Bu Blogda Ara

24 Eylül 2013 Salı

15 GÜNLÜK YOĞUN SAÇ BAKIM TERAPİM: KURU YIPRANMIŞ VE YANIK SAÇLARIM VARDI!

      Sonunda yoğun çalışmalarım sayesinde saçlarımı neredeyse kurtardım ve bu mutlulukla postumu hazırlayabilirim :)
1 senedir açıcı, boya, balyaj, yine açıcı boya, yine açıcı yine boya derken defalarca istediğim tonu elde etmek için bir ton işlem yapıldı saçlarıma. Tüm bu başıma gelenlerden sonra artık kuaförlerden pes ettim! (5 aydır saçlarımı kendim boyuyorum ve oryal/açıcı kullanmadan istediğim sarı rengi de gayet güzel elde ettim! Bununla ilgili postu da mutlaka hazırlayıp yayımlayacağım, benimle aynı durumu yaşayanlarınız çok biliyorum ;) )
dax bc matrix biolage 

Tabi birde bu arada yıpranan uçlarımdan kurtulmak için saçlarımı kısacık kestirip daha kötüsünü yaptım :( Saçlarımı ne toplayabildim ne de salabildim sürekli fön fön fön eh sonunda saçlar yandı! Tarif edemeyeceğim kadar berbat hale dönen zavallı saçlarımı kazıtsam ancak kurtarırım diye düşünüyordum! Eğer sizde benimle benzer durumlar içerisindeyseniz bu postu dikkatle okumanızı tavsiye ediyorum ;) umarım yardımcı olabilirim bu yazımla...

şampuan, saç kremi, sıvı saç kremi

Şimdi bu 2 hafta boyunca neler yaptığıma gelelim;

        Öncelikle Kozmoya.com alışverişimden aldığım BC Acil Kurtarma Serisinin bana verdiği umutla 2 haftalık yoğun bakım turuna başladım :)  Bc Acil Kurtarma şampuanını kullanmaya başladım ve her gün bakım kürü maskesini uyguladım. Her yıkamadan sonra Bc Acil Kurtarma sıvı saç kremini nemli saçlarıma uyguladım.


Matrix Biolage Avon Advence Techniques
     2.haftada 1-2 defa nemli saçıma Matrix Biolage nem maskesini ve Avonun boyalı saçlar için olan maskesini uyguladım. Çok büyük etkileri olmasa da destek amaçlı kullanılabilir.
Dax supergro

     Banyo öncesinde haftada 3-4 defa Dax Supergro güçlendirici saç bakım yağıyla maske uyguladım. Detaylı yazısı için tık tık ;)
     Haftada 1-2 defa da aktarlarda satılan saç bakım yağlarından uyguladım, bu ürüne ben ekstra sıvılaştırılmış keratin ekledim. Benexol, Evigen ve Bephantene ampülleride uygulama sırasında saç diplerime bir defa sürdüm ve en az 2 saat beklettim. 



Keratinli serum sıvı saç kremi
Yine aynı şekilde gün içerisinde saçlarım kurudukça BC Sıvı Saç kreminden sıkıp saçlarımı mümkün mertebe nemli tuttum. Morfose Keratin Serum'u da çok beğenerek her duştan sonra nemli saçlarıma 3-4 damla şeklinde uyguladım.


     Çok yoğun bir kür olduğunu en başında da belirtmiştim :) 15 gün sonunda neler oldu peki? Uçları yanan, kopan, ıslakken lastik gibi sünen, yosun gibi yapışan saçlarımdan eser kalmadı :) Normalde her ay 1er cm kestirerek kurtulmaya çalıştığım yanıklarım neredeyse kayboldu :) Saçlarımı geçen hafta kestirmem gerekirdi ancak şu an gerek kalmadı önümüzdeki aya erteledim çünkü yeterince toparlandı beni 1 ay daha idare eder :) Uçlarındaki keçeleşmeden eser kalmadı ve ilk defa bir şampuan saçlarımı tek başına ipek gibi yaptı. Bir türlü açılmayan saçlarımdan tarak kayıp gidiyor, yumuşacık taranıyor. 

     Ben bu uygulamadan inanılmaz memnun kaldım belki biraz masraflı belki çok zahmetli ancak saçlarınızı seviyorsanız ihmal etmeyin. Özellikle röfle ve balyaj yaptıranlara bu kürü şiddetle tavsiye ediyorum. Saçlarım yandı yıprandı diye kestirmek zorunda kalmayın, bol bol bakımla kurtarın.

     Şu an Bc serisine devam ediyorum bakım kürü ve maskelerin yoğunluğunu biraz daha azalttım, saç bakım yağım bitti onun yerine argan yağı alacağım. Sıvı saç kremim bitmek üzere onun yerine de argan yağlı bir ürün alıp denemeyi düşünüyorum.
Maske şampuan serum saç bakım yağı
     Sonuç olarak yanmış saçlarımı mutlaka kestirmem lazım başka türlü asla düzelmez diyordum, şimdi 1 ay erteledim kestirme işini ;) 

     Olabildiğince kısa tutmaya çalıştım yazımı, eh biraz detaylı anlatmam da lazımdı kusura bakmayın :) Umarım sizlere az da olsa faydalı olmuştur. 

