1. Bence sac rengin cok guzel olmus.benimde sacim defalarca yandi kisacik kestirdim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :) Şu an daha da iyi oturdu rengi, bu ilk boyamadan sonraki hali. Maalesef gördüğün gibi bende saçlarımı kısacık kestirmek zorunda kaldım depresyonlara girdim resmen ama şimdi alışmaya başladım sanki kısa halinede :D

      Sil
    2. Bende yaklasik yedi yildir bu boyayi kullaniyorum hem cok ucuz hemde sacima hic zarar vermiyor. Yillardir yaptigim icin okadar guzel ve isiltili duruyor ki yoldan cevirenler oluyo nerede boyattin diye. Kendim yapiyorum diyince inanmiyo kimse. Gecenlerde bir arkadasimin sacina da ayni rengi uyguladim ilk boyamada tabiki benimki gibi olmadi ama surekli kullanilinca inanilmaz guzel bir renk cikiyor. Goze batmayan havali ciyak bir renk diil ama yine de tavsiyem sac uclarina 11.10 kullanmaniz diblere ise az daha koyu bir renk kullanmaniz. Buna alistiktan sonra asla kuafore gitmek istemeyeceksiniz

      Sil
  2. Saç mağduru olarak böle ortada kalmış durumdayım bende kuaföre gitsem güvendiğim kuaför işten ayrılmış sürekli gittiiğim ama boya yaptırıpta maffeden kuaförede güvenemiyorum kendimde boyamak istemiyorum çünkü amonyaklı boyalar saçı maffediyor ki zaten o güvendiğim kuaförde kendin boyama demişti ama artık sıkıldım birşey yapmam lazım ama ne :))

    Bence kendi çabanızla fena olmamış güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, bu ilk boyamadan sonraki hali şu an 3.ye boyadım ve istediğim renk artık oturdu diyebilirim ;) Kuaförlerin normalde kullandıkları boyalarda amonyaklı zaten, birde açıcı özellikli boya kullanınca saça zarar vermemesi imkansız ama yoğun bakım uygulayarak onu telafi ediyorum ben. Şu an renkte oturduğu için sadece dip boya yapıyorum yıpranma yada kurulukta olmuyor ;)

      Sil
    2. Ben iyi kuaförler kullandığı ürünler ile diğer ev tipi boyalar arasındaki farktan behsetmiştim canım:))
      Ki zaten aradaki farkı saçımı kurtarınca anladım:))
      Artık her kuaföre saçımı boyatmamam gerektiğini ve aradaki farkı anladım bir de asla kendim boyama gibi bir teşebüsede girmem birde dip not artık amonyaksız boyalarda var..
      Sevgiler..

      Sil
    3. Evde boyamak istemiyorum boyalarda amonyak var dedin diye yazdım canım onu ;) yoksa aynı şekilde dediğin gibi piyasada ve birçok kuaförde mevcut artık bu boyalar ;) Sevgiler...

      Sil
  3. ya ben bişey sormak istiyorum sacımı gecen sene kasımda röfle yaptırmıstım sonra begenmedim 1 hafta içinde ışıltılı kahveye kendim boyadım kendi sac rengim koyu kumralın biraz daha koyusu tam cözemedim bende :D şimdi ben acık kumral istiyorum arkadasımla boyayacağım ama hangi renk alacağımı bilmiyorum zaten sacım cok hıızlı uzamadıgından röfle ve kahve karısımından kalan renkler acık kumrala cok yakın kimilerinde hafif sarı var hatta şimdi acık kumrala boyarsam tutmaz yada turuncumsu renk olurmu yada kumrala boyarsam tutarmı bi yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Saçlarımı kendim boyamaya başladığımdan beri biraz tecrübe ettim bu konuda ama şimdi burdan net konuşamam sadece şunları söyleyebilirim; eğer doğal saç rengin koyuysa turunculanma oluşuyor. Küllü bir renkle bunun oluşmasını azaltabilirsin, hiçbir şekilde riske atmak istemiyorsan maalesef önce orielle açmak gerekiyor :/ Ama ben orielle açmak yerine 2-3 boyamada istediğim rengi oturttum hemde saçlarımda yanma olmadan ;) İlk boyamda diplerde turuncu yansıma vardı hatta burdaki fotolarda biraz belli. 2.boyamadan sonra şu an dipleri bebek sarısına döndü biraz sabır gerekiyor açıkçası ;) Benim tavsiyem 9.1 ya da 10.1 yani küllü kumral tonlarında bir boya kullanman, öncesinde saçlarının alt kısmından bir tutamda denemen ve istediğin renge kaç dk da ulaştığını not alman. Ben 30 dk dan fazla tutmuyorum, uçlarda röfle olduğu için diplerde 25 dk uçlarda 5 dk bekletip yıkıyorum. Umarım burdan olabildiğince yardımcı olabilmişimdir ;) Sevgiler...

      Sil
  4. cok teşekkür ederim peki hangi boyayı tavsiye edersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederimmm :) Kuaför tipi olanların renk tutturması bana göre daha başarılı, tüp boyaları tavsiye ederim ;) Ben ilk boyalarımı nevacolordan kullandım, koleston, wella, igora bunlarda fiyatına göre gayet başarılı ürünler. Birde boya karışımının içine çeşitli doğal yağlardan katabilirsin çok faydası oluyor ;)

      Sil
  5. Merhaba, koyu kahve olan doğal saçlarımı ilk kez boyatmak istedim ve kuaförden ilk kazığımı yediğimi söyleyebilirim. Yukarıları orta küllü kumral uçlara doğru krapeli açık küllü kumral yaptırmak istedim. Ve tabi ki sonuç başarısız. Uçları sarı yukarıları dore kızıl hatta gün ışığında turuncu gibi absürt bişey oldu. Şimdi senin saçlarını görünce yazmak istedim geçen bir kuaföre gidip istediğm saçı anlattım ama yapamayacağını, yapabileceğini söyleyen kuaförün yalan söylediğini söyledi ( ne yazıyorum ben :)) neymiş küllü renk hemen akarmış. Bu doğal bi renk olduğu için boyayla olmazmış vs. Şimdi merak ediyorum ne yapmalıyım, doğal soft bi renk isterken turunçgil gibi kaldım. Küllü kumral hayalimden vaz geçip kahve tonlarına mı dönmeliyim. Yoksa küllü kumral tutturulması o kadar zor bir renk değil mi? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı yorum iki defa gelmiş, alttakini yanıtladım bunda da eklemeler yapayım :) Eğer bu kadar uğraş verip saçlarını boyadıysan boşuna gitmesin;) Madem kahve boyamayı göze aldın, öncesinde altta yazdığım gibi küllü kumral tonlarında bir renkle diplerini boyayabilirsin baktın ki hala seni rahatsız edecek derecede turunculuk var o zaman kumrala geçiş yaparsın yumuşak bir koyuluk olur en azından ;) Birde bu boyama sürecinde mutlaka bol bol saçlarına bakım yapmanı tavsiye ederim :)

      Sil
    2. teşekkür ederim, haklısın küllü kumraldan vazgeçmek için erken (: ama söylediğim gibi saçımı ilk kez boyatmıştım onun için de iyi bir kuaföre gittim ve bu hale geldim (: ama evde de boyayamayacak kadar acemiyim, korkuyorum beceremem diye.şu sıralar kuaför araştırıyorum, başka bir kuaföre mi gitsem ne dersin?

      Sil
    3. Rica ederim :) İlk boyanda açıcı kullandılar mı bilmiyorum ama eğer öncesinde açıcı kullanıldıysa lütfen rica ediyorum ikinciye kuaföre gittiğinde istediğim rengi boyayla yapabilir misiniz diye sor. Üzerine tekrar açıcı uygulanması saçlarını yakmasa bile çok yıpratır :/ Çünkü çoğu kuaför işin kolayına kaçıp direkt açıcıyı sürüp ondan sonra boyayı uyguluyor işini garantiye almak için! Mesela ben evde boyamadan önce, benim artık açıcıdan kopma noktasına geldi saçlarım ve hala kuaför orielsiz olmaz mutlaka açmak lazım demişti işte ben bunlar tepki olarak o kadar koyu renkten, küllü kumrala evde kendim boyayarak aşama aşama hemde hiç yıpratmadan getirdim ;) Onun öncesinde 1 seneden fazla kuaför kuaför dolaştım mecbur görevi kendim devraldım artık :) Umarım yardımcı olabilmişimdir, umarım istediğin tonu yakalayacak bir kuaför bulursun ;)

      Sil
    4. yanıtların için gerçekten teşekkür ederim (: bir kaç sorum daha var çünkü istediğim kuaförü bulamadım. gittiğim kuaförlerden biri- ki anlattığı işlem için 600 tl istedi- açılmış olan saç uçlarımı kapatıp tamamını küllü kumral yapacakmış, aralara da tam olarak anlamadım ama açık renkte balyaj yapacakmış. bunlar saçımın alt kısımında olduğu için keskin bir geçiş gözükmeyecekmiş. yani saçım salıkken ben istediğimde o paket sarılar gözükecekmiş.. hem anlattığı işlemi kafamda tam oturtamadığımdan hem de 600 tl vermek istemediğimden. evde kendim küllü kumral olmaya karar verdim. şuan saçlarım karamel-açıkkahve-günışığındaturuncu gibi absürt bir renk uçları da sarı. bana hangi markanın, hangi ton küllü kumralını alıp,nerelerde ne kadar bekleteciğimi ve yeşillenmemesi için ne yapmam gerektiğini söyler misin (: biliyorum çok şey istiyorum (: sevgiler..

