Bu Blogda Ara

25 Eylül 2013 Çarşamba

KOZMETİK DİYETİ: PROJECT PAN-2

     Bugün Kozmetik Diyetimin ilk ayını diyetime sadık bir şekilde doldurdum :) Fazlasıyla kalabalık bir listeyle başladığım diyetimde 1. ayımın değerlendirmesini, biten ürünlerimi ve yerine yeni eklenenleri bu yazımda inceleyelim istedim. İlk yazıma gözatmak isterseniz Project Pan-1 ;) 
    
    Kozmetik Diyetine Sevgili Alice öncülüğünde birçok arkadaşımla başladık. Elimizde unutulan, ömrü azalan, bitmek üzere olan ürünleri çöpe gitmemesi için raf önlerine çıkartarak hem vicdanımızı rahatlatıyoruz hem cebimizi hemde dolaplarımızı...

    Kozmetik diyeti süresince elimde olan hiçbir ürünün ikincisini satın almadım. Yoğunlaşarak kullanmaktan sıkıldığım kozmetiklerimin bazılarını bitirdim bile :) Bitirdikçe bir kutuda biriktirdiğim ürünler bana çok keyif verdi, eğer hala başlamadıysanız buyrun katılın bana diyet arkadaşım olun ;) 

Diyetimiz Kasım ayında bitecek ama elimde o kadar çok stok ürün var ki benim kozmetik diyetim ocak ayına kadar sürse bitmez herhalde :)

    Öncelikle geçtiğimiz bir ayda neler bitirdim onlara bakalım;
kozmetik ürünleri

Bitirdiğim ürünlerle ilgili yorumlarıma ilk project pan da yer vermiştim o yüzden yeniden yorumlamayacağım. Project Pan-1 yazımda detaylı açıklamaları bulabilirsiniz. Bu ürünlerden Vichy Purete Thermale 3ü 1 Arada temizleyicinin yenisine çoktan geçtim, çok memnunum kullanmaya devam edeceğim. Watsons siyah nokta temizleyici bantlarımı da bittiği için yeniledim bu sefer watsons ın kendi ürününü tercih ettim, denemek için ;) Sonuç olarak bu ay toplamda 8 ürünü başarıyla bitirmiş oldum veeee hemen yenilerine yer açılsın :)
Project Pan 2
Bu sefer Project Pan'ımı çok geniş tutmadım ilk listem çoook kalabalık olduğu için. 11 ürün daha ekleyerek diyetime devam ediyorum. Bunlar neden listemde, neden bir kenarda unutuldu kısaca açıklamalarına bakalım;

1.Watsons Square Puffs Pamuk: 3lü paket halinde aldığım bu pamukları ya ben amacına uygun kullanamadım yada gerçekten kullanışlı değiller. Aşırı yumuşak ve formsuz, yüz göz makyajımı çok narin temizlese de aşırı ince ve yumuşak olması tutmayı zorlaştırıyor. Kendilerini oje çıkarmakta kullanıyorum.

2.Avon Genital Bölge Temizleyici Mendiller: Dışarda kullanmak için çok ideal bir ürün, çantama atmayı unuttuğumdan kaldı elimde yoksa 3-4 paket bitirmişliğim var. 

3.Avon Planet Spa Parafinli El/Ayak Kremi: Muhteşem güzel ve yoğun bir krem. Günlük kullanıma uygun olmadığı için bitiremedim. Duştan sonra yada uyumadan önce el/ayak bakımı için sürüyorum, çok yoğun olduğu için yazın hiç kullanmam. Zaten yarısından az kaldı yakında biter.

4.Avon Anew Cilt Canlandırıcı Serum: Bunu hangi ruh haliyle aldıysam bilmiyorum, anlık canlılık veriyor evet doğru ama nedense kokusunu yapısını pek sevmedim, kullanasım pek yok ama biraz kendimi zorlayacağım belki düzenli kullanımda memnun kalırım.

