Bu Blogda Ara

8 Aralık 2013 Pazar

EV YAPIMI MASKE: KIŞ AYLARINDA SAÇLAR İÇİN YOĞUN BESLEYİCİ BAKIM

      Saçlarımı sık sık boyadığım için ekstra bakım mutlaka uygularım. Ayrıca yıllardır uzun saç kullanıp bir anda küt kestirmenin vermiş olduğu üzüntüyle, eski sağlığı ve uzunluğuna kavuşması için saçlarıma çeşit çeşit maskeler deniyorum :) 

      Malum kış aylarına girdik, sert rüzgarlar, kuru soğuk hava kendini belli etmeye başladı. Saçların da daha fazla neme, bakıma, beslenmeye ihtiyacı arttı. Hazır maskelerin yanı sıra vakit buldukça doğal maskeler yapmanın bu aylarda faydası çok fazla. 

      Bugün bahsedeceğim saç maskesi yapması zor, faydası çok diyeceğim türden. Çocukluğumdan beri sürekli anneciğimin saçlarıma sürdüğü maskeyi tecrübelerimle biraz zenginleştirdim ;) İçinde neler var bir göz atalım;
saç maskesi

       Malzemeler; 
      1yumurta,
      1'er ampül Evigen, Bemiks, Bepanthen,
      1 tatlı kaşığı gliserin,
      1 çay kaşığı menekşe yağı(ya da kokusunu sevdiğiniz bir yağ)
      1 yemek kaşığı bal
      Karışık saç bakım yağı
      Saf Zeytinyağı


       Maske içindeki malzemeler isteğe göre daha da zenginleştirilebilir, bence kafi :) Fotoğrafta görüldüğü gibi metal olmayan bir kapta tüm malzemeleri karıştırıyorum. İçerisindeki yumurta protein kaynağı olarak saçın yapılanmasını sağlıyor ve maalesef evet kötü kokuyor :/ Aynı şekilde Bemiks ampülde de ağır bir koku durumu mevcut, bu sebeple maskeyi evden dışarı çıkmayacağım günlerde genelde ayda bir uyguluyorum. İçerisine hem saç içinde faydalı olan menekşe yağını ekliyorum ki yumurtanın kokusunu bastırsın :) 
saç maskesi beauty boop

      Malzemelerde Saç bakım yağı ile zeytinyağının miktarını yazmadım bunlar saçların uzunluğuna ya da gürlüğüne göre arttırılabilir fazla olmasının herhangi bir zararının olacağını sanmıyorum. Saç bakım yağı aktarlardan kolayca bulunabilir, içerisindeki çam terebentini, saç dökülmesini büyük ölçüde önlüyor hızla uzamasına da destek oluyor ;)


      Nasıl uyguluyorum? 
      Önce saçlarımı güzelce yıkıyorum ve havluyla fazla suyunu alıyorum. Nemli saçlarıma diplerden başlayarak uçlara doğru sürüyorum, sürerken çabuk hareket etmeye çalışıyorum çünkü içinde bal olduğu için kuruyup yapış yapış oluyor. En son uçlarına kalan tüm maskeyi uygulayıp saçlarımı streç film ile sarıyorum. Maskeyi 1 saat kadar tutup yıkıyorum. Gönül ister ki daha fazla saçta dursun ama kokusu dayanılacak gibi değil siz tutabilirseniz 2 saatte olur :)
kışın saç bakımı beautybooop

      Nasıl yıkıyorum? Evet bu kısmı uygulamadan daha da önemli bence :)
      Daha önce saç bakım yağlarını saçımdan nasıl kolayca arındırdığımı yazmıştım, tekrardan değinmek istiyorum. Maske çok yoğun olduğu için arındırması da güç! Önce maskeli saçlarıma hiç su değdirmeden önce direkt olarak şampuanı döküyorum. Susuz bir şekilde maskeli saçlarımı döktüğüm şampuanla masaj yaparak yediriyorum ve sonra ılık suyla yıkıyorum. Arkasından bir kez daha şampuanlayıp, sirkeli su ile duruluyorum. 

       Maskedeki yumurta kokusunu güzelce yıkayıp, sirkeli suyla durulayarak yok ediyorum. Sirkenin kokusuda saçlar kuruyunca uçup kayboluyor zaten ;)

       Saçlarım beslensin, nemlensin, yumuşacık olsun,çabuk uzasın ve çabuk kırılmasın istiyorsanız ev yapımı süper bir maske;) Ayda 1-2 defa bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

      Sizin saç bakımında uyguladığınız ev tarifleriniz var mı? Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum ;)

12 yorum:

  1. Sarımsağın kokusuda aynı şekilde kuruyken şampuanlayıp ılık suyla durulayınca çok rahat çıkıyor saçtan :) Bu maskede baya ilginçmiş biara deniyim bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarımsak hiç denemedim :) Kaşlarım için denemek istiyorum aslında benimde aklımda bulunsun ;)

      Sil
  2. Tatlim o yumurta kokusu beni benden aliyor . Sirf bu yuzden yapamiyorum maskeyi . Yumurta kokusuna hassasiyetm var. :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyyy aynen tatlım çok fena ama saçlar içinde inanılmaz faydalı, bende menekşe yağıyla bastırıyorum kokusunu o zaman rahat oluyo ;)

      Sil
  3. Kuru ve yıpranmış saçlara sahip birisi olarak,
    Yumurta dışında,ne varsa sürüyorum saçlarıma ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendeeee :) Yumurtalısını ayda bir yapıyorum yoksa çekilmez ama çoooook güzel yapıyo saçları :)

      Sil
  4. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Saçlara bakım yapmak şart. Hele kışın saçlar daha yıpraniyor. :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de seviyorum bu tür doğal bakımlar yapmayı. Şampuanıma da eklemeler yaprak kullanıyorum. Hatta şu yazımda bahsetmiştim bundan: http://kedininkaleminden.blogspot.com/2013/12/sac-bakm-rutinim.html
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir maskeymiş teşekkürler =) Arındırma aşamasındaki tavsiyeler de iyi olmuş.
    Ayrıca bloguma da göz atma şansınız olursa sevinirim =)
    http://neselizebra.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene çok sevindim, güzel etkilerini gördüğüm bir maske ;)
      Seve seveee hemen ziyaretine geliyorum ;)

      Sil