     Sizlerin saç bakımında tavsiyeleriniz nelerdir? Röfleden, fönden yanan yıpranan saçlarınızı nasıl kurtardınız? Soru, tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum... 

95 yorum:

  1. Ne guzel bir kur uygulamissin arada bende yapiyim diyorum da useniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :) Hazır havalar sıcakken sudan pek çıkmazken uygulayım dedim :) Kışın her gün her gün pek mümkün olmaz çünkü kür boyunca ne saç kurutma ne maşa ne fön hiçbir şey kullanmadım tamamen doğal haliyle bıraktım. Çok ciddi toparlandı saçlarım tavsiye ederim canım bu kadar yoğun olmasa da arada yap ;) Ben temizlik yaparken mutlaka saçımda maske olur zamandan tasarruf :)))

      Sil
  2. Benim saclarim da rofleden ve arka arkaya kizil boyamaktan cok yipranmisti. Dax supergroyu sicak uyguladim gercekten sicak uygulamak saclara cok daha iyi geliyor soguk uyguladigimda ayni verimi alamadim . Kuru yipranmis saclara en buyuk onerim selective pro tek ammino keratin maskesi . Gercekten cok cok guzel bir maske keratin icermesi de ayri bir guzel ayrica medobiotin kullandim 3 ay hic kestirmeme gerek kalmadan atlattim o yipranmis donemi . Bir de sac serumlarinin buyuk katkisi oldugunu dusunuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun canım o dönemden kurtulmana sevindim :) Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Dax supergro yazısında sıcak kullanımı önermiştin aynı şekilde kullanmaya başladım ve çok daha iyi nüfus etti saçlarıma tavsiyen için teşekkür ederim. Ürün önerilerin içinde ayrıca teşekkür ederim mutlaka inceleyeceğim ;)

      Sil
    2. Rica ederim canım memnun kalmana da cok sevindim umarım senin de saclarını daha kestirmene gerek kalmadan atlatırsın bu donemi :))

      Sil
    3. İnşallah canım teşekkür ederim ;) Bakıma devam yeni yeni ürünler keşfederek ;)

      Sil
    4. demek bir de gerçek Katkısız keratin yüklesenız saçlarınız ne kadar guzel olurdu . Benımkı muhteşem cok cok memnunum.

      Sil
    5. Sanırım denemediğim bir o kaldı artık biraz kendi haline bıraktım eski sağlığına kavuştular çok şükür. Hangi markanın ürünüyle nasıl bir katkısız keratin uygulaması yaptırıyorsun onu da paylaşırsan çok sevinirim belki denemek isteyenler olur :*

      Sil
    6. Röfleli saça en koyusundan katkısız keratin serumu yüklesenız ancak çare olur, dışındakiler süreklılık ister. keratin yuklemesı ise özellıkle de tam katkısız keratın olursa saçınzda aylarca kalır.

      Sil
    7. Ben internetten satın aldım. Google'a katkısız keratin arattım, Birkaç site çıktı ama ben Liquid Keratin Katkısız serum aldım. Doğal olması zaten beni çekti. Kullanınca daha da mükemmel bir memnuniyetim oldu. Yıkanmış, kremsiz kuru saça sürdüm, bir gece bekledim, sabah yıkadım ve bir de maskesi var onu yaptım, muhteşem oldu. Yıpranan saçtan eser kalmadı ve kırıklar düzeldi, Etkisi de hala devam ediyor.

      Sil
    8. öncelikle beautyboop sana çok teşekkür ederim bizi böyle bilgilndirdiğin için. ben organik meraklısı olarak herşeyin doğalını kullanmaya özen gösteriyorum. yorumlara bakarken sizin yorumunuza denk geldim girdiğim bi kaç sitede de çok övmüşler. siteyi buldum baktım meğersem şampuanınızı zaten kullanıyomuşum çok şaşırdım şimdi keratinlerini sipariş ettim. Beautyboop'cum kesinlikle sanada tavsiye ediyorum bu kadar şeyle uğraştığına değmiyor. bir gece keratin yükledim daha da saçlarımı kestirmem.

      Sil
    9. Canım bende güzel yorumların için teşekkür ederim :) Sende keratin yüklemeyle ilgili bilgilerini paylaşırsan hatta uyguladığın başka bakımlar varsa onları da paylaşırsan çok sevinirim :*

      Sil
  3. aah ah sorma senin gibi neler yapmadım ki bi buçuk senedir uğrasıyorum çok şey yaptım bende...Normal sampuanı bıraktım en başta, artık bitkisel şampuanlar kullanıyorum.En iyi kurtulus uzatmak sanırım bu yüzden hızlı uzaması için elimden geleni yaptım..Fiyto Sarmasık özlü sampuan ve serum kullandım uzattım .' 3 kez kestirdim şimdi çok az kaldı uclarda yıpranmıs onu da kendi rengime boyadım kurtuldum acık renkten..Çok emek verdim senin gibi.Yağlar ,Çam terebenti ,maskeler ,her gün bi avuc badem yemeler :) Sana da kolay gelsin canım bol bol su da iç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım ben koyu renge dönemedim işte :D Öyle bir alıştım ki küllü sarı/kumral tonlarına vazgeçemiyorum. Şu an saçlarımda omuz hizamda küt, kısa olunca koyu renk bende çok olgun durdu :/ Phyto nun durulanmayan saç bakım ürününü incelemeye almış durumdayım, Phyto 9 kullanmış mıydın canım? Şampuan ve serumundan memnun kaldın sanırım saçlarımı uzattı dediğine göre ;) Bakalım şimdilik sadece kuruluk kaldı saçlarımda çok şükür yanık yerler düzeldi :) Tavsiyelerin için teşekkürler canım...