5.Avon Planet Spa Soyulan Yüz Maskesi: 4-5 yıldır kullandığım bir ürün, indirime girince 3 tane almıştım biri bitmeden diğerini açınca kurumaya başladı, ömrü bitmeden kullanmak istiyorum, keskin kokusu nedense çok hoşuma gidiyor bide tabi yüzümden soyması :)

6.Avon Planet Spa Göz Çevresi Jel: Tazeleyici ve canlandırıcı etkileri olduğunu vadeden bu jelin bıraktığı yapış yapış hissi sevmedim, elimden geldiğince kullanıp süresi bitince çöpe gidecek ve asla tekrar alınmayacak!
7.Vichy Aqualia Thermal Yüz Kremi: 24 saat nemlendirme sağlayan kremimi severek kullanıyorum, bu hediye boylarından, elimde orijinal boyu olunca unutulmuş bulduğuma sevindim :) 1 ayda bitiririm ben bunu.

8-9.Mustica Ratu Yağlı Ciltler İçin Salatalık Özlü Temileyici+Tonik: Vanilya Kutu'dan bir zamanlar gelmiş örnek ürünlerden. Pek fazla bilgim yok ürünler hakkında o yüzden yorum yapamayacağım. Deneyip görelim...

10.Lush Gorgeous Yüz Kremi: Vanilya Kutu örnek ürünlerinden en sevdiğim diyebilirim. O kadar fresh bir kokusu var ki kullanmaya kıyamaz insan :) Fazla kıyamamışım bir kenarda bozulacakmış az kalsın... Bıraktığı his, doku, nem, koku orijinalini almaya değer kesinlikle. Önce şu diyeti bitirelim de.

11.L'occitane Serinletici El Kremi: Deneme boyu bu üründe Vanilya Kutudan gelmişti, henüz denemedim ama özellikle ellerin şişmesi üzerinde etkisi varmış bu süreçte deneyeceğim.

          Böylelikle bu ay ki listemde belirlenmiş oldu :) Sizler Kozmetik Diyetine sadık kaldınız mı? Aramıza katılmak isteyenler var mı? Yorumlarınızı bekliyoruummm...




17 yorum:

  1. Watsons'ın kare pamukları benimde dikkatimi çekmişti ama bende pek memnun kalmadım. Dediğin gibi çok inceler ve bir paketinde çok fazla var. Ben iki ayda anca bitirdim bir paketi. Anca oje için falan kullanılabilir gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım ya dimi :) Bende bir türlü kullanamadım, tek tek kullanmak mümkün değil zaten 2li 3lü kullanabiliyorum. En uygunu oje silmek kesinlikle...

      Sil
  2. Ne çok şey bitmiş, yine ne çok şey eklenmiş listeye :) Umarım hepsi biter de rahatlarsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Sayende komple bir arınmaya girdim bitir bitir bitmiyor ki stok deli gibi dolu :) Ben bu seriyi 6-7 lere taşırım bu gidişle :)

      Sil
    2. Çok iyi olmuş senin adına :) Çok sevindim teşvik etmiş olmama :)

      Sil
  3. kolay gelsin canım. Umarım kısa surede biter hepsii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, aynen ya bitsinler inşallah bozulmadan ;)

      Sil
  4. Kolay gelsin, hepsi bir an önce bitiversin :) Ben de ilkinden sonra devam etmeyi düşünüyorum en azından düzenli kullanmak açısından. Ama hepimiz gayet güzel bitireceğiz inanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım aynen hepimize kolay gelsin ;) Bende ilkini bitirmeden ikincisine başladım, bitenlerin yerine yenilerini ekleyerek ;)

      Sil
  5. Yeni project pan'in hayırlı olsun :) Daha stok yapmamış bir bloggerım hiç project panlik bir durumum yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım ;) Aman sakın bizim gibileri örnek alıp çizgini bozma o zaman :D Bak gör neler çektiğimiziiii bunlar hep iradesizliğimizle indirim peşinde koşturmalarımızdan oldu :))))

      Sil
  6. Bir ben beceremiyorum herhalde ürün bitirmeyi ama en mantıklısı böyle ürünleri belirleyip bitirmek kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende kozmetik diyeti sayesinde düzenli kullanıp ürünlerin dibini gördüm :)) Seçtiğim ürünleri rafın en ön kısmına koydum diğerlerini en alt rafa kaldırdım insan ister istemez diyete uyuyo böylece...

      Sil
  7. Kozmetik diyeti gerçekten başarılı oldu :) bende harıl harıl bitirmeye çalışıyorum bazı ürünleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım ya çok iyi oldu her hafta 1-2 ürün bitiriyorum bende :) Ne güzel bir duyguuuuuu buuuuuu :))))

      Sil