      Sil
    5. Rica ederim yardımcı olabilmişimdir inşallah ;) 600 lira gerçekten inanılmaz yüksek bir fiyat, maalesef bu sebeplerle kuaföre vereceğim parayı saç bakım ürünlerine verip boyamı evde kendim yapmayı tercih ediyorum. Anlattığın kadarıyla sanırım uçlardaki renklerden memnunsun sadece diplerdeki turunculuktan kurtulmak istiyorsun? Mailime fotoğraf atabilirsen belki daha yardımcı olabilirim. Şu an göremediğim için net konuşmam doğru olmaz ama birkaç öneride bulunabilirim sanırım. Ben olsam uçlarına dokunmazdım uçlardaki sarılık bu aralar moda biliyorsun ;) Diplerdeki karamel kahve olan kısımlarına doğal bir kumral istiyorsan 8-9 numara aralığındaki küllü kumralı tercih edebilirsin. Biraz daha açık bir renk istersen 10-11 numaralı boyalar daha yüksek açıcılı ve çok açık küllü kumral tonları oluyor. Saçlarında boya olduğu için bence istediğinden bir ton daha açık renge boya saçlarını. Bu yazıdaki saçlarımda ben 11-12 numaralara boyamıştım rengi yakalamak için, açıldıkça da numarayı düşürdüm artık 9-10 numarayla dip boyamı yapıyorum çünkü dipler kendi saçım olduğu için rengi hemen alıyor. Boya markası olarakta Palette ve Garnier ın boyaları hem uygun hemde güzel besleyici boyalar. Tabi ben tüpte olanlarını tercih edip boya kabında karışım yapıyorum. Yeşillenme diplerde olmaz sadece uçlardaki sarılara çok küllü boya sürersen olabilir. Boyayı önce diplere sürüp 25-30 dk bekleyip son 5 dk da uçlara doğru tarayıp yıkıyorum ton farkını ortadan kaldırmak için. Umarım başarılı olursun, başka aklına takılan birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olurum ;)

      Sil
    6. merhaba :) yine ben :( kolestonun 8.1 açık küllü kumralını aldım boyamadan önce danışmak istiyorum ( biliyorum artık çok oldum :D) boyaların üzerine baktım da eğer saçlarınız boyalıysa ya kendi tonunda ya da daha koyu bir renk tercih edin diyor. benim boyalı olan saçlarım bundan koyu bir sorun olmaz değil mi? zaten aldığım renk istediğimden açık, açık küllü kumral diyor ama kutunun üstündeki resimdeki bayan bildiğin sarışın. ben de o kadar sarı ve çiğ durmaz umarım.biraz kül verse rengini yumuşatsa yeter.teşekkürler ((:

      Sil
    7. Merhaba ;) Açık küllü kumralla ilgili yeni bir yazı paylaştım istersen onu da bir oku faydası olacaktır. Yine o yazımda da çok güzel detaylı bir anlatım yapmaya çalıştım, okumak istersen linkini bu yazının sonuna ekledim ;) Şimdi şöyle söyleyeyim boya kutularının üstündeki renk doğal saça uygulandığında oluşan renk, sende o kadar açık renk olmaz ancak şöyle bir durumda var diplerin çıktıysa oraları kutunun üstündeki gibi açık yapar, boyalı olan yerler biraz daha koyu olur en uçlarda da açıcı varsa oralarda açık renk oluuuur :))) Boyayı 2.ye tekrarlaman gerekebilir ben 3. tekrardan sonra açık küllü kumral rengine ulaştım, biraz sabır gerekiyor eğer bu rengi mutlaka istiyorsan 2. ve hatta 3. tekrarı yapmayı göze al canım ;) Ayrıca mailime mutlaka fotoğraf bekliyorum ;)

      Sil
  6. Merhaba, koyu kahve olan doğal saçlarımı ilk kez boyatmak istedim ve kuaförden ilk kazığımı yediğimi söyleyebilirim. Yukarıları orta küllü kumral uçlara doğru krapeli açık küllü kumral yaptırmak istedim. Ve tabi ki sonuç başarısız. Uçları sarı yukarıları dore kızıl hatta gün ışığında turuncu gibi absürt bişey oldu. Şimdi senin saçlarını görünce yazmak istedim geçen bir kuaföre gidip istediğm saçı anlattım ama yapamayacağını, yapabileceğini söyleyen kuaförün yalan söylediğini söyledi ( ne yazıyorum ben :)) neymiş küllü renk hemen akarmış. Bu doğal bi renk olduğu için boyayla olmazmış vs. Şimdi merak ediyorum ne yapmalıyım, doğal soft bi renk isterken turunçgil gibi kaldım. Küllü kumral hayalimden vaz geçip kahve tonlarına mı dönmeliyim. Yoksa küllü kumral tutturulması o kadar zor bir renk değil mi? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Aslında en son gittiğin kuaför kısmen doğru söylemiş. Bende senin gibi umutlarla gitmiştim kuaföre dipler küllü kumral uçlar ise krepeli balyaj istiyordum. Küllü kumral ve tonları tutturulması en zor renkler. Eğer zemindeki doğal saçın koyuysa turunculaşma oluyor ama profesyonel bir kuaföre gittiysen turunculuk olmaması için önce açıcı uygulayıp daha sonra boyuyorlar! İşini doğru dürüst yapmayan çok kuaför var maalesef ve küllü kumralı başaramadıkları için türlü bahaneler uyduruyorlar ya da seni deneme tahtası olarak kullanıp saçlarını yakıyorlar. Uçları istediğin gibi olduysa eğer bundan sonra sadece diplerden küllü kumralla devam edebilirsin ikinci boyamada turunculuk gidecektir, birde açıcı olan yerlerde küllü tonlarını dikkatli kullanmak lazım yoksa yeşillenme olabilir. Benim yaptığım gibi evde kendin çok rahat boyayabilirsin, ben saç uçlarımda açıcı olduğu için yeşillenmesin diye 5 dk kadar boyayı tutuyorum, diplerde de 20-25 dk tutup yıkıyorum. Şunu da belirtmek istiyorum her ne kadar küllü renk boyasam da ilk 2 yıkamaya kadar diplerde hafif çiğ bir renk kalır hemen panik yapma rengin oturmasını bekle çünkü zemin rengimiz koyu kumral, koyu kahve yada koyu kestane tonlarında olduğu için normal bir süreç ;)

      Sil
  7. merhaba benim saçımı kuaför boyamıştı.bakır karamel karıştırıp çok koyu bi renk yaptı:( hiç beğenmedim.2 ay boyunca baya bi aktı saçım açıldı.şu an rengi kızıl karışımlı kahve gibi....diplerimde beyazlarım çıktı tekrar kuaföre gitmek istemiyorum çünkü istediğim rengi yapamıyorlar.kızıl olmayan normal düz çok koyu olmayan bi kahve yapmak istiyorum.hangi renk boya alsam diye baya bi düşündüm karar veremedim .çünkü boyalar resimde göründiğinden baya bi koyu çıkıyor.sizce ne almalıyım?yardımcı olur musunuz ltfen? mesela badem kahvesi yada altın parıltılı toffee alsam nasıl olur? ya da toffee ile kumralı karıştırsam sizce nasıl bi renk çıkar????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Altın pariltili toffee benimde çok beğendiğim bir ton kesinlikle ;) eğer şu anki saç rengin açık tonlardaysa güzel tutar diye düşünüyorum ama alttaki renk koyu ise boya rengini göstermeyebilir. Hemde bu boyada da kızıl yansımalar var bildiğim kadarıyla. Eğer düz bir renk istiyorsan bence kumral boyayabilirsin 8 yada 9 numara. yalnız küllü olmamasına dikkat et yoksa alttaki renk bakır karamel olduğu için yeşillenme olabilir saçlarında. düz kumral yada açık kumral istediğin gibi olur diye düşünüyorum ;) umarım yardımcı olabilmisimdir ;)

      Sil
  8. saçlarımı evde kendim toz açıcılarla açmaya çalıştım ama yanlış yapıp en son diplerine sürecekken en başta sürdüm ve sonuç tam bir fiyasko oldu daha sonra ou koyu kumrala iki kere boyadıktan sonra kapattım açmadan önceki saçlarım kumraldı ve şuan beyaz olan yerlere koyu kumral hemen giriyor ama altlardaki sarılaar hemen akıyor herneyse şuan tekrar açık küllü kumral istiyorum ama doğal çiğ bi sarı olmasını istemiyorum şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Aslında altta açıcı olmasını avantaja çevirebilirsin ben öyle yapıyorum mesela ;) Su an saçındaki boya çok koyu değilse eğer 9-10 numara boyalarla bence istediğin renk olur ancak daha koyu ise daha yüksek açıcılı boya kullanmak lazım, ben ilk 2 boyamda saçlarım çok koyu olduğu için en yüksek numaralarla boyadım ve senin yaşadığın durum gibi dipler açık ortalar koyu olmuştu çünkü kuaför çok koyu renk boyamisti öncesinde, bende sonraki boyalarımda en son diplerime uyguladım 2. boyamada renk eşitlendi, yalnız dediğim gibi istediğimden açık renk alıp boyadım çiğlik olmadı istediğim renk olunca hemen yikadim yaklaşık 20-30 dk yeterli yüksek açıcı boyalarda ;) Yazıda da bahsettiğim gibi küllü renklerler boyadım umarım seninde istediğin renk tutar, kolay gelsin ;)

      Sil
  9. çok teşekkürler:)))))

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ben de saclarimla ilgili bir soru sormak istiyorum saclarimin kendi rengi koyu kumraldi sonra üstüne çikolata kahve boyadim yüzüme hic yakismayinca koyu kahveye boyadim simdi yaklaşık 5 aydır sacimi boyamiyorum ve sacimin dipleri kendi doğal renginde uclarina dogru ise kızıl kızıl akmaya başladı ben simdi saçımi Küllü kumrala boyatmak istiyorum ama kendim yapabilirmiyim kuaföre gitmelimiyim bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Uçlarda boya olduğu için ilk boyanı kuaföre yaptırmanı tavsiye ederim. Dipler muhtemelen ilk boyada istediğin renk olur kendi saçın olduğu için ama daha önceden boyanan kısımlarda ton farkı olacağını düşünüyorum. Eğer yine de evde boyamayi tercih edersen de ilk olarak uçlardaki boyalı kısma boyayi sür daha sonra biraz bekleyip diplere sür çünkü dipler daha çabuk boyayı alacaktır, umarım istediğin rengi elde edebilirsin ;)

      Sil
  11. merhaba bugün ışıltılı çikolata 5.5 ve kumral 7.0 palette aldım bunları karıştırsam, kızıl kahve görünümlü saçımı bu şşekilde boyasam nasıl olur sizce?çok koyu bir renk mi ortaya çıkar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Kış aylarına girerken ışıltılı çikolata kahveler en kullanışlı renkler bence ;) Tahminimce içerisindeki altın parıltılar sayesinde saç rengini parlaklaştırıp, hoş bir ışıltı katacaktır. Saçlarında boya olduğu için kutunun üzerindeki tondan daha koyu olacağını düşünüyorum eğer daha açık bir ton istiyorsan, değiştirme imkanında varsa 7 numara kumral yerine 8 numaralı açık kumralla değiştirebilirsin. Bu şekilde boyadığında da 2 haftaya kadar boyanın renginde akma olur biraz daha açılır, karar senin tabi ki ;)

