Bu Blogda Ara

22 Kasım 2013 Cuma

NEUTROGENA VİSİBLY CLEAR: SİYAH NOKTA TEMİZLEYİCİ TONİK

    Neutrogena'nın problemli ciltler için piyasaya sunduğu Visibly Clear serisiyle tanışmam Siyah Nokta Temizleyici Tonik ile oldu... 
visibly clear
    Tonik ihtiyacım için araştırma yaparken içeriği, vaat ettikleri ve fiyatıyla tercihim Neutrogena visibly clear den yana oldu. Bu aralar dönemsel akne problemi yaşadığım için bendeki etkilerine detaylı bir şekilde yer vereceğim.

siyah nokta karşıtı tonik

    Neutrogena Visibly Clear serisi içeriğindeki salisilik asit etkisiyle; siyah noktaların görünümünü azaltmayı, akne ve sivilce lekelerinin görünümünü hafifletmeyi ve kızarıklıkları azaltmayı hedefliyor. Ayrıca siyah noktaya sebep olan kiri ve yağı gözle görülür bir şekilde temizlediği ambalaj üzerinde yazan bilgilerden. Bu problemlerin çoğu bende mevcut olduğu için size bu ürünün etkileriyle ilgili yorumlarımı rahatlıkla yapabileceğim. 

visibly clear tonik    Visibly Clear toniği sabah ve akşam yüzümü temizledikten sonra, pamuk üzerine dökerek özellikle T bölgeme yumuşak dairesel hareketlerle sürdüm, pamuk temiz kalıncaya kadar uygulamayı tekrarladım. Ayrıca şişenin ağız kısmının dar olması istenilen miktarda tonik almayı sağlıyor. İçerisinde ne kadar ürün kaldığını şeffaf ambalajı sayesinde görmek mümkün. 

     Neutrogena toniği alıp denedikten hemen sonra yine aynı serinin Hızlı Etkili Sivilce Jeli'ni de aldım ikisini birlikte kullandım. Hızlı Etkili Sivilce Jeli'nin yazısını daha sonra detaylı olarak paylaşacağım hala kullanmaya devam ediyorum. Toniğimi kullandım ve hatta bugün itibariyle bitirdim, bakalım bendeki etkileri nasıl olmuş;

neutrogena      Öncelikle alkol içerikli bir tonik olduğu için keskin bir kokusu olduğunu söylemeliyim, tabi bu beni hiç rahatsız etmedi ama hassasiyetiniz varsa almadan önce bir koklayın derim ;) , alkol içeren toniklerin cildi kurutma ve gerginlik yaratma durumu visibly clear tonikte yok denecek kadar az. Kuruyana kadar ciltte özellikle sivilce olan kısımlarda yada derinin ince olduğu (burun kenarı gibi) yerlerde yanma yapıyor, ben nedense daha etkili olduğunu düşündüğüm için yanmasını seviyorum :)  

     Arındırma ve temizleme etkisi şahane desem hakkıdır. Cildimi tonikledikten sonra gerçekten tüm gözeneklerimin temizlendiğini hissettim. Akne ve sivilcelerimde hafifleme oldu, tabi benim sorunum içten kaynaklı olduğu için visibly clear tonik destek ürün oldu benim için. Sivilceler üzerindeki etkisi ise 1-2 gün içerisinde kurumasını, kızarıklıklarının azalmasını sağladı, en önemlisi de sivilcelerimin yayılmasını engelledi.
visibly clear serisi
    Siyah noktam neredeyse hiç yok diyebilirim, sadece burnumdakiler biraz daha belirgin onların görünümünde de azalma oldu. Çok büyük problemim olmadığı için, siyah nokta etkisiyle ilgili net bir yorum yapamayacağım.

    Ayrıca alışveriş sırasında Watsons'tan serinin peeling denemesi verilmişti, onlarıda kullandım. Yumuşak taneli krem peeling benim gibi hassas, problemli ve akneli ciltler için son derece uygun.