      Sil
    2. Rica ederim canım ...Benim kullandıgım Direk fiyto :))))) Phyto da cok guzel bi marka ama kullanmadım .Bu şampuanı aktardan aldım serumu sıvı bi şekilde losyon gibi banyodan önce suruorsun diplere sonra yıkıyorsun ..Post yazmıstım canım burda http://mervelil.blogspot.com/2013/04/fiyto-sarmask-ozlu-sampuan.html
      Bi de şampuanı cok az kullan sampuan cok kurutuyor..

      Sil
    3. Aaa öyle miiii onu hiç duymamıştım canım :)Aynen canım şampuanı her banyoda kullanmıyorum 2 günde bir yoksa dediğin gibi iyice kurutuyor kimyasal sonuçta. Şu an Bc Acil kurtarma şampuanını kullanıyorum inanılmaz memnunum uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum aslında ama aklımda bulunsun ;)

      Sil
    4. Öğretmen Arkadaşımın da saçı oryalden fena yandı, kendi evde keratin yükleme yaptı ve şu an saçları eskisi gibi düzeldi. Korkmadan tekrar yine açma işlemi uyguladı. Benim saçımda yanma yok ama biraz yıpranma ve kırıklar çok vardı, ben de kullandım, şu an saçlarım daha güçlü ve pürüzsüz kırıksız. Etkısı de aylardır devam ediyor. Yalnız bu marketlerde ve kuaförlerde olan kimyasal keratin değil. Doğal, saf, katkısız keratin olacak. Üzerine de Keratin Yağı ile bakım olursa çok daha iyi oluyor. M. Yolcu...

      Sil
  4. Senin adına sevindim :) umarım tekrar bu tarz saç sorunları yaşamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım inşallah ;) Benim açıcı ve balyaj sırasında böyle yoğun bakım yapmam lazımdı maalesef benim ihmalim ve saç rengi konusundaki ısrarım buna sebep oldu :/ Sabırsız bir insanım hemen istediğim renk olsun istiyorum artık sabrediyorum ve kendi boyamı kendim yapıyorum çok güzel :)

      Sil
  5. Saçlar kurtulduysa gerisi teferruat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha harika yorum :))))) En azından günü kurtardık diyelim canım ;)

      Sil
  6. Merhaba, umarım saçlarınız düzelmiştir :) Kesinlikle Eeose şampuanı öneriyorum. Benim şu an saçlarımda yanık problemi olmadığı için, uzatma amaçlı olan versiyonunu kullanıyorum. Saçlarım maalesef çok işlem gördüğü için uzadıkça inceliyor kuş kadar kalıyordu. Eeose şampuanı deneyin derim, yan ürün olarak Down Under Natural's Argan serisini kullanabilirsiniz.
    http://mickmausmoments.wordpress.com/2013/11/21/november-favourites/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, değerli yorumun ve tavsiyen için çok teşekkür ederim. Yanıklarımdan kurtuldum çok şükür sadece uçlarda 2 cm kadar işlemden kurumuş saçlarım kaldı onlarda gidecek yakında ;) Tavsiyen için teşekkürler, Eeose nin hiçbir ürününü kullanmak nasip olmadı henüz ama mutlaka deneyeceğim, notumu alıyorum, tekrardan teşekkür ederim, sevgilerle...

      Sil
    2. Merhaba, cevabınızı 1 sene sonra görüp teşekkür ediyorum :) Umarım saçlar düzelmiştir :) Saçlara bakım yapmaya, uzatmaya devam. Eeose şampuanı uzun süre kullandıktan sonra, şu aralar Organix ve kuaförlerde satılan Loreal Keratin serisi ile devam ediyorum. Bunlarda çok güzel ürünler.
      Sevgilerle :)
      Mick Maus Moments

      Sil
    3. Saçlar eski sağlığına kavuştu en sonunda :) Lorealin keratin serısıyle yaz boyunca kuaförde bakım yaptırdım bende çok memnun kaldım, birazda katlardan aldırınca artık tertemiz oldular. Şu an Urban Care pembe seriyi kullanıyorum bende :)

      Sil
    4. Harika :) O zaman yeni önerilerinizi, yeni yazılarınızda heyecanla bekliyorum.
      Sevgiyle kalın!

      www.mickmausmoments.wordpress.com

      Sil
    5. Yaz boyu bakım demek sürekli bakım demek. Bence bu sadece geçici çözümler. Kımbılır ne kadar para verdınız, Ben 90 liraya 3 seans katkısız keratin yukledim. Bir daha bakım yapmayacak kadar saçlarım muhteşem yeniden yapılandı.