      Sil
  12. evet açık kumral ve ışıltılı çikolata yaptım karıştırarak...diplerim de 1,2 cm uzamıştı.diplerim açık renk oldu:( uçlar aynı koyu kaldı:(( yani şu an diplerim açık tonlarda ,diplerden sonraki kısımlar koyu tonda.iki renk oldu saçımda:(((offf offf napıcam bilmiyorum:/ ben bu işi beceremicem sanırım çok beceriksizim ...diplerden boyamaya başladım daha uzun durdu tabi uçları boyarken....:(((( ağlıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce de yazdığım gibi doğal saçımız hemen alır boyayı, o yüzden önce boyalı yerler en son da dipler boyanmalı :/ Benim alt kısımlarda açıcı olduğu için tam tersi işlem uyguluyorum çünkü dipler koyu uçlar açık. Moralini bozma bence deneye deneye tecrübe ediyoruz, hemen ilk seferde istediğin renk olmasını bekleme ben ilk zamanlar 2 haftada bir boyadım otursun renk diye. Rengini bulduktan sonrada çok rahat edeceksin, kuaför derdin kalmayacak ;) Şu an göremediğim için renk konusunda yorum yapamayacağım istersen mailime fotoğraf atabilirsin ;)

      Sil
  13. süper:) ben de foto yollasam iyi olur diye düşünüyodum.bugün kuaföre gitsem mi diye düşndüm düşündüm sonra yine vazgeçtim:(çünkü biliyorum yine koyu yapıcaklar ve sonradan açalım diyecekler...aradan biraz geçsin o açık kısımlara uygun bi renkte boya alıp yapayım diyorum.tabi yine bu konuda sizin yardımınız olursa:))moralim düzeldi çok tşkler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim moralini toparlamana sevindim ;) Dediğin gibi biraz dinlendir saçlarını ve bu süreçte bol bol saç bakım yağlarıyla maske yapıp saçlarını yeni boyaya hazırla ;) Fotoğrafı mailime istediğin zaman atabilirsin. Sevgiler...

      Sil
  14. Ben bu aralar Bioblas color&more boyalarını tercih ediyorum. Oldukça kalileti ve fiyatıda uygun. Aynı zamanda beyaz kapama özelliği süper ve saç dökülmesini önlemede de oldukça etkili ve başarılı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın Bioblas'ın Kum Sarısını kullanmıştım dediğin gibi renk vermesi çok güzel, bende bir ara tekrar boyamayı denesem mi diye düşünüyorum aslında :)

      Sil
  15. merhaba benimde sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var saçım çikolata kahveyken fındık kabuguna boyadım ve açık bakır kahve gibi bir renk oluştu diplerimde daha açık şuan yeni 2 boya aldım koleston 6.0 koyu kumral ve 8.0 açık küllü kumral bakırlıgın gitmesi için ve hoş çok açık olmayan küllümsü orta kumral bi renk istiyorum acaba karıştırsammı boyaları hangisini kullansam bilemedim tavsiyeniz varmı ?? acil yarım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba cevabı en alttaki yoruma yazıyorum :)

      Sil
  16. merhaba benimde sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var saçım çikolata kahveyken fındık kabuguna boyadım ve açık bakır kahve gibi bir renk oluştu diplerimde daha açık şuan yeni 2 boya aldım koleston 6.0 koyu kumral ve 8.0 açık küllü kumral bakırlıgın gitmesi için ve hoş çok açık olmayan küllümsü orta kumral bi renk istiyorum acaba karıştırsammı boyaları hangisini kullansam bilemedim tavsiyeniz varmı ?? acil yarım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba cevabı en alttaki yoruma yazıyorum :)

      Sil
  17. merhaba benimde tavsiyelerinize ihtiyacım var yanlış boyama sonucu şuan saçlarım açık bakır kahve diplerim sade bakır saçlarımı orta küllü kumral renginde istiyorum şuan yeni 2 renk boya aldım koleston 6.0 koyu kumral ve 8.1 küllü açık kumral nasıl yapacagımı bilmiyorum istedigim rengin olması için ayrı ayrımı kullansam herhangi birini yada karıştırsammı banada yardımcı olurmusunuz acil ihtiyacım var :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Şu an göremediğim için çok net bir yorum yapmam doğru olmaz ancak şöyle örnek vereyim. En son boyamda sarı saçlarım üzerine orta küllü kumral tonlarında boyadım, orta koyulukta hoş bir renk oldu yani biraz daha doğal. Yalnız 2-3 hafta içerisinde akıp yeniden sarıya döndü :) Muhtemelen sizinde öyle olacaktır hele ki bakır sürekli alttan kusan bir renk, üzerine küllü kumral düşünüyorsanız mutlaka 6.1- 7.1 tonlarını kullanmalısınız, daha açık renklerde yeşillenme olabilir diye düşünüyorum. Şu an elinizdeki boyalardan birisinin küllü birisinin normal olması bence karışım için de uygun. Bende 2 kutu boyanın birini küllü birini normal alıp kullanıyorum. Bu 2 boyayı karıştırıp kullan bence diplerle uçlarda eşitlensin, daha sonra eğer çok akma yaparsa çok açılırsa 6 ya da 7 numaralı boyaları kullanabilirsin ;) Umarım ortaya güzel bir sonuç çıkar, sevgilerle...

      Sil
  18. meraba canım bisey sorabilir miyim ? :)

    YanıtlaSil
  19. Yaptiiimmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindimmmmmm 2014 e muhteşem bir giriş olmuş o zaman ;)

      Sil
    2. :) evet öyle oldu teşekkür ederim bilgi için

      Sil
  20. Bende kuafor magduruyum

    YanıtlaSil
  21. Merhaba bnde kuafor magduruyum sn yillarda

    YanıtlaSil
  22. Merhaba bnde kuafor magduruyum

    YanıtlaSil
  23. merhabalar. bende saçımı kolestonun 8.1 külllü sarısına boyamak istiyorum. Diplerim 3 parmak kadar uzadı. oraları Eugene colour ile açmayı düşünüyorum. Diplerimin aşağısı ise açık. Boyanın yanında %9 luk oksidan aldım. diplerimi açtıktan sonra boyayacağım. Boyamayı nasıl yapmalıyım? Sizinki gayet güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Uçların ne kadar açık olduğunu bilemiyorum ama dipler kendi saçın olduğu için uçlara göre daha hızlı ve çabuk açılacaktır. Açıcı kullanmak ne kadar olumlu sonuç verir inan ki bilmiyorum, ton farkı olmaz umarım. Eğer ben olsaydım direkt olarak boyardım, dipler 1-2 ton koyu uçlara doğru açılan saçları seviyorum. Şu an bende o şekilde devam ediyorum diplerden küllü kumral, uçlar küllü sarı.

      Sil
  24. Merhaba, doğal saçlarımı 1 ay önce evde boyadım. Istedigim renk kizil bakirdi. Koleston tüp boyanın kızıl bakır ve 9.3 sarısını karıştırdım. Cok ta güzel bi renk oldu acik kahve cok hafifte bakirlik. Ama ben yetinmedim malesef ki ve kuaföre gittim. Çıktığımda saçlarım bildiğin kızıl:(( 1 haftadır beyaz sabunla yikiyorum hergün biraz açıldı. En bastaki rengime nasıl dönerim sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beyaz sabunu hiç tavsiye etmiyorum ama yine de sen bilirsin :( Onun yerine hem boyayı akıtacak hemde saçı besleyecek saç bakım yağlarını kullanabilirsin. Kızıl neyse ki kolay açılan akan bir boya bence birkaç hafta sonra yine eski rengine boyarsan tutar diye düşünüyorum. Kahve bakırı bir ara bende çooooook severek kullanmıştım umarım ilk boyanda istediğin gibi olur ;)

      Sil
    2. Yarın yağlardan oluşan bi bakım yapıcam. Bi nevi açma işlemi. Beklicek zamanım olsa elde ederim istediğim rengi güveniyorum kendime de 2 hafta sonra nişan var. Ceylanpınardayım bi de görevden dolayı. Sınırlı imkanlar yani bişey bulamıyorum. Koleston tüp boyanın açık küllü kumralina boyasam nasıl bişi olur? Fikrin var mııı

      Sil
    3. Büyük ihtimal yeşile döner, bence şu kritik dönemde küllü bir renge boyayarak riske atma saçlarını. O zaman kızıllığı nötrlemek için tek bir ton kahve boyasan? Şu an hangi tonlara yakınsın bilemiyorum ama kahve tonlarında çok beğendiğim içinde altın ışıltılar olan bir kahve önerebilirim Palette Altın Parıltılı Toffee, bir göz at beğenirsen önce saçının bir tutamında denersin güzel sonuç alırsan komple boyarsın. İnternette birçok fotoğraf var bu renkle ilgili mutlaka fotoğraları ve yorumları incele derim ;) Bu arada şimdiden tebrik ederim nişan için ;)

      Sil
  25. merhaba benim bir sorum olucakkuaför değilsiniz belki ama anlarsınız diye düşünüyorum benim sacım kesta renkli boya değmeyeli de 2 yada 3 yıl olmuştu sac uclarım iyice kızıla dönmüştü sonra ben kuafore gittim ve sacıma ısıltı atmasını istedim ısıltılar biraz acık oldu sacımın rengine oranla acıcı kullandı sadece desem yeridir ben sarı olmıycak dimi dememe rağmen sarı oldular desem yeridir ve ben aslında bu rengi beğendim ama hani o sizin beğenmediğiniz o sıcakk tatlıı kahvenin üstüne istiyorum bu ısıltıları sacımı boyatsam ısıltılarım tekrar gelir mi yok sa kapanır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ;) Kuaför değilim canım sadece kendi üzerimde bu yıl çok fazla tecrübe yaşadım :) Eğer ışıltıları açıcı ile yaptıysa mutlaka onlar boya aktıkça üstünden çıkacaktır. Bende istediğin o sıcak tatlı kahveyi boyatıp eğer yetersiz kalırsa üzerine biraz daha ışıltı attır ;)

      Sil
  26. merhaba benim bir sorum olucakkuaför değilsiniz belki ama anlarsınız diye düşünüyorum benim sacım kesta renkli boya değmeyeli de 2 yada 3 yıl olmuştu sac uclarım iyice kızıla dönmüştü sonra ben kuafore gittim ve sacıma ısıltı atmasını istedim ısıltılar biraz acık oldu sacımın rengine oranla acıcı kullandı sadece desem yeridir ben sarı olmıycak dimi dememe rağmen sarı oldular desem yeridir ve ben aslında bu rengi beğendim ama hani o sizin beğenmediğiniz o sıcakk tatlıı kahvenin üstüne istiyorum bu ısıltıları sacımı boyatsam ısıltılarım tekrar gelir mi yok sa kapanır mı

    YanıtlaSil
  27. O rengi çok seviyorum ben de ama tutmaz şuanki saçıma sanki.bu arada ben 2 yıllık evli bir de 3 aylık bi bebitonun annesiyim. Nişan gorumcemin ;) senle zevklerimiz çok benziyo, terazi olabilir msn acabaa;)? Bu arada blog çok verimli takibimde olacaksın bundan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle miiiiii :) Allah bağışlasın ne mutlu sana ;) O zaman görümceni tebrik ediyorum hayırlısı olsun aileniz için.
      Eveeeeeet teraziyim canım belli oluyo mu çok sevindim :))))) Bu arada güzel yorumların içinde ayrıca teşekkürler...