    Watsons mağazalarında 9.90 Tl ye bulabilirsiniz. Serinin diğer tüm ürünleri yaklaşık olarak bu fiyat aralığında.  
neutrogena visibly clear

    Neutrogena Visibly Clear Siyah Nokta Temizleyici Tonik benim için fiyatı ve kalitesiyle favorilerim arasına girdi diyebilirim. Uygun fiyatlı ve işlevli bir ürün istiyorsanız mutlaka bir deneyin derim. Elimdeki ürünler bittikçe serinin diğer ürünlerini de edineceğim. 

    Siz Neutrogena Visibly Clear serini denediniz mi? Serinin favori ürünü sizce hangisi? yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum ;) 

35 yorum:

  1. Benim için çok güzel bir yazı oldu. Akneli ve azda olsa siyah noktalı bir cildim oldugundan böyle ürünler çok dikkatimi çekiyor. Olumlu yönlerini okuyunca bu ürünü kısa sürede almaya karar verdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim umarım memnun kalırsın ;)

      Sil
  2. Hic denememistim aklimda bulunsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım ihtiyacın olduğunda seçenekler arasına ekle, ben ikinciyi bile aldım ;)

      Sil
  3. Burnumun uzerinde nedendir bilmiyorum minik minik bir kac sivilce cikti. Haliyle canim sklyordu. Bende alayaim bari . Tesekkur ederim canim guzel yazin icinn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım ya benimde dudak kenarımda çıkıyor ara ara, neyse ki biraz hafifledi ama çok sinir bozucu cidden :/ Umarım iyi gelir sana da başarılı bir seri cidden ;)

      Sil
  4. Benimde arada cildim gerek duyuyor ciddi bakıma, o dönemlerde seviyorum bu ürünleri!

    yardımcı oldu yazı bana, teşekkür ederim,

    bende beklerim, sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin ;) Beğenme memnun oldum, sevgilerle ;)

      Sil
  5. Teşekkür edrm ćok yardımcı oldunz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yardımcı olabilmeme sevindim :)

      Sil
  6. Teşekkür edrm ćok yardımcı oldunz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yardımcı olabilmeme sevindim :)

      Sil
  7. Bu ürünleri erkekler de kullanabilir mi?Ben de peeling yaptırmak istiyorum ama hiç bir bilgim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki kullanabilirsiniz. Cilt tipinize uygunsa eğer hiçbir sorun olmaz. Aynı serinin peelingi de mevcut ancak yüzünüzde akne veya sivilce varsa peeling uygulaması yapmayın, yayılmasına sebep olabilir.

      Sil
    2. Hicbir işe yaramiyor gözeneklerim daha cok açıldı ve kucuk olan siyah noktalar büyüdü. Ayrica ara sira morluklarda yapiyor

      Sil
  8. Siyah noktalarim cok can sikici. Sivilce problemimde var ama öncelikle bunu halletmek istiyorum gül suyu temizlemesi yapıyorum ama sanirim cok yavaş gosteriyor etkisini. Bu yuzden bunu birincil urunum olarak kullanabilir miyim sizce ? Yaziniz icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Gülsuyunu çok denedim malesef bende etkisi olmadı, bizim gibi siyah noktali akneye meyilli ciltler için yetersiz kaldığını düşünüyorum. Neutrogena nın bu serisini tavsiye ederim, temizleyici+maske+tonik+ hızlı sivilce kurutucusu hepsi hem etkin hemde ekonomik ürünler canım

      Sil
  9. merhabalar. benim yüzümde sivilce, akne ve siyah noktalar var. önce hangi ürünü kullanmam daha doğru olur ? hızlı etkili sicilce jeli mi yoksa yüz temizleme jeli veya siyah nokta temizleyici tonik mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ürünlerin hepsini birarada kullanman doğru sonucu verecektir. Öncesinde jel ile yüzünü temizleyip tonikle kalan kiri yağı arındır arkasından da nemlendiricini sür ve sivilce olan yerlerine sivilce kurutucu jelini uygula ;)

