Bu Blogda Ara

18 Ağustos 2014 Pazartesi

EVDE SAÇ BOYAMA: GARNİER KRİSTAL SARI+ YOĞUN KUMRAL (Fotoğraflı Anlatım)

  Beni yakından takip eden izleyicilerim daha önceki kuaför ve saç boyama deneyimlerimi bilirler. Omuzlarımdan dökülen saçlarım üst üste saç açma ve boya akıtma işlemlerinden dolayı yanmış ve hatta kopmuştu. Saçlarımı ense boyunda kestirdikten sonra kuaförlerle bağlantımı genel anlamda koparmıştım. 
 Evde saç boyama deneyimlerime sık sık blogumda yer veriyorum. Geçtiğimiz kış ayından kalma Garnier kristal sarı boyama sonucumu instagram hesabımda paylaşmışken blogumda da detaylarına yer vermek istedim. 

küllü sarı beautybooop

Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere hala uç kısımlarda açıcı uygulanmış yerler var ve boyamadan kısa bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor, rahatsız edici değil daha çok ışıltı gibi kalıyor. Ancak küllü boya üzerine uygulanırsa yeşillenme oluşturacağı için boyama esnasında dikkatli davranıyorum 5 dk dan fazla üzerinde boya bekletmiyorum.
garnier kristal sarı saç boyası

Garnier Yoğun Kumral ve Garnier Kristal Sarı renklerini birlikte kullanmamın sebebi birisinin düz birisinin de küllü olması. Daha doğal bir kumral elde etmek için iki boyayı karıştırdım. Çabuk aktığını göze alarak diğer boyamı da yoğun koyu kumral seçtim çünkü açık zeminde birkaç yıkamaya renk açılıyor.
Burda ilk boyama sonucu, herhangi bir filtreleme yok ancak ışık belirli oranda etkileyebiliyor.

evde küllü kumral
 
            Boyadan sonra hafif maşa ile şekillendirdim rengini belirginleştirmek için. Uçlardaki sarı kısımlar tatlı bir ışıltı halini aldı. Garnier Kristal sarı küllü bir boya.
garnier küllü kumral saç boyama

     Boyama öncesi ve sonrası saç diplerim bu şekilde. Saçlarıma boyayı kulak hizama kadar bolca uygulayıp yıkamadan 5 dakika kadar önce uçlara doğru tarayıp yediriyorum. 
beautybooop küllü kumral küllü sarı


       Boyamadan 1 hafta sonra garnier kristal sarı gün ışığında böyle bir renk olarak ortaya çıktı. Renk çok hoşuma gittiği için hemen anlık çekim yaptım :) Aktığı zaman maalesef dip rengimde turuncu yansımalar başladı, benim en nefret ettiğim durum bu :( Doğal saç rengim kahve olduğu için ara tonlarda diplerdeki turunculuğu yok etmek mümkün olmuyor. Yoğun küllü boyalarla yada içerisine gümüş boya eklemekle geçici çözümler elde etmiştim. 
küllü sarı

Ben Garnier Kristal Sarı rengini tarif etmek istersem en yakın vereceğim örnek Serenay Sarıkaya'nın saçları olurdu. Siz Garnier Kristal Sarıyı denediniz mi? En sevdiğiniz küllü tonlar hangileri? Boya sonrası yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum...

22 yorum:

  1. Ben hala kendi saçımı kullanmayı başarabilen nadir insanlardanım :)
    Ama bu renk çok hoş bence, küllü sarıya bayılıyorum.
    Çok güzel olmuş.
    Yani özetle ben bu işlerden anlamam, lakin pek beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim, beğenmene sevindim :) 2-3 yıl öncesine kadar bende doğal saçlarımı kullanıyordum sonra nasıl oldu da girdim bu işe kurtulamıyorum, bağımlılık yapıyor sanırsam :))) Senin gibi nadir insanlara asla tavsiye etmiyorum :*

      Sil
  2. çok doğru söylüyorsun boya bende de bağımlılık yaptı sürekli saçlarımda değişiklikler görmek istiyorum saçlarımı çok ama çok seviyorum bu yüzden aynı renkler kullanmaktan sıkılıyorum bu arada saç rengin harika olmuş hoş bir renk tutturmuşsun birde boylaın paketteki görünen renkle alakası olmayışları insanı deli ediyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim, beğenmene sevindim :) Ben artık tüm renkleri deneye deneye çözdüm kutudaki renk farklılıklarını,sürprizlere açık biriyim neyseki saç konusunda :D