      Sil
  28. benim de saçlarım daha önce birkaç kez orielle açıldı sonuncusunun ben kendim evde açtım elbette ki her yer eşit açılmadı.Saçlarımda önceden kalma yıpranmalar var özellikle uçlarımda çünkü uzun zamandır kestirmiyorum saçlarımı,uzamaları gere.Zaten çok kötü durumda değiller ama şöyle bir şikayetim vr.Siyah,kızıl,bakır,değişik kahve tonları olmak üzere pek çok renk kullandım ve saçlarım haliyle açıldıktan sonra turunculuklarla dolu oldu.Şimdi küllü kumrala baoyadım birkaç kez fakat tam olarak tutmadı hala bakırlık mevcut.Küllü renkleri de karıştırıyorum ama tam olarak açık küllü kahve gibi doğal bir ton istiyorum acaba pes etmeden küllülere boyamaya devam mı etmeliyim yoksa kızıllığa fazla direnmeyip karamele falan mı dönmeliyim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısın sana katılıyorum bu konuda. Küllü boyaların o küllü renk etkisi 2 hafta sonra akıyor ve turunculuklar çıkıyor. Bunun için aralarına sarı ışıltılar attırabilirsin platin tonlarında, en azından bu şekilde biraz daha mat yansıma olur ;) Yada hiç sevmediğimiz orielle önce komple sarı yapıp üstüne sarı boyamak lazım. Bizim gibi zemin rengi koyu olanlarda mutlaka o kızıl yansıma oluyor. Onu önlemek için şöyle birşey söyleyebilirim eğer ciddi anlamda kızıllık/ turunculuk varsa; kullandığın boyanın içine gümüş rengi kat ama çok az yani yaklaşık bir sigara boyunda o zaman ilk boyada bağa bir gri oluyor ama 2 yıkamada harika küllü renge dönüyor. Tabi bu çok dikkat isteyen bir konu biraz fazla koyarsan yeşerme yapabilir ;)

      Sil
  29. Canim cok sevdim rengni tam istedigim renk olmus

    YanıtlaSil
  30. merhaba benim saçım siyah açık kahve veya küllü kumral istiyorum. Nasıl bir boya önerirsiniz ben kendim yapmak istiyorum, ama cesaret edemediğim için size danışmak istedim.Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçın doğal rengi mi siyah yoksa siyah boya mı var üzerinde bilemiyorum ancak siyah saçı evde açmak zor ve riskli diye düşünüyorum. Öncesinde kuaföre istediğin rengi yaptırıp daha sonra evde kendin dip boyanı yapabilirsin diye düşünüyorum.

      Sil
  31. merhaba benim saç rengim kahve. önceden açık bi renk kullanmıştım sonra üstüne iki defa kahve boyadım şimdi tekrar açılmaya ışıkta sarı yansımalar olmaya başladı bende açık renge dönmek istiyorum ama sarı olsun istemiyorum sadece daha doğal biraz daha açık olsun istiyorum açık küllü kumral düşünüyorum evde boyamayla nasıl olur tutar mı diplerden 4 parmak kadar doğal saçım çıktı nasıl boyamalıyım ne kadar tutmalıyım boyayı teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, eğer saçların altında platin sarı yoksa küllü kumral güzel durur dıye düşünüyorum, eğer alttaki açık renk platinse küllü kumralda yeşillenme olabilir. Boyamaya enseden ve uçlardan başlamanı tavsiye ederim, dipler kendi saçın olduğu için daha çabuk rengi alacaktır. Umarım yardımcı olabilirim, sevgiler...

      Sil
  32. Merhaba, yardim edin lutfen diyerek baslamak istiyorum :) henim saclarim öncesinde kahvemsiydi ama akti haliyle akinca bende acik tonlara doneyim dedim acik kullu kumral yaptim. Yapmaz olaydim, birde hergun yikama takintim vardir benim oda akti daha 1 haftada kizilmsi mi desem o tonlarda bisey su an ve asiri rahatsiz edici. Ben kullu kumral istiyorum su an ayni rengi yapsam oturur mu? Ya da hangi boya akmaz ya sari da istemiyorum acik kullu cok hoss ama olmuyorrrrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, doğal olmayan saçta küllü tonlar çok zor tutuyor, dediğin gibi de yıkandıkça akıyor yani üzerinden cila geçmek gerekiyor. Ya açık küllü yapmak için öncesinde saçını epey sarıya kadar açabilirsin ya da açık küllü kumralın içine çok az gümüş renk boya katabilirsin. O zaman daha küllü dumanlı bir renk elde edersin. Ya da hiç bu kadar uğraşmak istemiyorum saçlarım çok yıprandı diyorsan da 7.1 küllü kumrala boyamanı tavsiye ederim, biraz da yumuşak biraz daha yoğun bir kumral elde edersin zamanla açıldıkça da açık kumral olur ;)

      Sil
    2. Cok tesekkur ederim bunu denicem:) insallah olur gercekten cok yiprandi cunku :)

      Sil
  33. mrb ben yıllarca küllü kumral kullandm.cokta yakısıyodu ama milletn yasndan büyük duruyn demesndn dolayı kuoföre gttm karamel istedm berbat bi renk yaptı.bal rengyms ama bldgn açık turncu.aglaya aglaya fındık kabugna boyadım.saçım yesillendi napcm hç blmymrm.boya knusnda deneymlym egitmde aldm ama yesillige napılır hç blmyrm.resmen rezıl ettim kendimi.

    YanıtlaSil
  34. mrb arkadaslar bende kuofôr maduruym.saçımı yıllarca küllü kumrala boyadım.herkes yaslı gösteryn deyince tuttm kuaföre para bayılarak karamele dönmek istedgmi sôledm.berbt bi renk oldu açık balmıs rengı.saçımda yandı ùstne.aglaya aglaya koleston 7.3 e boyadm sacım yesillendi napcm blmyrm.okadar yıldır boyuyorum egitmde aldm ama buna care bulamdm.ne yapmam gerekir:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun canım, maalesef yeşillenmeyle ilgili benim sadece kuaförde deneyimim oldu, çimen yeşiline dönen saçlarıma turuncu renk bir boyayla cila atıp nötrlemişlerdi. Eğer seninde dışarı dahi çıkılmayacak derecede yeşilse hemen kuaföre git evde daha da yıpratma saçlarını. Çok hafif bir yeşillikse eğer bol bol saç bakım yağı kullan ve her gün yıka, yağ hem saçı besler hemde boyanın akmasını sağlar ;)

      Sil
    2. tamam cnm cok sagol bakım yagını deneym bide :)

      Sil
  35. meraba:) ben koyu kestane doğal saçlarımı 4 ay önce sonbahar kızılına her ay olmak üzere 3 kere boyadım 1 aydır boyamıyorum saçlarım aüneşte kızıl ama diğer türlü çikolata kzıl gibi bir renk saçlarımı 5,5 ve 6,0 ile karıştırıp boyamak istiyorum ama nasıl bir renk elde ederim bilmiyorum sizce açıcı kullanmalımıyımmm:) acill yardım hanımlarrr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef bu konuda benim pek bilgim yok, yardımcı olacak arkadaşlar çıkar umarım, sevgiler...

      Sil
  36. Merhabalar :) bu aralar saçımı boyatma krizine girdim :) böyle zamanlarda internette yaptığım araştırmalar pek faydalı olmuyor ne yazık ki. Sizin sayfanızdaki bu yazınızla alakalı hemen hemen bütün yorumları okudum. Ve sizin yorumlarınıza güvenebileceğimi düşünüyorum :) 2008 yılında ilk defa saçımın uçlarına üstünde RED yazan bir kutu boyayla renk vermiştim :D ben kuzenim ve ablam o 1 kutu boyayı paylaşmıştık :D kuzenimin saçı çok koyu kahve olduğu için onda kızıl, ablamın saçı doğal küllü sarı olduğu için onda pembe benim ise koyu kumral saçlarımda alev kırmızısı olmuştu :) bu renk tamamen saçımdan kesilip gidince bu seferde 2010 yılında hint kınası ile siyaha boyadım. Tabi 1 buçuk saat bekletmemden ötürü saçımı ağlaya ağlaya duruladım. Yarısından çoğu döküldü :( ama şimdi çok iyi uzun gür ve sağlıklı. Ondan sonra saçıma hiç bir işlem yapmadım. Şu an annemin koleston 7.1 küllü kumral boya kutusu üzerindeki saç rengini istiyorum. Direk alıp boyasam aynı renge ulaşır mıyım? profil fotoğrafımdan görebilirseniz saç ve kaş rengime bakın bana gider mi? Bu kadar uzun olmasının sebebi bütün boya deneyimlerimi bilin istedim. Saçımın yıpranıp yanık yanık olmasına hiç tahammülüm olmaz çünkü :) Şimdiden teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ;) Saçların doğal renginde olduğu için ne renk boyarsan tutacaktır, sadece 7.1 i beğendiysen bir ton açığını boya yani 8.1 boyarsan tam istediğin renk olur. Tabi ben senin yerinde olsam güvendiğim bir kuaföre gider ilk boyamı istediğim saç rengini de götürerek yaptırırdım, yada sadece uçlarına yine daha önceki yaptırdığın gibi ombre yaptırırdım ;)

      Sil
    2. Değişik bir fikir aslında doğallığınıda bozmak istemiyorum içim içimi yiyordu :) uçlarına attırmak çok iyi fikir hem saçlarım çok uzun olduğu için istediğim zaman kestirerek kurtulabilirim :) çok teşekkür ederim yorumlarınız için çok tatlısınız :)))

      Sil
    3. Rica ederimmm ;) Ben doğal saçlara hiç kıyamıyorum çünküüü, kız kardeşiminde senin gibi saçları kumral beline kadar, röfle seti alıp uçlarına ombre yaptım hem havası değişti hemde çok sevdiii...SIkılsa bile dediğin gibi kestirir gider ;)