      Sil
  10. bnde kullanıyorum ikinci gunumdeym yuzumde parlama oldu yani solgun degil temizleme jelini almadm ama en yakın zamanda alcam :) bnm yuzumde izlerde var onlar icin ne yapmam lazım sivilceli yuze peeling yapılmaz bunu biliyorym tek tük te olsa sivilcem hak-la var cenemde izler var siyah biraz :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım o izler bende de var maalesef :/ Yani yapabileceğin en doğru şey yaz kış gece gündüz güneş koruyucu kullanman. Çok ciddi rahatsızlık verecek durumdaysa çok başarılı lazer yöntemleri var onları araştırabilirsin.

      Sil
  11. Yaşım 13 kullansam bir sorun olurmu
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım alkol içerikli bir ürün yaşında epey küçük, öncelikle cildiyeye muayene olmanı tavsiye ederim. Birde çeşitli markalarının genç serileri mevcut onları tercih edebilirsin ;)

      Sil
  12. merhaba benim de siyah noktalarım var yaşım 15 acaba kullanabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, cilt tipinize uygunsa kullanabilirsiniz bence, ancak tek başına etkili olmaz mutlaka set olarak kullanılmalı.

      Sil
  13. Merabalar canm benm cildim cok hassas hic bsey kullanamiorm hemn yuzumde kizarmalar sivilce gbi kucuk kuck izler cikio ama burnumda cok siyah noktam var ama yuzumude hergn temzlemek istiorm neutrogene deep clean kullan dediler sence hangisi etkili olur gunluk temzlk icin tabi burnumdki asiri siyah noktalarida dusunursek :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, aşırı hassas duyarlı bir cildin varsa sana dermokozmetik ürünleri kullanmanı tavsiye ederim. Siyah noktaların için burun bandı denedin mi? Hassasiyet oluşturmuyorsa büyük faydasını göreceğine inanıyorum ;)

      Sil
  14. Merhabalar ben 14 yaşındayım. Cildim normal çok kuruda değil ama yağlıda değil. Yüzümde sivilce çok çıkmıyo ama yağ bezesi gibi bir şey oluşuyo yanaklarımda. Bende bunun için bu serinin peelingi ve toniğini ek olarakda greyfurtlu yüz temizleme jeli onun peelingi kullanıyorum sizce yaşım için uygun mu kullanım sırası nasıl olmalı? Tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım her cilt birbirinden farklıdır, tabi senin cildin henüz çok genç. Günlük temizliğini yap toniğini kullan ancak peeling tarzı ürünleri cilt makyajı yapmadığın için çok sık kullanma mesela haftada 1 den fazla kullanma. Cildin için saf gül suyu bulursan onunla tonikleme yapabilirsin :) Ergenlik sivilcelerin çıkabilir bunları sıkıntı etme, hatta bırak çıksınlar ki daha sonra pürüzsüz cildin olsun. Benim gibi 25inden sonra sivilcelerin çıkması inan daha kötü :)

      Sil
  15. Yağlı bir cildim var bu tonik gözenekleride sıkılaştırıyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben memnunum canım sıkılaştırıyor mu pek gözlemleyemedim ama en azından genişlemediğinden eminim ;)

      Sil
  16. gratisin anneler günü indiriminden aldim ben de iki gündür kullaniyorum simdi dusta peeling yaptiktan sonra uyguladim sivilcelerimde yanma hissettim dediginiz gibi bunu araştırırken de yazınıza denk geldim =) umarim ise yarar =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala çok severek kulanıyorum :) Tabi her cilt birbirinden farklıdır umarım sende de güzel sonuçlar verir.

      Sil
  17. Daha once garnierin neem bitkisi iceren temizleme jelini kullandim benim cildimi yakti ve kizartti acaba neutrogena siyah noktalara hizli etkili temizleyicisini kullansam bir yanma yapar mi ve sivilce yapar mi

    YanıtlaSil