      Sil
  7. Siteniz çok güzel olmuş buda benim bayan {$anchot} sitem ile kadınlar muhteşem görünmeye hazırmısınız.

    YanıtlaSil
  8. Siteniz çok güzel olmuş buda benim bayan hair colors, Hair care, haircut sitem ile kadınlar muhteşem görünmeye hazırmısınız.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,bende aynı sorunu yaşadım ve saçlarım koptu.Tam tepede havaya kalkan kopuklarım var ve çok moralimi bozuyor. Ben birçok şampuanı denedim ve yves rocher in onarıcı şampuan serisinde karar kıldım oldukça güzel bir şampuan ve şuanda da indirimde.Ben banyo öncesi bakım yağını,şampuanını,saç kremini ve maskesini kullanıyorum.
    bunlara ek olarak morfose keratin serumu keşfettim ve gerçekten muhteşem. Beyaz renkli silk serumunu ve turuncusunu merak ediyorum.Bilginiz var mı?
    Benim de http://mutfaktamutluyuz.blogspot.com/ MUTFAKTA MUTLUYUZ isimli bir bloğum var,beklerim. https://www.facebook.com/mutfaktamutluyuz?ref=hl facebook sayfamdan da mutfakta mutluyuz a beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hemen takibe alıyorum :) Yves Rocher ın saç bakım yağını bende denemek istiyorum, memnun olan çok kişi var. Şampuanda Bc'den çok memnunum başka markalarda denedim ama onun kadar iyisine denk gelmedim, herkese rahatlıkla tavsiye edebilirim :)

      Morfose'un turuncu serumunu kullandım pek beğendiğimi söyleyemem, bana yeterli gelmedi açıkçası. Beyaz renki olanını bilmiyorum ama Argan yağlı serumu varmış bende elimdeki bitince onu denemek istiyorum o da çok iyi deniliyor ;) Sevgilerle...

      Sil
  10. Benim saclarim lastik gibi ve cok yanik kestirmek istemiyorum ama toparlanmiyor bir turlu ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ;) Aynen benim saçlarımda öyleydi tamamen eski haline getirmek mümkün değil çünkü saçlarımızın yapısı boluzuyor bir defa, ancak benim kullandığım ürünleri kullanarak hergün bakım maskesi uygulayarak, saçları asla kuruyken taramayarak sağlıklı görünüm elde edebilirsin ;) Bu yazıdaki BC Acil kurtarma serisinin setinden çok memnun kaldım tavsiye ederim... Ve 2-3 ayda bir uçlarından 1 cm kadar aldırıyorum, bakım sayesinde ayda 2 cm uzadığı için giderek sağlıkla uzuyorlar.

      Sil
    2. Soylediklerinizi yapicam. Cok tesekkurler gercekten psikolojim bozuldu. Cok urun denedm caresz kaldm

      Sil
    3. Aynı şeyleri bende yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum. Burda kullandığım ürünleri yazdığım gibi uygula mutlaka memnun kalacaksın ;)

      Sil
  11. Kusura bakmazsanz urunleri ayrntili olarak tekrar yazar misiniz.saclarimin duzelmesi icin her seyi goze aldm artk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiii ;) Yukarıdaki yazıda en detaylı şekilde yazdım aslında, ilk 15 gün hergün maske ve saç bakımı yaptım, BC Acil Kurtarma Serisinin şampuan, maske ve sıvı saç kremini. Onun dışında aktardan saç bakım yağı karışımı alıp onunla, dax supergroyu kullandım bakım yağları saçları 2 kat fazla uzatıyor aklında bulunsun ;) Gün içinde de saçlarım kurudukça morfose serum ve Bc acil kurtarma sıvı saç kreminden sıktım. Aşırı kuru yanmış saçları gün içinde de bol bol nemlendirmek çok iyi geliyor ;) Yine de yukarıdaki yazıda çok daha detaylı anlatımı var ve ayrıca yarın sabah Saç Bakım Rutinim adlı yeni bir yazı yayınlayacağım, takipte kal ;) :***

      Sil
  12. Sizi hep takip ediyorum cok tesekkur ederim saclarm duzelsn dileyin benden ne dilerseniz :)

    YanıtlaSil
  13. Cnm kuaförler yüzünden saçının başına türlü şey gelmiş ve milyon çeşit ürün kullanmış biri olarak, sana bir maske tavsiye edeceğim ve bugüne kadar kullandıklarının hepsini unutacaksın :) magicare keratinli saç maskesi.500ml, 17 tl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çook teşekkür ederim tavsiyen için ;) Bahsettiğin ürünü kullandım hatta blogumda yazısı var, o kadar çok sevdim! Kesinlikle benim için tekrar alınacaklar listesinde...

      Sil
  14. canım merhaba mail attım sana ama bir sorun oluştu sanırım senin bakım programının aynısını bende uyguluyorum biliyorsun şimdiye kadar 1 defa supergro bir defa argan yağıyla bakım yaptım onun dışında 2 günde bir bc şampuan ve saç kremiyle yıkayıp arkasından saç bakım kürünü uygulayıp 15 dk bekletip duruluyorum fakaaaaat benim saçlarımda fark edilir biçimde dökülme arttı normal şampuan kullanırken hiç bakım yağı maske falan kullanmazken bu kadar dökülmüyordu sende böyle bir durum oldu mu acaba ben mi yanlış yapıyorum yada benim saçlarımda mı bir sorun var birde yıkayınca çok güzel kolay taranıyor yumuşak oluyor ama kuruttuktan sonra sertleşiyor bilmiyorum benim saçlarıma uymadı mı acaba bu ürünler fikirlerini bekliyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım merhaba tek bir mail gelmiş okudum şimdi. Bende dökülme olmadı hatta maşallah artık saçlarım hiç dökülmüyor :) Saç bakım yağlarını bir süre saç diplerine uygulama bakalım canım nasıl değişiklik olacak mı? Farklı bir sebep olabilir mi onu da bir düşün bakalım, beslenme, mevsim geçişleri, ilaç kullanımı....

      Sil
    2. Bazı saç bakımlarında başlangıçta dökülme olması normal, miadı dolmuş saç telleri bu bakımlarla topluca hızlı biçimde dökülüyor fakat çok kısa bir süre sonra yeni çıkan bebek saçları görebiliyorsunuz o yüzden dökülüyor diye bakımları bırakmayın ve panik olmayın kızlar...

      Sil
  15. yani anlamadım özellikle bc nin krem ve durulanan bakımkürünü uygulayıp durulayınca saçlarımı yıkarken tel tel dökülüyor yerde bir sürü saç birikiyor anlamadım bc den önce bioblasın şampuanını kullanıyordum dökülme yoktu şimdi aynı zamanda bir sürü ürün kullanmaya başladı bc supergro ve natura terapi hepsi aynı anda olunca hangisinden kaynaklandığını çözemiyorum ilaç falan kullanmıyorum beslenmem gayet iyi hastalık falan yok hatta bu gün kan sayımı yapıldı normal çıktı bilmiyorum neden böyle oldu.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba benim saçım boyalı ve birçok üründen hep olumsuz sonuç aldım. arkadaşımın tavsiyesi üzerine şuan Bioblas color&intense kulllanıyorum ve süper şampuan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyen için teşekkür ederim, bana da hediye olarak geldi ancak henüz kullanma fırsatım olmadı, memnun olmana sevindim :)

      Sil
  17. saç önemli bir konudur ve saç bakımı uzun süren bir olay ilk seanslarda etkisini göstermez saç dökülmesi bakımsız saçlarda daha fazla meydana gelir onun için dikkatli olmamız gerekli

    YanıtlaSil
  18. bu kadar urun almissin toplam fiyatini sorabilirmiyim acaba ? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok zor bir soru oldu canım çoğunu farklı zamanlarda aldım ama aşağı yukarı hatırladığım rakamlarla yazayım :) Bc şampuan ve saç kremi seti 65 tl, Bc bakım kürü 45 tl, Dax supergro 25 tl, morfose keratin serum 13 tl, matrix bakım maskesi 45 tl, aktardan saç bakım yağı karışımı 15 tl, avon maske 5 tl :)

      Sil
  19. benim için çok faydalı bir post olmuş :)
    sıvılaştırılmış keratini nereden aldın acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim canım :) Sıvılaştırılmış keratin kozmetiklerde bulabilirsin canım, cam ampüllerde tane ile satılıyor.

      Sil
    2. Sıvılaştırılmış keratin adı altında sentetik serumlar satılıyor bilginiz olsun. Son zamanlarda çok konuşulan ve herkesin cok memnun kaldığı bir Katkısız keratin yüklemesi var, bence bu doğal ve güvenli.

      Sil
  20. Hep bitkisel ürünler market esyasi peki durumu olmayip da alamayanlar ne yapicak??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı aşırı yıpranmış, yoğun işlem görmüş saçlar için yazmıştım ve maalesef bu ürünleri kullanmak zorundaydım yoksa saçlarımı kestirecektim. Eğer böyle işlemler yaptırıyorsak maalesef bakım için masraf etmeyi de göze almak gerekiyor :/ Eğer aşırı işlem görmüş saçların yoksa aktardan alacağın 10-15 liralık bakım yağı ve serum yeterli gelecektir ;)

      Sil
  21. sevgili beautyboop çok güzel bir blog hazırlamışssın tebrik ederim bende ne yazıkki aynı durumdayım saçlarım tek renk boyandığı halde yandı lastik gibi sünüyor ve senin yazdıklarını alıp denemek en iyisi çok güzel saçlarım vardı fakat şimdi mısır püskülü gibi berbat durumda birde zeytinyağını deneyecğim umarım işe yarar bloğunu takibe aldım görüşürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğenmene :) Umarım memnun kalırsın ve uçlardaki ölü saçlardan bir an önce kurtulursun. Saçlarına nazik davranmayı unutma tararken, kuruturken, şekil verirken. Özellikle ıslakken elastikiyeti artıyor o zaman çok çok daha dikkatlı ol öpüyorum, sevgilerle...

      Sil
  22. Sevgili Beautyboop, blogun özellikle yıpranmış saçlar ve saç bakımı üzerine adeta bir hazine ve ben de bu hazineyi keşfettim. Ama tam da 2015 arifesinde büyük bir can sıkıntısı eşliğinde oldu bu keşif. Dün akşam uzun zamandır düşündüğüm, yeni yılda değişiklik motivasyon olsun diye Loreal Ombre No 1 i uygulamak gafletinde bulundum. Saç rengim neredeyse boyanın uzerindeki mankenin boyasız üst kısımdaki renginde-) daha doğrusu yanlış uygulamak gafletinde. Sonuç ne iyi ne kötü hatta az buçuk çingeneden halliceyim diyebilirim... Sanırım açıcıyla ombre işine kalkışmak büyük bir hataydı. Oryal denen bu açıcı geçmiyor galiba internet ve tabii ki kadınlar kulübü hengamesinde :) kafam allak bullak oldu. Sonra sana rastladım ve çok şükür dedim, çok şükür acı tecrübeleriyle halden işten anlayan birisi. Sana sormak istediğim birçok sey var çünkü bu konuda çok kısıtlı bir bilgim var. Saçıma uyguladığım ilk işlem bu. Ben daha fazla uzatıp seni sıkmadan sormak istiyorum:

    Bu saç açıcı işleminin doğal tek çaresi uzadıkça kestirmek deniyor. Saçlarım göğüs hizasında, düz. Bana kısa saç yakışmadığı için, radikal bir boyda kestirmem mümkün değil.

    Tekrar boyayacak olursam öncelikle oryalle açılan saça boyanın tutması için pigmentasyon uygulanması gerekiyormus. Bu pigmentasyon konusuna baktım ama tam anladığım söylenemez. Pigmentasyonsuz hiç mi olmaz peki? Eğer bunu yaptıracak olursam, sence zaman geçmeli mi eğer öyleyse ne kadar geçmeli, oryalin hemen üzerine yaptırmak saça daha da fazla zarar verir mi? Peki kendimiz yapabiliyorsak nasıl yapabilirim sence?

    Tüm bunları da hallettim diyelim ve tek renge boyayacağım mesela. pigmentasyonla boya arasında bir zaman farkı olmalı mı peki? Ya da önce boya sonra bu pigmentasyon olur mu olmaz mı?

    Ortalık kuaför kaynıyor ve senin de dediğin ve yaşadığın gibi hangi birinin nasıl bir sonuç ortaya koyacağını bilemiyoruz tabiri caizse kazıklanıp bir de üstüne felaket bir sonuçla kalıp kalamayacağımızı, hangi birinin işini gerçekten bilip hakkıyla yapan olup olmadığını bilemiyoruz, fazla kazanç uğruna yalan yanlış alelacele kaliteli adı altında adi ürünlerle uzun uzadıya kimyasal işlemlere girmek istemiyorum 18 yaşımda.

    Son olarak sevgili Beautyboop, bu konuda bilinçlenip eğer olursa senin de aydınlatmaların eşliğinde işlemlere başlarsam, kötü bir sonuç ve boştan yere daha da yıpranmış bir saçla kalakalmamak için neler yapmalıyım?

    Fazla uzattım kusura bakma Beautyboop, ama hep bu detaycı ve telaslı endişeli mizacımdan :) Değerli vaktinden bana da bir süre ayırman beni çok mutlu eder çok aydınlatır. Fazlasıyla iyisin ve güven veriyorsun, artık ben de takipteyim. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Bende bu ürünle ablama bir uygulama yapmıştım bizde de yeterli açıklığı sağlayamadı, pratik ama ben memnun kaldığım bir ürün değil. Pigmentasyon işlemini ben yaptırmadım, çok detaylı bir bilgimde yok maalesef ve yapabilme yeteneği olan kuaför sayısıda bence çok az. Ombre No.1 sanırım en koyu saçlar için olanı yüksek açıcı içermiyor diye düşünüyorum o yüzden 2 defa boya uygulamasıyla bence sizde pigmentasyon yapmış olursunuz evde ,:) Kuaförlerde abartı işlem ücretleri alındığı, tam olarak müşterinin isteklerinin yerine getirilmediği gerçeği de ortada. Ben şimdi özelden fotoğraflarınıza bakıp nasıl rengi güzel hale getiririz kendimce tavsiyelerde bulunacağım, sevgiler ;)

      Sil
  23. merhaba:) benim saçlarım da daha önceden ciddi şekilde yanmıştı daha sonrasında maalesef kestirdim ama kurtulmuş oldum yine de saçlarım çok kuru ve ben de buna benzer bir şeyler yapayım diyorum ama bu kadar ağır olmasın istiyorum. Senin kullandığın bu ürünlerden seçmek gerekirse favorilerin hangileri?