      Sil
  37. Merhaba
    benim sorunumda size benzer gibiydi aslında.
    benim istediğim küllü kumral tonuydu siyaha yakın koyu kahve saçıma koleston 6.1 küllü kumral boyadım olmadı l'oreal 7.1 boyadım saçım açıldı turuncu gibi bir renk oldu ki ben saçımda ne turuncu ne de kızıllığa dair hiç bir şey istemiyordum sonra majirel boya 6.1 20 volumlük oksidanla boyadım gene olmadı gene olmadı ne istediğim renge ulaşabildim ne de kızıllıktan kurtulabildim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen bende o süreçten geçtim. Öncesinde mutlaka saçı olmasını istediğin renkten birkaç ton açığına boyamak gerekiyor. İstersen kuaförde tek seferde açtırıp istediğin renge ulaşabilirsin ya da birkaç defada evde kendin boyayarak daha az zarar vermiş bir şekilde de açabilirsin. Daha sonrasında açılan saçın üzerine 6.1- 7.1 hangisini kullanırsan güzel olacaktır aktıkça daha da hoş duracaktır ;)

      Sil
  38. Mrb bend 4 ay once sacimi palettenin koyu kakao rengine boyadim acayip koyu oldu daha once sacim bal köpüguydu biraz acildi hatta arada hafif isiltilar cikti fakat cok pisman oldum dogsl sacim kumral nasil bir renge boyarsam balrengi yada acik kahve olur(9.0 yada 8.... yapsam mi?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ;) Yakın zamanda istediğin ton boya uygulamadım kendime o yüzden pek bilgim yok. Şu an saçların ne kadar koyu onu da bilmiyorum ancak altta bal köpüğü rengi olduğu için yıkandıkça akacaktır diye tahmin ediyorum, bu süreçte bol bol saç bakım yağı sürerek boyayı akıt bence, daha sonra istediğin açıklığa ulaşırsan, Loreal köpük boyanın Çok açık bal kahve rengine bir göz at derim, 732 numaralı boya. Bu aralar en çok aklımı çelen renk henüz bende denemedim ama deneyi düşünüyorum ;)

      Sil
  39. Merhaba, bende uzun araştırmalar sonucu Bioblas color&more kullanmaya karar verdim. Beyaz kapama özelliği kesinlikle % 100 ve renkleri de harika denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet kesinlikle sana katılıyorum, kum sarısı rengini kullanmıştım 2 defa ve çok beğenmiştim.

      Sil
  40. bu arada Bioblas color&more boyalarının içerisindeki yağ da dökülmeyi önlüyormuş. dikkat ettiğim kadarıyla dökülmelerimde azalma oldu. konu hakkında detaylı bilgisi olan varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka etkisi vardır, ben normal boyalarıma da 2 çay kaşığı kadar yağ karışımı ekliyorum. Boyanın verdiği zararı azaltıp daha az saçlarda kuruma yaptığını düşünüyorum. Onun dışında dökülmeleri azaltması çok iddialı geldi bana, en güzeli en az haftada bir saç bakım yağıyla saçlarımıza bakım yapmak...

      Sil
  41. Merhabaa:) benimde bir sorum olucaaak :) kendi sac rengim kumral bundan 5 sene once saclarima rofle yaptirdim. Daha sonra rofle ile dogal sac rengimin kotu durdugunu dusunup saclarimin diplerini karamel yaptirdim. Sonrada sacimin cok sari oldgunu dusunmeye basladim. Baska bi kuaforde tekrar kendi sacimin uzerine rofle yapmaya devam etti. Rofle yasimi biraz buyuk gosterdigini dusundgum icin kuaforde sacimi koyu kahveye boyattim nasil olsa altinda rofleler var acilir diye. Acikcasi oylede oldu. Ama tekrar sariya donmek istedim bu sefer ilk kez evde loreal 9 numaraya sacimi boyadim. arkasindan biraz daha acilsin diye loreal 10a boyadim. Su an sacimin uclari tam istedgim renk alttanda rofleler ciktigi icin cok hos. Fakat sacimin dipleri resmen turuncu. Arkadasima sordum oda ayni sekilde loreal 10 numaraya boyuyor bende hic turunculuk yok dedi. Tekrar diplerini loreal 10a boyasam acaba turunculuk gider mi yada baska bi renge mi boyamam lazim turunculuktan kurtulmak icin. Sacimi 1 hafta oldu boyuyali tavsiye edeceginiz rengi hemen uygulasam birsey olur muuu???? Acil yardim lutfeeeennn

    YanıtlaSil
  42. Merabaaa:) sizden cok acil yardim istiyecegimm:( benim dogal sac rengim koyu kumral (cok asiri koyu degil) bundan 5 sene once sacima rofle yaptirdim. Dogal sac rengimle arasinda cok fark oldugunu dusunup sacimin diplerini karamel yaptirdim. Daha sonra kuaforum renklerin birbirinle uyumlu olmasi icin beni hergecen gun daha sari yapti. Kuafor degistirip tekrar kendi sacimin uzerine rofle yaptirmaya devam ettim. Fakat roflede diplerin cikmasini beklerken ki surecte goruntu hic hosuma gitmemeye basladi. Kuaforume sacimi koyu kahveye boyattim nasil olsa altinda rofle var akicak diye. Oylede oldu aslinda. Daha sonra evde sac rengimi tekrar acmaya karar verip sacimi loreal 9 numarayla boyadim. Diplerim biraz ciktiktan sonra loreal 10 numara ile boyadim. Sacimin su an uclari tam istedgim renk fakat dipler resmen turuncu:( sacimi tekrar loreal 10 numara ile boyarsam bu turunculuktan kurtulur muyum yoksa baska bi renkle bu turunculuktan kurtulurum?? Sacimi boyuyali 1 hafta oldu tavsiye ettginiz rengi hemen boyarsam bisey olur mu??? Acil yardimmm. Simdiden tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ;) Arkadaşınla senin saç renginiz saç yapınız farklı olabilir ondan sende farklı sonuç ortaya çıkabilir. Turunculuk yeteri kadar saç açılmadıysa olabilir, olmasını istediğin renkten bir ton açığını sadece diplerine uygulayabilirsin ama boyamaya ense diplerinden başla önlere doğru devam et yani en son önler kalsın. Ve çok fazla boyayı tutma zaten dipler açık olduğu için hemen boyayı tutacaktır ;)

      Sil
  43. merhaba,benim daha önce kullandığım saç rengi altın karameldi, verdiğim radikal bi kararla saçlarımı palette'nin kışkırtıcı viyole rengiyle boyadım 1 hafta önce. boyadığım gün itibariyle saçımı beyaz sabunla akıtmaya çalışıyorum :( baya aktı şuan saçlarım kızıl kahve tonlarında . saclarımı evde küllü kumralla açmak istiyorum. bana yardımcı olabilir misiniz :( sizce bu renkten nasıl kurtulabilirim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer saçlarınız benimkine yakınsa benimle aynı uygulamayı yapabilirsiniz. Yavaş yavaş açarak daha sonra da küllü kumrala boyayarak. Eğer bu konuda kendinize güvenmiyorsanız ilk işlemi kuaöferde yaptırın daha sonra dipleri kendiniz uygularsınız ;)

      Sil
  44. sizin saclarınızdan daha koyu.ara ara pembe yansımalar var:( ilk boyadıgımda patlıcan moruydu, kuaföre sorduğumda bu saçı açman çok zor dediler.beyaz sabunla baya basarılı oldum sanırım ;) kuaför yanaşmayınca bana evde açmak kaldı.sizce hangi renklerle açmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kendim için kullandığım boyalar yazı içerisinde var. Sende herhangi bir boyanın yüksek volümlü rengiyle açabilirsin o açma esnasında saçlar çok fazla olmasada kuruyor ve yıpranıyor bunu belirteyim ve ilk açmada dalgalanma olabilir. Kolay gelsin ;)

      Sil
    2. teşekkür ederim

      Sil
  45. Merhabalar benim saçlarım bal köpüğüydü sonra kızıl yaptım sonra siyaha çevirdim. En son ağustos ayında boyamıştım şimdi aktı bazı yerleri açık kahve bazı yerleri kızılımsı bazı yerleri de kahvemsi oldu. Bende,bu durumdan sıkıldım ve altın çikolata boya aldım sizde sonuç olumlu olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım olur, Altın çikolata rengini hiç kullanmadım canım. Kullananlar varsa yorum bırakacaklardır eminim ;)

      Sil
  46. Saclarimin dibini loreal 8 numara koyu sariya boyadim. Kizilliktan kurtuldum. Sanirim kizilligin sebebi sacimi cok acik sariyla boyamammis.Sonuc super oldu! Tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok iyi yapmışsın, eğer doğal saçların koyu renkse açığa boyadıkça o kızıllık oluyor elbet. Ama açık renk isteyenlerde senin gibi sadece dipleri koyu renge boyayabilir, teşekkürler yorumun ve tavsiyen için ;*

      Sil
    2. merhabalar.size rastlayınca o kadar çok sevindim ki anlatamam.ben saçlarımın rengini evde kendim açtım ve 2 gün üstüste küllü kumrala boyadım.sonuç güzeldi.daha sonraki gün saçlarıma krepe balyaj attım(oryalle).haliyle balyajlı yerler özellikle önler ve yanlar turuncu oldu.bu turunculuğu alması için küllü sarımı,küllü kumralmı derken,balyajlı bölgeleri 7.1 küllü kumrala boyadım ama balyajlarım kapandı.ne yapmam gerekir sizce?tekrar balyajmı atayım sizce?oryal sonrası turunculuk olmasın diye küllü kumrala mecburen boyadım ama aslında istediğim saç rengi çok koyu olmayan hafif kahverengi ve yeşillik olmayan bir saç rengi.bunun için bana önerileriniz ne olur?acil yardımlarınızı bekliyorum.çok teşekkürler.

      Sil
    3. Merhabaaa ;) Saçlar koyu renkse ve balyaj sırasında yeterince açılmadıysa turunculuk olur. Benim saçlarımda şu an küllü kumral ve yaz sonuna doğru balyaj atacağım ve iyice açılana kadar bekleteceğim. Senin yerinde olsam şöyle yapardım küllü kumral kolay akan bir renk ve mutlaka 1 ay içerisinde balyajlı yerler ortaya çıkacaktır. Balyaj attığım yerleri imkan varsa alüminyum folyo ile sarıp diğer yerlerini kumrala boyardım ve balyajlı yerlerde istediğim kadar açık değilse oraların üzerinden tekrar oryal ile geçerdim.

