Bu Blogda Ara

11 Temmuz 2016 Pazartesi

Kadınlar için 2016 Moda Trendleri

Çoktan kullanım tarihi eskiyen 2015 modası, yerini enerjik ve şık tasarımlara bırakıyor. Bazı detaylar geçen seneden bu seneye aktarılırken, bazı detaylar ise şimdiden unutulmaya başlandı bile. Bu senenin modasındaki kimi çizgileri görünce sevinebilir, kimilerini giymek içinse cesaretini toplamaya ihtiyaç duyabilirsin.
2016 moda trendlerini belirleyen tasarımcılar, kadın giyimde beklenenin ötesinde çok daha dişi ve çok daha bireysel ifadeleri öne çıkarıyorlar. Yeni modanın çizgileri, cesur noktalara parmak basarak, bohem tarzdan şehirli şık kadına kadar herkesi kucaklıyor.
Geçen sene kendine vitrinlerde yavaş yavaş yer edinen bol pantolonlar, 2016'da da saltanatını sürdürüyor. Her boy bol pantolon arasından vücut tipine göre en uygununu seçebilirsin. Kısa boyluysan topuklularla, uzun boyluysan yaz aylarında sandaletlerle pantolonunu kombinleyerek bu modaya rahatlıkla uyum sağlayabilirsin. Basen bölgen genişse, bilekte biten bol pantolonla algıyı yönetebileceğini ise aklından çıkarma! Çeşitli tunik modelleri ile kombinleyeceğin bol pantolonlarla stilini yaratırken kendini özgür bırak!
“Off shoulder trend” bu sene de devam ediyor. Sahilde, sokakta, ya da şık bir davete giderken omuzu açık elbise ve bluzleri tercih edebilirsin. Dekolte hakkını omuzdan yana kullan. Üst bedenin zayıfsa hiç düşünme. Fakat omuzların genişse bu maddeyi es geçmeni öneririz. Modanın her kuralına değil, kendine yakışanına uyman gerektiğini asla aklından çıkarma!
80'li yıllara damgasını vuran karpuz kolların kabarık ve gösterişli duruşları geri geldi. Romantizm ve kadınsı zarafeti ön plana çıkaran karpuz kollu modeller, bir taraftan ihtişamı ve gösterişi de vurguluyor. Tasarımcılar, karpuz kollarda dantel kullanımı ile vintage görüntüyü ön plana çıkarmakla kalmayıp, yüksek belli pantolonlarla kombinleyerek 80'lerden çağrışımları cesurca sergiliyor.
2016'nın en gözde renkleri toz pembe ve bebe mavisi. Ama sen parlak yeşilleri, mavi tonlarını, çöl renklerini, şeftali tonlarını ve metalik renkleri de kullanmaktan çekinme. Çünkü bu sene rengarenk görünenler, modayı takip ettiklerinin de mesajını vermiş olacaklar.
Bu sene uzun kollar iyice uzuyor. Ellerin yarısına kadar uzayan kollarla flörtöz bir tavır sergileyen kadınlar, romantik duruşlarıyla göz dolduruyorlar.
Kışın üşümemek için üst üste giyinmek zaten normaldir, ama bu sene bu tarzı moda olduğu için gönül rahatlığıyla deneyebilirsin. Sıra dışı kombinlerden hiç çekinmene gerek yok. Altta t-shirt üstte atlet; üstte elbise, altta kazak gibi alışık olunmayan tarzda giyinmek, 2016 moda trendlerinin olmazsa olmazları arası da yer alıyor. Bunun için özel üretilmiş giyilebilir aksesuarları cesurca gardırobuna ekleyebilirsin.
Bohem trendin baş unsurlarından püsküller bu sene sandaletlerde, çantalarda, eteklerde, mayolarda, pantolonlarda, yani her yerde bolca kullanılıyor. Bluzlere, ceketlere ve t-shirt'lere hareket katan püsküller, özellikle kol ve etek uçlarında yer alıyor. Sen de dolabına püsküllü bir parça ekleyerek havalı bir görünüme bürünebilirsin.
Elbise, etek ve pantolonların gerek üzerinde katman olarak bir tül geçişi kullanmak, gerekse tülü bir garni olarak kullanmak bu senenin modasındaki en şık detaylar arasında yer alıyor. Romantizm, cazibe, dişilik ve nostaljinin vurgulandığı tüllü modelleri denemekten çekinme!
70'li ve 90'lı yılların kadınlarını çekici kılan asimetrik bluz ve elbiseler bohem görüntüleriyle vitrinleri süslüyor. Özellikle 70'lerin özgür ruhunu anvelop kesimlerde, bol pantolonlarda ve tek düğmeli ceketlerde bu sene daha çok hissedeceğiz.

Yaz aylarında çiçekli ve ince kumaşlardan, kış ve sonbaharda ise her mevsime uygun olan denim kumaşlardan üretilen tulum modelleri seçiminizi bu sene de gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Saydığımız 2016 moda trendlerini takip ederken, özgün olmayı da sakın ihmal etme!


