Bu Blogda Ara

18 Ağustos 2013 Pazar

DETOKS SUYU: EVDE KOLAYCA HAZIRLAYIP VÜCUDUNUZU TOKSİNLERDEN ARINDIRIN

     Sağlıklı bir cilt içten beslenmeli dıştan desteklenmeli derler ya aynen öyle. Her ne kadar kimyasallardan, zararlı maddelerden kaçınmaya çalışsak da, her ne kadar organik bir yaşam mücadelesi versek de bunun yetersiz olduğunu biliyorum. 

     Detoks vücudumuzu birikmiş toksinlerden bir nevi zehirden arındırma işlemidir ve her vücudun belirli aralıklarla dinlenmeye, temizlenip arınmaya ihtiyacı vardır.

     Belki yararı var belki yok, kendimce tecrübe ettiğim ve memnun kaldığım pratik, lezzetli, basit detoks suyuna yer vermek istedim bugün. 




     Detoks Suyu:
          -2 litre suya - 1 orta boy salatalığı ve 1 limonu doğrayıp, içerisine yaklaşık 10 taze nane yaprağı ilave ediyoruz, 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün süzüp, gün boyu içiyoruz. İşte bu kadar basit ;) Hazırlaması basit içeriği gayet zengin ;)

     Limon deyip geçmeyin; detoksun en önemli unsurudur bence kendisi. C vitamini deposu olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle karaciğer, cilt ve bağırsakları temizlediği söylenir. 

     Keza nane de içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulundurur, sindirimi düzenler, idrar söktürür, nefesi tazeler hatta iştahı da kestiği söylenir.

      Salatalık idrar söktürücü, kan temizleyici, bağırsak yumuşatıcıdır. Yaz aylarında harareti keser,içerdiği kükürt sayesinde kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırarak toksinlerden arınmanıza yardımcı olur. Yine aynı şekilde bir çok vitamin ve mineral içerir.

     Fazla karıştırmaya gerek yok bence, az ve öz! Çok karışık tarifler bana sıkıcı gelir ve ne kadar faydası da olsa üşenir asla yapmam. 

     Sonuç itibariyle size zindelik veren, ferahlatan, bol vitamin ve mineral içeren, vücudunuzu toksinlerden arındıran bir detoks suyu tarifi. Kendinizce isterseniz zenginleştirebilirsiniz elbette. Lezzet katmak için bal kullanabilirsiniz, ben sade tüketiyorum.

    Özellikle regl dönemlerinde vücudumdaki ödemin atılmasına yardımcı olan bu suyu, spor yaptığım günlerde de mutlaka tüketiyorum...Sizde aynı etkileri gösterir mi bilemiyorum fakat gayet masum içeriğe sahip, bence bir deneyin derim.

     Umarım beğenmişsinizdir, yorumlarınızı bekliyorum. 

     Siz vücudunuzu toksinlerden nasıl arındırıyorsunuz? Benim gibi tecrübe edip memnun kaldığınız tarifleriniz var mı?

2 yorum:

  1. bende bu hafta detoksa başlamayı düşünüyorum ama tarif arayışındayım. Bunu da not alıyorum :))

    YanıtlaSil
  2. Ben sürekli bu şekilde tüketiyorum suyumu, özellikle spor yaptığım zamanlar bol bol... Çok ferah ve lezzetli oluyor umarım beğenirsin ;)

    YanıtlaSil