      Sil
    4. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.şu anda herkesin isteyipte kolayca elde edemediği bir saç rengim oldu evet(küllü kumral),yakıştığınıda söylüyorlar.ama ben açma işlemi sonrası turunculuklar gitsin ve tek ren olsun diye mecburen bu tona boyadım.zaten ulaşmak istediğim renk çok açık ve sarı bir ton değil.haliyle saçlarım yıprandığı için bakım yapıp biraz beklemek istiyorum.bu arada belirtmek istiyorum ki,pantene yağ terapisi seti aldım.özellikle setteki argan yağı sadece tek gecede saçımda inanılmaz fark yarattı.çok hafif nemli saçlarıma uyguladım,sabaha kadar kaldı.saçları yapılan işlemlerden dolayı yıpranan ve kestirmeye kıyamayan arkadaşlara bu önerim eminimki çok iyi gelecektir.kızıllık ve küllü tonları(yeşil) olmayan kumral boya numaraları hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.foto koyma imkanım olsaydı,ne güzel olurdu :) çokkkkkk teşekkürler..

      Sil
    5. Tavsiyelerin için teşekkürler canım, deneyeceğim mutlaka ;)

      Sil
    6. Ben bu boyalarımdan sonra Garnier 7.0 yoğun kumral ve Garnier 9.13 Yoğun Kristal Sarı tonlarının ikisini karıştırıp boyadım sonuç ne kızıllık ne grilik tam küllü kumral oldu, tavsiye ederim ;)

      Sil
  47. teşekkür ederim:) dalgalanmaları göze aldım tek amacım bu pembe mor kızıl arası kararsızlık yasayan renkten kurtulmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım istediğin rengi elde edersin, saç bizim için çok önemli yaa ;)

      Sil
  48. merhabaaa,
    kullu saclara bakiordum kii sizin yaziniza denk geldim mucize gibi :)
    bir kac sorum olacak sac renklerine ve yapilarina dair, sizi cok yormadan .)

    1. su ara medcezir dizisinde rol alan mira karakterinin rengi tam olarak nedir sizce?
    2. gisele bundchen' in tonlari dogal sari midir? boya ise ne renktir acik kullu kumral midir?
    3. son olarak brezilya fonunu tavsiye eder misiniz? pirasa sacli olmak istemiorum omuzlarimda saclarim ama brz daha uzatabilirsem demet akalin' in saclarinin sekli semali olsun istiorum,

    eger bunalttiysam affola, cook tesekkur ederim yazilarinizdaki samimiyet ve aciklayici cumleler icin

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ;) Çok heyecanlandım soruları görünce :)))

      1.Şu an Serenay Sarıkayanın saçları benim saçlarımla aynı renk istersen yardımcı olabilirim o renk konusunda. Seranayın saçları kendi renginde boya yok, tam olarak küllü kumral diye düşünüyorum.
      2. Gisele Bundchen'ın saçlarında kesinlikle boya var ama ışıltı da var. Birçok fotoğrafı var saç tonlarının farklı olduğu ama şöyle genellersek dipleri küllü kumral, onun üzerine küllü sarı ışıltı attırmış ;) Dikkat ettiysen doğallığı yakalamak için taban rengini oldukça koyu tercih etmiş. Taban rengi kendi doğal saçı da olabilir ama yaş itibariyle beyazları çıkmıştır onun kesin boya vardır :))))

      3. Brezilya fönünü hiç denemedim, ben yap veya yapma diyemem ama ben yaptırmayı düşünmüyorum çünkü piyasada yapan çoğu yer ciddi zehirli madde kullanıyor ve ne kadar zararsız brezilya fönü vs vs dense bile saçın yapısını değiştiriyorsun mutlaka saça zarar verecektir. Üstelik saçta boya, röfle, balyaj var ise brezilya fönünün etkisi geçtikten sonra eskisinden daha da kötü olduğunu gözlemledim çevremden! Hergün yarım saat ayırıp fön çekerim, düzleştiririm daha iyi bence. Düzleştirici etkili keratin içeren saç bakım ürünlerini de kullanabilirsin, hem brezilya fönü kadar masraflı da olmaz ;)

      Sil
  49. merhaba sizin saçınızı çok beğendim ben bu tonlarda boyamak istiyorum şaçlarımı bnm saçlarım kendi tonu koyu kahve ben kolestonun ışıltılı kahveye boyadım biraz açıldı rengi sizin saçınızın tonlarında istiyorum bunu için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirm çok teşekkürler şimdiden..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim eski saçlarıma benziyorsa şu an ki renginiz, benimle aynı işlemleri uygulaabilirsiniz ;) İlk boyamada dalgalanma olsa da daha sonraki boyada istediğiniz küllü kumrala dönecektir.

      Sil
  50. merhaba ben saçlarımı 1 ay önce viyole rengine boyadım hiç begenmedim,beyaz sabunla o yoğunluğundan kurtardım rengini açmak istiyorum ama bu sac rengini açarsam yeşil olacağını söylediler:( sizce ne yapabilirim. doğal saç rengim karameldi. o renge geri dönmek istiyorum, kumral da olur tek derdim açabilmek :( sizce ne yapabilirim ayrıca saclarınız mükemmel olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yorumların için teşekkür ederim :) Maalesef viyole rengiyle ilgili hiçbir tecrübem yok. Riskli bir renk olduğu için mutlaka kuaförde boyanı akıtttırmanı ve üzerine doğal bir boya yaptırmanı tavsiye ederim. Boya akıtma işlemi de saçı oldukça yıpratıyor ancak şu durumda saçlarını riske atmandan iyidir diye düşünüyorum...

      Sil
  51. merhaba bende bir sey sorucam benim saclarim bir sene once bebek sarisiydi ustune siyah boyattim kuafore siyah biraz akip koyu kumral oldu.6ay sonra ustune normal kumral vurdum.suan diplerimde geldi sacimi yeniden sariya ulastirmak istiyorum baya gucsuz durumda suan.acik kumral kullu kumral yapmayi dusunuyorum hangi boyayi hangi numarayi kullanabilirim?ve rengi tutar mi siyaha boyatali 1 yildan fazla oldu kuafrede gtmek istemiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim mail adresimi veriyim ben oraya cevap yazarsaniz cok daha mutlu olurum. piet-c@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ;) Sarıdan siyaha dönmek çok büyük cesaret gerçekten...
      beautybooop@gmail.com adresinden mailini bekliyorum.

      Sil
  52. merhaba öncelikle yazınız gercekten cok acıklayıcı olmus.dikkatle okudum ama yine de kendimi anlatıp yorumunuzu almak istedim.sacımın dogal rengi koyu kahve tonlarında ben de 6 yıl önce palettenin renk acma boyama tek adımda diye bir seri cıkarmıstı 6.6 onu alıp dogal sacıma boyadım ve istediğim renk oldu kutudakine yakın.sonra o boya üretimden kalkınca önce garnierin tarcın kahvesine boyadım kızıllık olustu ve biraz koyulastı begenmedim palettenin cikolata kahvesini aldım boyadım sacım sizin boyamadan önceki renginizden biraz koyu.ama ben bugday tenli oldugum için küllü sarıdan ziyade karamel tonları istiyorum cagla sıkelin rengi de güzel gerci.bu noktada sacımı kuaföre gitmeden acıcı da kullanmadan istediğim renge döndürmek istiyorum.sizin yaptıgınız işlemleri uygulasam sonra da hangi boyaya boyayıp istedğim tonları elde edebilirim? umarım anlatabilmişimdir derdimi :) cevabınızı merakla bekliyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ;) O zaman siz mutlaka içinde ışıltılar olan canlı renkleri tercih etmelisiniz. Sıcak renkler hakkında fazla bilgim yok maalesef ben küllü renklere boyuyorum sürekli. Sizin istediğiniz rengi tutturmak çok daha kolay emin olun ;) Yaz gelirken güzel bakır karamel tonları seviyorsanız deneyebilirsiniz?

      Sil
    2. evet ben de öyle düşünüyorum ama palettenin cikolata kahvesi koyu oldugu için önce sizinki gibi saclarımı acıp ondan sonra mesela palette nin altın karamel veya bronz kahveye boyasam tutar herhalde dimi ? bir de tuttuktan sonraki dip boyamalarımda acıcı kullanmadan boyayı sürebilirim cok acık bi renk olmadıgı için diye düşünüyorum yanlıs mı? ve son olarak sacımı actıktan sonra hangi renge boyayacağı konusunda kararsızım bakır karamel tonları da güzel ama bana tam numara verip yardımcı olursanız coooook sevinirim :) not=baya bi soru sorulmus ve hepsini cevaplammıssınız bu gercekten takdire sayan size ne kadar tesekkür etsem azdır ilginiz için cok tesekkürler tekrar tekrar..

      Sil
    3. Rica ederim :))) Eğer açık canlı bir renk istiyorsanız öncesinde saçın rengini açmak daha da güzel rengin ortaya çıkmasını sağlar bencede. Dİp boyada açıcı kullanmaya gerek kalmaz çünkü doğal saç hemen alır boyayı, ayrıca diplerin bir ton koyu olması da herzaman için daha hoşuma gidiyor benim ;) Şimdi bir boya tavsiyesinde bulunacağım ama ben bu rengi hiç denemedim. Loreal köpük boya 732 çok açık bal kahve, bu renge bir göz atar mısın? Benim çok hoşuma gitti ama deneme imkanım olmadı bal rengi hemde açık hemde kahve ;) Eğer açık tenliysen çok çok güzel durabilir...

      Sil
    4. göz attım cok güzel bir renk ama bugday tenliyim ben yakısır mı bana sizce palette 6.6 büyülü kahve den daha acık bi renk hiç yapmadım acıkcası.bir de genelde bi ton koyu cıkar dimi kutudakinden.bi de sizin yaptıgınız gibi mi yapıp sacım acılsın yoksa palettenin falan acıcı boyaları var ya onlardan mı alayım ?

      Sil
    5. bu arada hülya avsarın sac rengi cok hosuma gidiyor istediğim o tonlar sizce tam hangi renk boya ile o rengi elde ederim? söz artık bu son simdiden tesekkürlerrr :))

      Sil
    6. Ben açıcı boyaları kendim kullanmadım ama olabilir tabi neden olmasın ;) Hülya avşarın saçlarını bende çok beğeniyorum, gayet doğal ve ışıl ışıl. Tahminimce kumral üzerine ışıltılar var saçlarında. Onu elde etmek için önce saçlarını yeterince açıp daha sonra düz kumrala boyayabilirsin, daha sonra röfle setleriyle yada herhangi bir açık küllü boya ile aralarına kendinde ince tutamlar halinde ışıltı atabilirsin ;) Ama açıcı ve boyadan hemen sonra ışıltıları atma biraz saçın toparlanmasına izin ver canım. Bende yaz sonunu bekliyorum ağustos-eylül gibi kendi zeminimin üzerine çok ince tutamlardan rastgele ışıltılar atacağım doğal, güneşten açılmış gibi olsun ;)

      Sil
  53. merhaba hayırlı aksamlar yazınız cok guzel tebrık ederim.. acaba bu boyalar ıcın acıcı oksıdan kullandınız mı numarası nedir

    YanıtlaSil
  54. hayırlı aksamlar yazınız cok guzel olmuss elllerınze saglık acaba bu boyalarda oksıdan acıcı kullandınız mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı akşamlar teşekkür ederim :) Tabi boyaların yanında %30 luk oksidan veriliyor her kutu için bir tane kullanılıyor. Satın alırken yanında isteyin mutlaka...

      Sil
  55. çok tesekkur ederm benım saç rengim de suan acık bakır bu kullandıgınız 3luyu kullanıcam bakalm ne cıkıcak ortaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dilediğin gibi olur, bakır rengi de çok zor döner diye düşünüyorum :)

      Sil
  56. merhaba ben de bişy sormak istiyorum benim saçlarım koyu renkte ama garnier color naturals 7 (kumral) boyamak istiyorum sizce ne ypmalıyım açıcı filan mı kullanmam gerekiyor yoksa boyayı direk uygulasam tutar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba saçların boyalı değilse kutu üzerinde belirtilen renkler tutuyor genelde. Saçlarında boya var ise o zaman kutu üzerindeki renk olması için açmak gerekebilir.

      Sil
  57. Merhaba saçların boyalı değilse kutu üzerinde belirtilen renkler tutuyor genelde. Saçlarında boya var ise o zaman kutu üzerindeki renk olması için açmak gerekebilir.

    YanıtlaSil
  58. Benim saçlarmda koyu ama geçen yıl boyamıştm bir ton açığa şimdi saadece uçlarda kaldı kumral boyadam tutarmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım doğal saç rengi üzerine tam rengi verir diyorlar ama bilemiyorum çok siyah değilse saçların.

      Sil
  59. Canım doğal saç rengi üzerine tam rengi verir diyorlar ama bilemiyorum çok siyah değilse saçların.

    YanıtlaSil
  60. merhaba saçlarnızın rengini çok beyendim şuanda saçlarım sizin boyadan önceki saç renginzle aynı daha önce evde hiç boyamadım saçlarım uzun 3 boyanın tamamını kullandınzmı yada her boyadan nekadar kullanmam gerekicek bide 3 oksidanıda kullandınızmı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Benim saçlarım kısa ama gür ve kalın telli olduğu için çok boya tutuyor. Bu kısalıkta ben 3 tüp kullandım, her tüp içinde bir şişe oksidan ekledim. Eğer daha uzunsa saçlarınız 1 tüp daha eklenebilir onu da orta ton seçebilirsiniz ;)

      Sil
  61. merhaba saç renginizi çok beyendim bnm saçlarım sizin boyadan önceki saç renginizle aynı şuan daha önce evde boyamadm saçlarımı kullandğnz boyaları ve oksidanları ne oranda karıştırdız hepsini kullandınızmı..

    YanıtlaSil
  62. Maillerimi gönderemiyorum maalesef size nurdan yardımcı olabilmemiz mümkün mudur ?:) tecrübenize güveniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman benim burda izlediğim yöntemi uygulayabilirsiniz ;) Birkaç boyamadan sonra kızıllık azalacak renk oturacaktır. Boyadıkça ortaya çıkan renge göre koyulaştırıp açmak sizin elinizde ;)

      Sil
  63. Merhaba bişey merak ediyorum tam sarı değil ama açık renk bir saçım var onun üzerine açık küllü kumral boyasam daha çok mu açılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhtemelen kutunun ,üzerindeki rengi alır canım :)

      Sil
  64. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  65. Ben esmer tenliyim ve koyu kahve tonlarinda sacim vardi ve ben bu hafta karamele boyadim ve kacinilmaz olarak sacimin ust kısımları turuncu halde saclarimin cok koyu kahve tonlarinda olmasini istemiyorum turunculullardan nasil kurtulabilirim

    YanıtlaSil
  66. Meraba ben esmer tenliyim dogal sacim koyu kahve tonlarindaydi daha once hic sacimi boyamadim bu hafta karamele boyadim kacinilmaz olarakta ust kisimlar turuncu oldu saclarim cok koyu kahve tonlarinda olsun istemiyorum sizce ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında saçlarınızı boyamaya enselerden ve saç uçlarından başlarsanız turunculuk farkedilecek durumda olmaz. Dipler tene yakın olduğu için daha sıcak olur ve saç boyası daha fazla etki edermiş. Tabi birde saçın içerdiği pigmentler var, çok koyu renkler açıldığında turunculuk oluşabilir. Oluşmaması için ya 2-3 defa rengin oturması için boyamalısınız ya da açıcıyla önce baya bir açmanız gerekir.

      Sil
  67. Saç rengimi açıp açık küllü ye öyle boyasam nasrıl olur

    YanıtlaSil
  68. Merhaba ilk başta saçımı palette tarçın bakıra boyattım daha sonra çok aktığı için kuaföre gittim doğal kahve boyattım sonra da koyu renkten sıkılıp saç rengimi açtım şimdi diplerde turunculuk var ama uçlarım sarı oldu bunun üzerine koyu küllü sarı boyasam nasıl olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçlar çok sarı değilse güzel olur yada en son uçlara sür canım yeşillenme olmasın.

      Sil
  69. Açık renk saç üzerine saçık renk boya yaparsak daha mı açık renk olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık renk doğal saç ise genelde kutu üzerindeki renk oluyor canım :)

      Sil
  70. merhaba ben de yorumların çoğunu okudum çok yardımcı olmuşsunuz herkese elinize sağlık;)ben de en son hamilelik öncesi (10 ay önce) loreal doğal sarıya boyamıştım. öncesinden de boyadığım için epey açılmıştı rengi.şimdi neredeyse bi karış kendi rengim çıktı (koyu bir küllü kumral), uçları da hafif turuncumsu bi sarı oldu. ben artık boyatmak istemiyorum olabildiğince az boyayla saçımı nasıl dengeye getirebilirim nası her tarafı eşitlenir sizce? bir de boyanın olabildiğince organik ya da en azından amonyaksız olması gerekiyor:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yorumlar için teşekkür ederim canım :) Eğer dipten 1 karış çıktıysa zaten boyama bundan sonra :) Ben senin yerinde olsam uçlarındaki turuncu kısma açıcı ile krepe balyaj yada ombre yaptırırdım, hem saç derine değmediği için zararsız hemde istemediğin zaman uçlarından aldırdıkça gider ;) Komple boyamak istiyorsan da organik küllü kumral bir boya ile boyayabilirsin. Birçok markanın temiz içerikli boyası piyasada var ancak ben kullanmadığım için tavsiye edeceğim bir ürün yok :/

      Sil
  71. Merhaba ben de yorumların çoğunu okudum epey yardımcı olmuşsunuz elinize sağlık:) ben de birşey soracaktım. En son hamilelik öncesi (10 ay önce) saçımı doğal sarıya boyatmıştım. Öncesinden de boyattığım için rengi baya açılmıştı. Şimdiyse bi karış kendi saçım çıktı (koyu küllü kumral), uçlarıysa hafif turuncumsu koyu bi sarı oldu. Artık boyatmak istemiyorum olabildiğince az boyayla nası eşitleyebilirim? Bir de olabildiğince organik ya da en azından amonyaksız bir boyayla boyamam lazım:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yorumlar için teşekkür ederim canım :) Eğer dipten 1 karış çıktıysa zaten boyama bundan sonra :) Ben senin yerinde olsam uçlarındaki turuncu kısma açıcı ile krepe balyaj yada ombre yaptırırdım, hem saç derine değmediği için zararsız hemde istemediğin zaman uçlarından aldırdıkça gider ;) Komple boyamak istiyorsan da organik küllü kumral bir boya ile boyayabilirsin. Birçok markanın temiz içerikli boyası piyasada var ancak ben kullanmadığım için tavsiye edeceğim bir ürün yok :/

      Sil
    2. birini gitmedi sanıp 2 tane yollamışım:) neyse çok teşekkürler iyi fikir aslında hiç düşünmemiştim:) peki küllü kumralla boyarsam önce dipleri boyamalıyım herhalde değil mi?uçları diplerden daha az mı bekletcem

      Sil
    3. Küllü kumral boyayacaksan farketmez canım zaten uçlarından daha koyu bir renk olacağı için komple boyayabilirsin

      Sil
  72. Saçımın dipleri turuncu uçları sarı diplerinide açıp koyu küllü sarıya boyasam nasıl olur tutatmmı küllü yeşerirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyu küllü sarı ile koyu sarı renklerini karıştırıp kullanabilirsiniz biri küllü biri düz olursa yeşermez diye düşünüyorum.

      Sil
  73. Merhabalar saçımda turunculuk var hafifden küllü renkler olurmu

    YanıtlaSil
  74. hımm tamam çok çok teşekkür ederim:) bloğunun ve başarılarının devamını dilerim:)

    YanıtlaSil
  75. Merhaba :)
    Bir hanıma küllü ile düz rengi karıştırırsanız yeşermez demişsiniz.Benim saçımdada turunculuk var rengi açıpmı dediğiniz gibi boyamalıyız yoksa direk üzerine olur mu aa birde benim uçlarım sarı o nasıl olucak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Şimdi ben genel olarak kendime uygulayım boyalardan örnek veriyorum, benimde saç uçlarımda balyaj vardı ben oralara son 5 dk boyayı sürüp hemen yıkadım hem kapanmasını istemedim hemde yeşermesin diye. Yani zaten piyasadaki birçok boyanın küllülük oranı yüksek değil ben yeşermesinden korkmadığım için genelde küllü boyadım daha sonra doğallığı yakalamak için düz ve küllü iki rengi karıştırarak 2 tur yaptım. Biraz deneyerek kendi saçınızı tanıyorsunuz aslında :)

      Sil
    2. Bence turunculuktan kurtulmak istiyorsaniz loreal koyu sariyi diplere uygulayip yikayin uclari hic ellemeyin

      Sil
    3. Tavsiyen için çok teşekkürler canım, bende mutlaka deneyip yorumlayacağım ;)

      Sil
  76. Saçıma çok boya uygulaması yaptım ama melesf yine boyamam gerek nasıl bi bakım uygulamalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazılarımı okuyabilirsin canım, umarım eski sağlığına kavuşur saçların :)

      http://beautybooop.blogspot.com.tr/2013/09/15-gunluk-yogun-sac-bakim-terapim-kuru.html

      http://beautybooop.blogspot.com.tr/2014/02/sac-bakim-rutinim.html

      Sil
  77. Merhaba benim saçım açık kahve yani kendi rengi bende açık küllü kumrala boyatmak istiyorum yani serenay sarıkayanın saçları gibi ama alacağım boyanin yani kolestonun o rengi çok sarı duruyor yani serenayla alakası yok tek isteğim saçım serenakinki gibi olsun ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  78. Merhaba benim saçımın rengi kahveydi ve ben oksidasyon kremiyle saçımı açıyorum 3 yıldır yapıyorum bunu şimdi saçımı serenay sarıkayanın saç rengi olan açık küllü kumrala boyatmak istiyorum kolestonun o tonuna baktığımda kkutudaki modelin saç renginin serenayin saçiyla alakası yoktu benimde kafam karıştı kuaförede boyatmak istemiyorum burda gördüğümce açık küllü kumral sarıya çok yakın serenayin gibi ddeğil ben sadece sacim serenayinkı gibi olsun istiyorum ne yapmalıyım lütfen yardım edin çünkü sacimi ilk defa boyayacagim ve korkuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba saçlarını 3 yıldır oksidasyonla açıyorum demişsin anlayamadım canım. Kesin net bir renk istiyorsan mutlaka istediğin fotoğraf ile kuaföre gidip yaptır canım ben şimdi burdan herhangi bir şey söyleyemem, kuaför değilim tatlım. Ben açtıktan sonra garnier yoğun kumral 7 numara ve yoğun kristal sarı 9.13 renklerini karıştırdım serenay sarıkayanın rengine çok benzedi ama senin zeminle benimli farklı olabilir.