      Sil
  3. Renk çok güzel olmuş güle güle kullanın. Bir kaç ay önce ben de bakır renklerden kurtulmak istediğim için küllü boyaları bir hayli kullanmıştım. Nitekim de turuncudan kurtardılar beni :) Ben yakın zamanda bu renkten biraz daha küllüsünü uygulayıp uçları platin sarıya yakın açık bir sarıyla ombrelemek istiyorum. Bakalım umarım benimki de sizinki gibi güzel olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım umarım seninde gönlüne göre bir renk olur ;) Saç uçlarım sağlıklı olsa komple küllü kumral yapıp uçlarına sarı ışıltılar attırıcam ama bu işlemi kaldıramaz koparlar :/ Bioblasın Kum Sarısı ve Sahra Kumral renklerini tavsiye ederim, kullandığım en küllü renkler onlardı. Onun yazısını da yakında paylaşacağım çok birikti boya yazılarım :)

      Sil
  4. Ayrıntılı anlatımınıza bayıldım. :) Bloglarda pek saç boyama kısmına yer vermiyorlar ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimmmm, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu :)

      Sil
  5. Ben de bugün ilk defa köpük boya alıcam ve kendim boyuycam haftasonu..bakalım nasıl olucak..tırısyorum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılar canım inşallah istediğin gibi olur ;)

      Sil
  6. Aradaki turunculuk icin bazi markalarin silver sampuanlari var bunlar mor renk sampuan olarakta gecer boyadan sonra bu sampuani kullanirsaniz aralardaki turuncu kisimlari yumusatir haftada 3 kez kullanmaniz yeter farki gorursunuz youtube ta filan bakabilirsiniz yurtdisinda cok secenek var silver sampuan cesitleri burda her markada yok malesef bu onerimi isterseniz deneyebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyen için teşekkürler canım bende yeni gördüm bu ürünleri mutlaka deneyeceğim :*

      Sil
  7. Merhabalar. boya maceralarinizin hepsini okudum defalarca, ben de.ilk kez sac rengimi degisticiem acik kahverengi saclarim var asiri koyu bir renk degil. koleston naturals acik kumral. 8.0 aldim. yeterli gelir mi acaba, baska boya karistirmak gerekir mi ben de kullu acik kumral rengini istiyorum kristen stewartin bi ara saclari oyleydi hayran kalmistim.. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Saçların doğal renginde olduğu için üzerinde uyguladığın boya güzel tutacaktır. İlk boyama için 8 tonları gayet uygun bence, eğer yeterince açık gelmezse bir sonraki boyanda 8 ve 9 numaraları karıştırabilirsin.

      Sil
  8. Merhaba koyu kumral tonlarindaki sacima garnier 8.0 uyguladim ama istedigim sac tonu olmadi ve turuncumsu yansimalar var. Acaba acik kumral rengi sac elde etmek icin ne yapmam gerekir?

    YanıtlaSil
  9. Acaba tekrar ayni boyayi uygulasam bu sefer renk kendine gelir mi? Yani uzerine bu sefer koyu sari renk tutar mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şu şekilde yapmıştım, önce istediğim şaç renginden 2 ton kadar açığına boyayıp daha sonra üzerine istediğim rengi boyamıştım istersen o şekilde dene, turuncu yansıma oldukça az olur.

      Sil
  10. Mrb dore kumral saç rengimi kızillık olmadan altın sarıya boyamak istiyorum hangi boyaları kullanmam gerekiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım kızıllıktan kastın turunculuksa eğer öncesinde biraz saçlarını açık bir renge boyaman gerekiyor. Onun üzerine istediğin altın sarıyı uygulayabilirsin...

      Sil
  11. Iyı günler. Ben de saçlarınızı çok beğendim. Ama kendi saçlarımla başım dertde. Şu an diplerı köyü kumral fakat uçları siyah. İstiyorum ki açık kumral uçlarında ışıltılı yansımaları olsun. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım :) Siyah çok sıkıntılı bir renk :/ Eğer bu konuda becerin varsa çok açık renk bir boya ile sadece siyah yerlerini boya biraz açılsın, daha sonra komple koyu kumral geçersin. İlk hedefin saçlarını tek renk yapmak olsun. Daha sonra istediğin gibi her yeri koyu kumral olunca ya bir kuaföre krepe balyaj yaptır ya da kendin yap :*

      Sil