2016 Moda Trend Önerileri
​Benimsediğin tarz ne olursa olsun, şık ve modern görünmek için bazı trend önerilerine uyum sağlamanda fayda var. Yüzlerce seçenek arasından tarzına en uygun olan seçimi yapmak her zaman daha iyi ve güzel hissetmene yardımcı olur. Yıl boyunca kullanabileceğin 2016 moda trend önerileri ile imajını yenilemek ve değişen moda anlayışına uyum sağlamak artık çok kolay!
2015 yılından bu yana sıkça kullanılan bol pantolonlar bu yıl da günlük giyimde en çok tercih edilenler arasında. Rahatlığı ve maskülen duruşu ile çok sevilen pantolonlar 2016 yılında her renk ve boyda üretilen modelleriyle yeniden karşımızda. İster uzun, ister bilekte, istersen diz altı olan boylarını tercih edebilir, günlük giyimde rahatlığı yakalayabilirsin.
Cesur giyinmeyi ve farklı olmayı sevenlerin vazgeçilmezi olan X şeklinde yaka kesimli elbiseler 2016 yılının gözde modellerinden bir tanesi. Küçük ve şık omuz dekolteleriyle tarzını konuşturabileceğin bu elbiseler birbirinden farklı çok sayıda renk seçeneği ile yazlık mekanlarda en çok tercih edilen modeller arasında.
Her geçen yıl yenilenen moda anlayışı, zaman zaman geri dönüşler göstererek bir zamanların popüler parçalarını gardıroplara geri kazandırıyor. Bir zamanların vazgeçilmezi olan karpuz kol modası 2016 yılında yeniden canlanarak giyimine vintage esintiler katmak isteyenler için yeniden karşımızda! Karpuz kollu elbise ve bluz modelleri ile kombinlerine nostaljik bir görünüm verebilir, uygun aksesuar seçimleri ile asil bir duruş sergileyebilirsin!
Kıyafet seçimlerinde renk uyumu ve birbirini tamamlayan renk kombinasyonu artık geride kaldı. Birbiri ile zıt ve dikkat çeken renkleri cesurca kullanarak fark yaratabilir, zıt renklerin mükemmel uyumunu yakalayabilirsin. Özellikle neon ve canlı renkler ile enerjini yansıtmak bu yıl çok moda!
Sonbahar-kış mevsimlerinde ve serin yaz akşamlarında kullanabileceğin uzun kollu kıyafetlerde kol boyları artık eskiye oranla daha uzun. Üst gövde tasarımına göre daha uzun bırakılan kollar da bu yılın trend seçenekleri arasında. Artık aldığın kıyafetlerin kol boyunu kısaltmak geride kaldı. Yer çekimine karşı gelemeyen ve elin yarısına kadar uzanan kollar 2016 yılında yılının sevilen stil önerilerinden. Bol kazaklar, ince kumaşlı baharlık üstler ve daha pek çok seçenekte görebileceğin uzun kol modası oldukça rahat ve kullanışlı.
Casual giyim stiline farklı bir yorum getirmek isteyenlerin en çok kullandığı kombinler arasında gömlek üzerine giyilen kazaklar, bol ceketler ve uzun kollu üstlerin üzerine giyilen bol atletler var. En sevdiğin parçaları bir araya getirmek ve daha cool bir görünüm yakalamak için kat kat giyinmek mükemmel bir seçim. Kıyafetlerini özgürce kombinlemek istersen bu moda akımı tam sana göre!
Geçtiğimiz yıllarda kıyafetlerde sıkça görülen püskül modası 2016 yılında yeni bir soluk kazanarak birçok kıyafet ve aksesuara eklendi. En sade kıyafetlere bile anlam katan püsküller bu yıl çantalar, şapkalar, fermuarlar, kolyeler, ayakkabılar ve daha birçok yerde kullanılabilir. Kombinlerini zenginleştirmek ve klasik görünümden uzaklaşmak için dilediğin gibi abartılı püskül detayları kullanabilir, tercih ettiğin aksesuarlarla kendi trendini yaratabilirsin.
Modanın vazgeçilmezi olan tül detayları bu yıl da başrolde. Transparan görünümün tarzına kattığı cazibe ve gizem bu yıl modern çizgilerle birleşerek yeni bir boyut kazandı. Elbise, pantolon, bluz, etek ve daha birçok aksesuarda kullanılan tül detaylarını tüm gece ve gündüz kombinlerinde tercih edebilirsin.
Asimetrik kesimler ise yine geçmişten gelen moda trendleri arasında. Bu yıl birçok kıyafette kendini gösteren asimetrik kesimler elbise ve mini etek modellerinin dışına çıkarak kazaklar, montlar, bluzler ve bikinilerde de revaçta! Giyim konusunda farklılık ve özgürlükten yana olan herkesin tercihi asimetrik kesimli kıyafetler ile sen de kendi stilini yaratabilir, benzersiz trend önerileri ile ışığını yansıtabilirsin!

1 yorum: