Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2016 Perşembe

AÇICI İŞLEMDEN (RÖFLE, BALYAJ, BOYA) YANMIŞ SAÇLARA İLK YARDIM TAVSİYELERİ (Kestirmeden Önce Bunları Deneyebilirsiniz) !

   Herkese merhaba ;)

   Kuaförünüz veya siz buna her kim sebep oldu önemli değil, sonuç olarak saçlarınız yandı mı ya da lastik gibi sünüyor mu? Panikleyip kestirmek yerine önce elimizden neler geliyor onlara bakalım...
röfleden yanan saç
Google görsellerden alıntıdır.


   Bu post tamamen kendi deneyimlerimle özenle hazırlanmıştır :)

  Öncelikle neden saçlarımızı kestirmeyelim diye ısrar ediyorum. Daha önce aynı hatayı yaptım belime gelen saçlarımı kısacık kestirdim, toplanamayacak kadar kısa :/ Evet tüm yanıklarım kırıklarım hepsi temizlendi ancak saçlarımı toplayamadığım için sürekli fön çektirmek zorunda kaldım ve yine yanık saçlarım oldu yani çözüm kesinlikle değil!!!

Şimdi maddeler halinde neler yapabiliriz bir bakalım;
röfleden yanmış saçlar
Google görsellerden alıntıdır.

1. Öncelikle saçlarınızın yanık olduğunu gördüğünüz anda eğer bir kuafördeyseniz, acil bakım yapmasını isteyin ve hiç bir ısıl işlem, tarama, fön vs yaptırmadan orayı terkedin :)

2. Eğer evde kendiniz buna sebep olduysanız üzülmeyin, ağlamayın ve saçlarınızı taramaya uğraşmayın! 
beautyboop saç bakım rutinim
Saçlarımın eski hali, yandıktan sonra kestirmiştim:(

3. O an elinizde ne kadar saç bakım kremi, maskesi her ne varsa bolca sürün 5-10 dk bekleyin ılık hatta soğuğa yakın suyla yıkayın, sadece durularken parmaklarınızla saçlarınızı taramaya çalışın.
yanmış saçları kurtarmak
4. Uçları barbie bebek saçı gibi keçeleşmiş olabilir onlara ilk anda müdahale etmiyoruz kendi haline bırakıyoruz. Kesinlikle taramıyoruz.


5. Durulayıp iyice nemi alındıktan sonra (ki burda da asla kurutma makinesi kullanmıyoruz) elinizde varsa herhangi bir markanın sıvı saç kremini bolca sıkıyoruz, yine elimizdeki saç serumundan varsa bolca sürelim. Bu şekilde saçlarınızı kurumaya bırakın.
Dax bakım yağı
6. Eğer imkanınız varsa saçlarınıza saç bakım için uygun olan yağlardan sürün ve tüm gece sabaha kadar tutun. Saç diplerinize yağ sürmenize pek gerek yok eğer yanık saç deriniz varsa zaten hemen acilen bir hekime görünün. 

7. Elinizde saç bakım yağı yoksa badem yağı, zeytinyağı, saçı nemli tutabilecek herhangi bir yağ da acil durum kurtarıcısı olabilir.

Bu şekilde ilk günü atlattıktan sonra büyük bir ölçüde saçlarınızın elinizde kalmasını önlemiş olacağınıza inanıyorum. Nerden bu inanç? kendimden :) Bunları çok şiddetli seviyede yaşadım ve iyi kötü tecrübeler edindim, tavsiyelerime kulak verin ;)

 Şimdi günü bir şekilde kurtardığımıza göre bir kaç genel tavsiyede bulunup, size daha önce yazdığım birkaç yazıyı okumanız için link vereceğim. 
yanmış saçlara ev yapımı maske

*Saçlarınızın eski sağlığına kavuşmasını beklemeyin çünkü bunu yapabilen bir teknoloji henüz yok :) 

*Sabırlı olun yanan saçlar hemen 2 günde toparlanmaz,
Belki 3 belki 5 ay maşa, fön gibi ısıl işlemlerden uzak durmanız gerekebilir, tepeden bir balerin topuz ve güzel taçlarla, aksesuarlarla günü kurtarabilirsiniz ;) Belki bir kakülde kestirip değişik bir tarz yaratabilirsiniz.

*Saçlarınızın boyu her zaman toplanabilir seviyede olsun, çünkü yanmış saçlarınızı salıp gezemezseniz, fön çektiremezsiniz vs vs en kurtarıcı boy toplanacak veya topuz yapılacak boydur, kestirmeyiniz ısrar ediyorum :) 

*Saçlarınızın o keçe keçe kısımlarını minik manikür makaslarıyla belli olmayacak şekilde kendiniz alabilirsiniz. Kuaföre gittiğinizde kökünü kazıyabilir allah korusun :) 

*Saçlarınızı 2-3 ayda bir uçlarından hafif hafif aldırarak o yanıklardan kurtulun.

*Gün içerisinde saçlarınız kurudukça sıvı saç kremlerinden sıkın nemli tutmaya çalışın,

*Ve sakın sakınnn taramayın, sadece duşta kremliyken geniş dişli tarakla ya da en güzeli parmaklarınızla tarayın ;) 

        Diğer yazılarımı da okumanızı tavsiye ederim, sağlıklı saçlarınıza bir an önce kavuşmanız dileğiyle :*
beautyboop yanmış saç deneyimlerim
Veeeee son haliiiiiii de böyleee :)

Sizlerin de tavsiyeleriniz varsa lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, sevgiler...
Diğer yazılar için aşağıdaki linklere tık tık ;)

morfose-iki-fazli-sac-kondisyoneri-sac.html

15-gunluk-yogun-sac-bakim-terapim-kuru.html

dax-supergro-sac-guclendirici-bakim-yagi.html

                                  Snapchat: beautybooop
                                  Facebook
                                  İnstagram
                                  Twitter
                                  mail: beautybooop@gmail.com


4 yorum:

  1. Deryaninsporgunlugu25 Mayıs 2016 07:25

    Çok faydali bilgiler tesekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bir hafta önce başıma geldi.saçlarımı açtı Ada'm ve sonuç barbi saçı .tülermiş lastik gibi.bc bonacure acil kurtarma aldım bakalım ne olacak.ama tavsiyelerimiz için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çoook geçmiş olsun, umarım en kısa sürede toparlarsın :* Buraya Bc hakkında yorumlarını da yazarsan çok sevinirim, diğer kızlara da fikir olur ;) Birde sen nerden ne kadara aldın onu da paylaşabilirsin :*

      Sil