    YanıtlaSil
  24. Merhaba :) Postlarını severek takip ediyorum. Senide kendi bloguma beklerim. Destek için siteme katılman beni çok sevindirir :)) http://nurundelidolublogu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  25. Merhaba, saclarının yanık hali ve toparlanmış halinin fotoları yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önceki yazılarda vardı canım ama elimde şu an yok, instagramda toparlanmış halini görebilirsin şimdi çok çok daha iyi durumdalar :)

      Sil
  26. Merhaba canım yazın tam da ihtiyaç im olduğu bi anda çıktı karsima. Ben de terapiye başladım üçüncü günüm insallah düzelecek yazın için çok teşekkür ederim emeğine sağlık (: 15 günlük kur bitince ben bombası uygulamak istiyorum ancak ürünün fiyatları aynı sitede olmasına rağmen çok farklılık gösteriyor 39 150 gibi bakınca aynı ürün gibi görünüyor ama neden böyle fiyat farkı var çözemedim? Senin bi bilgin var mi bununla ilgili? Saclarimin kuruluğu da gitsin istiyorum nem bombası uygun mudur başka tavsiye edebileceğim ürün var mi? Uzun oldu hakkını helal et. Sevgiyle kal(:

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tam olarak bilgim yok ancak gramaj farkı olabilir mi acaba?Umarım bakımdan istediğin sonucu almışsındır sevgiler muck :)

      Sil
  28. Fiyto sarmaşık özlü hakkinda ne dusunuyosunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kullanmadım canım ama bana tavsiye eden 1-2 kişi oldu, henüz deneme fırsatı bulmadım...

      Sil
  29. yazdiginiz Urunleri simdi aliyorum, saclarim korkunc vaziyette, cok guzel bilgilendirmissiniz, tesekkurler (ilk defa blog okumaya basladim ☺️)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım o zaman aramıza hoşgeldin :) Çok sevindim bloguma gelmene... Umarım ürünlerden memnun kalırsın benim şu an epey sağlıklı saçlarım var darısı sana muck :*

      Sil
  30. BİR SORU DAHA :) Ürünlerden BC seti ve matrix elime geçti henüz. Morfose da gelmiş ama kırık teslim aldım o yüzden onu biraz daha bekleyeceğim... İlk iki hafta sadece BC serisini mi kullandın? Yukarıda belirtmişsin ama tam çözemedim. İkinci haftadan sonra mı diğer ürünleri (morfose, matrix...) kullanmaya basladın? İlk iki hafta BC'den başka bir şey kullanmayayım mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bakımımın temelinde Bc Acil kurtarma serisi vardı 1 hafta tamamen onu kullandım, ikinci haftada elimde olan destekleyici diğer ürünleri arada kullanmaya başladım :) Dax inanılmaz hızlı saç uzatıyor onu da hazır havalar sıcakken bol bol uygula ;) Bakım yağlarının da çok faydasını görmüştüm. Tabi şu an üzerinden 2 sene geçmiş şimdi tarihe baktım da :) saçlarım eski boyunda ve sağlığında ama sabır isteyen bir süreç kolay gelsin canım :* Saçların gün içinde kurudukça sıvı saç kremini sıkmayı ihmal etme hep nemli kalsın saçların mucukk

      Sil
    2. Tamamdir, urunlerin hepsi elime ulasti, 1 hafta BC kullaniyorum, sonra diger urunleri de kullanmaya basliyorum, tesekkurler tekrardan

      Sil
    3. Kolay gelsin :) Umarım sana da çok çok fayda sağlar saçların en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur :*

      Sil
  31. Ben artık keratin yükleme yapıyorum yıpranma ve kırık sorunu da yaşamıyorum. Kımyasal içermeyen Katkısız Keratin olması önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylarını da paylaşırsan çok sevinirim tatlım :*

      Sil
  32. Keratin yükleme konusunda bayağı araştırma yaptım. Bir çoğu kımyasal ve sentetik çıktı. O yüzden doğal, katkısız araştırması yaptım. Zaten diğer blog sitelerinde de Katkısız Keratin kullananların memnuniyetlerini de okumuştum. Ben de google Katkısız Keratin yazdım. Karşıma 5-6 site çıktı. Birinden aldım ama şimdi unuttum. Marka olarak elimde ürünler var. Liquid Keratin Saç Botox yazıyor. Katkısız keratin uygulaması olduğu için aldım. Zaten doğal olması bana yetti. Saçlarımdaki tüm yıpranmışlığı aldı.

    YanıtlaSil
  33. Bunları uygularken duzlestirici gibi şeyler kullandinizmi o süre zarfinda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlarımı kurutmadım bile :) O derece ısıl işlemlerden uzak durdum. Çok mecbur kaldığım durumlarda fön çektirdim ama yine de bu 15günlük süre zarfında onu da yapmadım. 1 seneye yakın bir süre düzleştirici kullanmadım 4-5 ay kadar da maşa yapmadım. Normal zamanda da düzleştiriciyi fazla kullanan biri değilim, maşa daha sık kullanıyordum onu da dediğim gibi uzun süre yapmadım.

      Sil
  34. Merhaba bende care ararken burayı buldum bir çok ürün yazıyor ne alicagimi şaşırdım permadan dolayi kurudu ve yıprandi dipten uca kadar ben şimdi ne kullanmaliyım sevgiler tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, ben burda elimdeki ürünleri ve birkaç tane ek ürünü kullandım. Sende benzer ürünleri veya elindeki benzer ürünleri değerlendirebilirsin, elinde olmayanları da satın alabilirsin...

