Bu Blogda Ara

12 Nisan 2014 Cumartesi

DUKAN DİYETİ: HOŞGELDİN SEYİR EVRESİ

         Geçtiğimiz hafta Dukan diyetine başladığımı ilan etmiştim :) Gelişmeleri instagram ve twitter hesabımdan sık sık güncelliyorum eğer ki takip etmek isterseniz. Daha önceki yazımı okumak isterseniz; 
http://beautybooop.blogspot.com.tr/2014/03/dukan-diyeti-diyete-basliyorum-atak.html

       Daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi Dukan diyeti ile amacım ciddi anlamda kalıcı kilo vermek çünkü geçtiğimiz kış aylarında bazı özel sebepler nedeniyle 6-7 kilo birden almıştım ve şu an 10 kilo verme hedefiyle bu yola baş koydum :))) 

       31 Mart'ta 3 gün atak evresi ile birlikte başladığım diyette şu an seyir evresindeyim. (Bu evreler kilonuza, boyunuza, yaşınıza vs kriterlere göre dukandiet.com sitesinde hesaplanıyor ve kişiye özel program çıkarılıyor.) 

       Dukan diyetimde 3 günlük Atak evresi sonucunda 1,7 kg verdim bu gayet hızlı bir kilo kaybıydı. Çünkü aç kalmadım,
güçsüz düşmedim, diyet listesindeki serbest gıdalarında hepsinden de gönlümce istediğim saatte istediğim kadar yedim ;)

        Dukan diyetini yapmak isteyenler için 12 günlük sürecimi paylaşmak istiyorum; 
            İlk gün hiçbir şey anlamadım gayet güzel sabah yumurta, peynir, öğlen ızgara tavuk, balık, et yoğurt derken geçti gitti. 2. günümde baş ağrım oldu sanırım insülin direncini kırmak üzereydim :D Sıfır şeker sıfır karbonhidrat eee vücut istiyor tabi... Yattım uyudum dinlendim duş aldım o şekilde 2.günü atlattım. 3.gün ve sonrası benim için pekte zorlu değildi...

         Seyir evresinde saf protein ve sebze-protein günleri de gelince ben bu diyeti ömrüm boyunca yapabilirim dedirtti :))) Ton balıklı salata, çökelekli yeşil salata, yulaf kepekli krep, jambonlu omlet, süt, yoğurt, yumurta, ayran, light içecekler, soda, türk kahvesi... Gayet memnunum ben hayatımdan :) Hatta sebze protein günümde anneciğim sırf kıymadan, çok az soğan ve domatesten yapılmış biber dolması ve sarma bile yaptı :D Yani Dukan diyeti gerçekten biraz uğraşması masraflı da olsa sizi asla yaşamdan koparmıyor diyebilirim.

         Şu an 12.günümdeyim 3 kilo vererek 67 kg dan 64 kg düştüm.Hızlı sonuç alınması Dukan diyetine olan motivasyonumu arttırdı ;) Bu konuyla ilgili açılmış harika bloglar var onlardan çok beslendim, çok faydalandım. Mesela tatlı, çikolata krizim tuttuğunda light puding bile yaptım hatta dukan nutellası bile varmış onu da en kısa zamanda yapacağım :) 

         Yaz geliyor bir telaş bir panik varsa üzerinizde, dukan diyeti yapmak yapmamak arasında gidip geliyorsanız sizin için tavsiyelerim; Önce dukandiet.com sitesine girerek bir programınıza bakın, daha sonra internetten diyet ile ilgili açılmış bloggerları inceleyin çünkü onlar birinci elden kendi tecrübelerini aktarıyorlar ve daha sonra karar verdiğiniz anda koşun bir Dukan diyeti kitabı alın veeee alışverişe çıkınnnnn ;)

          Şimdilik size 64 kilomla veda ediyorum önümüzdeki ay kaçını bırakıp gelirim göreceğiz :)) Dukan diyeti ile ilgili tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var lütfen beni mahrum etmeyin...
Görsel alıntıdır.

2 yorum:

  1. merhaba, dukan diyetinde başarılar. bir kere genel algıya hiç aldanmayın hiç sağlıksız bir diyet değil. bir kere normalde yemediğimiz sebzeleri yediriyor. ancak nacizane tavsiyem, bir şekilde sıkılıp bırakacaksanız bile bir anda normal yeme rutinine dönmeyin. hedefinize gelmeden bıraksanız bile lütfen direkt normal hayata geçmeyin, mutlaka koruma dönemini uygulayın. en azından verdiğiniz kiloyu sabitleyin. bu çok önemli. hatta bence diyetin en önemli noktası. başarılar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Şu ana kadar çok zorlandığım bir durum olmadı yani bırakmayı düşünmüyorum hatta oldukça sevdim ben bu diyeti :) Ne kadar gereksiz şeker yağ ve karbonhidrat alıyormuşum onu anladım. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim, bende sağlıklı bir diyet olduğunu düşünüyorum çevremde herkes hasta oldu ben gayet sağlıklı :))))

      Sil