      Sil
  79. meraba ben saclarımı sürekli bal köpüğüne boyuyodum sonra diplerim baya çıkınca bal köpüğü boyasını bulamayınca küllü kumral rengine boyadım. Ama hiç beğenmediğim bi renk ortaya çıktı 1 hafta sonra çikolata kahvesine boyadım şimdi diplerim çıktı ama koyu renk sevmediğim için bal köpüğü ile sarı tonlarına karıştırsam nasıl olur ? yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım denemen lazım ben saçlarını görmeden bir şey diyemem ki ;)

      Sil
  80. Mrhaba bende kuafor magdurlarindan biri olarak bi soru sormak istiyorum.. bi ay once saclarimi boyattim sicak bakir kahve olan saclarim oreal le acildi uzerine balyaj atildi saglikli olan saclarim ilk kez bu kadar cok yiprandi ertesi gun koyu kumrala boyadim boya aktikca yesil yesil ciktilar alttan. Bir ay yesil saclarimla gezdim hemen boyayip yipratmayim diye iki gun once surekli gttigim kuaforume yesilleri kapat ama saclarim ne cok koyu ne cok acik bi renk olsn findik kabugu tonlarinda dedim kahve tonlarinda birsey oldu istedgmle alakasizdi . On gun sonra dugunm var saclarimi tekrar sicak bakir kahveye boyasam tutar mi sizce . Kuafor fobimmm var yani artikk kuafore sac boyatmak mi tovbe ;) yardimci olun bana dahada yipranir mi saclarim sizce suan cokta vahim durumda degil surekli bakim yapiyorum uclarindan aldiriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok üzgünüm yeni okuyabildim yorumunu :/ Tebrik ederim düğünün için umarım saçların gönlünce olmuştur.

      Sil
  81. inem hanim benim saç rengim çikolata kahve rengiydi sonra biraz acmak istedim kumral rengini cok severim o yüzden ayda bi dibim geldikçe kendim açayım dedim ama denize gittim geldim diye mi bilmem boya aldim sari renk azcik azcik açıyor diye ama bi boyadim sacim turuncu oldu ve c.ba günü balom var rengi beğenmedim ve tekrar çikolata kahve yapmak istiyorum çikolata kahve köpük boya ile sizce çok mu zarar görür sacim cok onemli benim için :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata kahve en kolay renklerdendir canım zor olanlar küllü tonlar ;) Köpük boyalarda gayet başarılı tavsiye ederim.

      Sil
  82. Mrb ıkıncı resımdekı rengınız nedır acaba cok guzell

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarı olan mı? Sağdaki sarı olan çok çok açık küllü kumral onu kuaförüm yapmıştı, bir diğer adı bebek sarısı. Altındaki küt olan saçlarımda koyu küllü kumraldı canım.

      Sil
  83. Merhaba, benim saclari.da kina vardi bnde ustune bal kopugu boyadim ve dibimle arasinda cok olmasada gun isiginda belirgin bi fark var.senin renginin biraz daha koyusu istiyorum orta kullu yani.ne tavsiye edersin.kuaforede gitmek istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben nevacolor la açtıktan sonra rengim oturdu artık bioblas ile boyuyorum. Bioblasın Sahra Kumral rengini tavsiye ederim eğer küllü bir kumral istiyorsan.

      Sil
  84. Cok tskler kumral olanı sormak ıstedım hangi boyayla yaptınız nevacolormu acaba

    YanıtlaSil
  85. merhabalar,
    bnim dogal sac rengim koyu kahve. 7 ay önce kizilimsi kestane rengine boyatmistim ama pek belli olmadi zaten yine dogal rengi gibi. aralara çikolata kahvesi yapmak istiyorum ama bu rengi kuafore gitmeden nasil yapabilirim? elimde şu an "altın karamel" ve "sarı" boya var. ikisini karistirsam mi yoksa sadece altin karamelle mi yapsam karar veremedim.
    yardimci olursan cok sevinirim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım inan hiç bir fikrim yok bu renk tonlariyla ilgili, açık istiyorsan belli olsun diyorsan sariyi da ekleyebilirsin ;)

      Sil
  86. Bitkisel saç boyası markası araştırıyorum ama önereceğiniz bir saç boyası markası var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım kullanıp önerebileceğim bir ürün yok :/

      Sil
  87. yardımcı olursan çok mutlu olacağım.. Benim saç rengim kestane doğal rengi uçlarda ise ombre var bakır sarı tonlarında. Ben evde saçımı kendm boyamak istiyorum. En azından kumral

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım yardımcı olmak isterim ancak tam sorununu anlayamadım. Düz kumral mı olsun istiyorsun? Diplerinde doğal rengin varsa istediğin kumral tonu tek boyamada tutar büyük ihtimalle. Uçlarda zamanla akarak yine kumral ombre görünümü vermiş olur ;)

      Sil
  88. Olmadı kumral ombre olsun o da hoş oluyor uçlar yine sarı kalsın. Herşey için şimdiden teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğin kumral rengi dip boya şeklinde uygulayıp yıkamadan 10 dk önce uçlara doğru saçlarını tararsan ve uçlarada boyayı son 10 dk yedirirsen güzel uyumlu bir renk ortaya çıkar, daha sonra yıkandıkça ombre olan yerler akacaktır doğal bir kumral ombre görünümü olacaktır diye düşünüyorum ;) Küllü kumral yada düz kumral kullanmak senin terchine kalmış ;)

      Sil
  89. Merhaba bende tam suan saç rengini degistirmek üzereyken sizi buldum :) saçlarım kolay şekil almadığı için kısacık kestirdim suan 2 renk ne renk olacağına karar veremiyorum kalın telli gür ve koyu kestane acaba sizin küllü renkleri denesem nasıl olur ? Simdiden teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küllü tonlar epey bir uğraştırıcı ama beğeniyorsanız deneyin ;)

      Sil
  90. merhaba öncelikle blogunuz çok güzel :) ben saçımı koleston köpük boyasıyla kışkırtıcı kahve rengine boyatmıştım saçlarım belime geliyo ama çok ince saçlarımı omuzlarda kestirip kumrala boyasam güzel dururmu önerilernizi bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  91. Merhaba, bundan tam 3 ay önce kuaföre gittim. Çok boş bir anıma geldi, normalde senede 1-2 kez sadece uçlarını kestiririm saçlarımın. Hiçbir kuaför işleminden de anlamam ve bana zaman kaybı gibi gelir oraya gitmek. Her saç kesimimden sonra da sinirlenir çıkarım, yine çok kesti diye... Kuaför röfle yapalım, ben çok güzel yapacağım, çok doğal olacak dedi. Saç rengim açık kestane-kestane arası güzel bir kahve tonuydu, en azından ben çok seviyordum. O kadar çirkin bir renk röfle yaptı ki, gerçi bu ton yapılırmış koyu saçlara. Bakır gibi ya da çok açık bir kahve mi denir. Rengin ismini bilmiyorum tam. Hani çok sık değildi, kalın kalın daha çok gölge gibiydi de ben 20 gün zor dayandım ve hemen kendi rengine boyattım. İlk boya çok çabuk aktı, 1.5 ay sonra tekrar boyandı fakat kuaföre kendi doğal saçıma dönmek istiyorum dediğim için mümkün olduğunca diplerden gelen kendi saçıma sürmemeye çalıştı ve bir sıkıntı olursa tekrar bu şekilde boyayacağını söyledi. Diplere değmeden ve sulu bir boya ile ve sanırım oksidan da kullanmadan. Kestire kestire bu boyadan kurtulup kendi doğal saçıma dönmeyi düşünüyorum ve tabiki şu anki boyunu kısaltmam da gerekecek. Böyle deneyimi olan birileri var mıdır bilemiyorum. İlk 1 sene bir kaç kez bu şekilde dibe değmeden boyanır, sonra 15-18 cm kadar uzar, boyu kısaltılır ve uçlarda hafif bir ışıltı gibi kalır, güneşte açılmış gibi dediler. Benim korkum boyanın akacak olması... Koyu kahveye boyandı 2 kez. Oriyelle açılmış kısımlar kolay boya da tutmuyor. Doğal saçıma dönmek istediğim için kuaförler boşuna saçını yorma, kimyasallarla uğraşma da diyorlar. Sizin bir fikriniz var mı? Çevrenizde hiç doğal saçına dönmeye çalışan birileri oldu mu bugune kadar? Saçımda röfle ve o 2 boya dışında hiçbir işlem yok. Kuaförlerle ilk tanışmam ve ilk büyük hatam oldu bu. Tüm psikolojimi bozan, saçım beyazlasa bile asla boyatmam dediğim... Ne yapılır bu tip durumlarda? Yani birkaç sene kendi haline bıraksam hiçbir kimyasal değmese saçıma zaten kendi haline dönecekte benim korkum hoşuma gitmeyecek bir tona kadar açılabilme ihtimali bu saç renginin. Kaç boyamada oturur acaba ve bu oturma birkaç sene yaklaşık aynı renkte mi kalır? teşekkürler şimdiden....

    YanıtlaSil