      Sil
  35. Merhaba permadan dolayi saçım çok kurudu ve yıprandi dipten uca kadar bir çok ürün yazmışsınız ne kullanmaliyım ben tskler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ürünlerin hepsini kullandım tatlım sen istediğini seçebilirsin ama ben böyle acil durumlarda hepsini bir set halinde kullanmayı tercih ediyorum.

      Sil
  36. Saçalrım sürekli röfle yapmaktan sonunda güçsüz kaldı ve nihayet yanmıştı, yorumlardan satın aldığım Liquid Katkısız Keratin Serumunu ve Katkısız Keratin Bakım Yağını aldım. Saçlarım büyük oranda düzeldi. Bir kat daha geçersem sanırım birşey kalmaz.

    YanıtlaSil
  37. Normalde böyle blog sitelerine yorum yazmam. Ancak size kesinlikle teşekkür etmek istiyorum :) Bakır renk olan saçlarım öyle kötü hale gelmişti ki, uçları yandığından çok ama çok kötü duruyordu. İnternette kestirmeden nasıl kurtarırım diye ararken rastladım size. Dediklerinizin hepsini olmasa da çoğunu uyguladım ve daha 5 gün olmasına rağmen inanılmaz sonuç aldım. O kupkuru duran saçlarım artık canlılığını kazandı. İyiki bu yazıyı yazmışsınız, iyiki beni kurtardınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya çoooook teşekkür ederim :) Şu an o kadar mutlu ettin ki beni :) Birilerinin sorunlarına çözüm olabilmek bu işin en büyük motivasyonu. Her yazımı yazarken bunu düşünüyorum kime ne kadar nasıl fayda sağlarım nasıl sorunlarına çözüm olurum diye :) Çok çok teşekkür ederim geri dönüşün için güzel mesajın için...

      Sil
  38. Canım Merhaba, size özel birşeyler sormam gerekiyor, ama sitede email bölümü ve iletişim butonu bulamadım, nasıl iletişim kurabilirim. Yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ tarafta olması gerekiyordu yazayım canım.
      beautybooop@gmail.com bu adrese mailini bekliyorum :*

      Sil
  39. Sevgili beautyBoop, yazını cok begendim. 2 aydir yanmis saclarimla caresizlikten delirmek uzereyken karsiladtim ve tekrardan umut oldun bana. Bc acil kurtarma setini satin alacagim, ve arkadaslarin yorumlarda bahsettigi katkisiz keratin alacagim fakat baska ne almaliyim ne yapmaliyim bilmiyorum. Gecen zaman icinde bir cok urun kullanmissin bana tavsiyelerinle yardimci olabilir misin ? Saclarim hep bu sekilde kalacak ya da kestirmek zorunda kalacagim diye cok korkuyorum. 2 aydir artegonun sampuan maske ve k fluid kullandim fakat hic memnun kalmadim yeterli gelmedi bana. Tavsiyelerini merakla bekliyor olacagim ayrica son olarak ben 1 hafta sonra tatile gidecegim deniz gunes havuz derken daha fazla saclarimin yipranmamasi icin ne yapabilirim onun icinde tavsiye edecegin bir urun var mi ? Simdiden cok tesekkur ederim. Boyle bir blog ve bilgiler icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özge hoşgeldin :) Faydam olabildiyse ne mutlu bana, beğenmene çok çok sevindim :) Bc acil kurtarma seti gerçekten çok başarılı tavsiye ederim :) Onun dışında Dax supergro ve Haircare saç bakım yağlarını tavsiye ederim saçlarının hızlı uzamasına yardımcı olacaktır. Tatil için de Urbancare Macadamia Oil serisini yanına alabilirsin, hem uv koruması var hemde fiyatına göre kalitesi çok iyi ürünler. Set olarak almana gerek yok Bc acil kurtarma setini alacağın için bunun durulanmayan saç bakım kremini ve serumunu alabilirsin. Denizden havuzdan önce/sonra kullanırsan uv koruması olduğu için iyi olacaktır :)

      Sil
  40. Merhaba sevgili BeautyBoop ve takipçileri. Saçımı sürekli röfle yapmak zorunda olan biriyim. Bu yüzden saçım çok kurudu ve yıprandı. Bonocure Bc acil kurtarma serisini kullanıyorum. Çok da memnunum. Ek olarak da Liquid katkısız Keratin yüklemesini ayda bir takviye ediyorum saçım bu şekilde toparladı. Liquid Keratin yeni olarak acil kurtarma maske ve krem çıkarmış. onu da denedim. muhteşem oldu. set olarak kullanmamıştım. şu an gözlerime inanamıyorum desem abartmış olmam. çünkü etkisi aylar oldu saçımda devam ediyor, Acil kurtarma için on numara bir set olmuş, bilmiyorum siz denediniz mi ama deneyen varsa yorumunu burada yazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya şu liquit keratinden gına geldi .Ne zaman saç ürünü araştırsam her yerde birileri farklı kullanıcı adıyla bunun reklamını yapıyor. Yeter ya cidden her sitede,her blogda bıktım bu reklamdan!!!

      Sil
  41. Saçlarımı nasıl çabuk uzatabilirim

    YanıtlaSil