Bu Blogda Ara

25 Ağustos 2013 Pazar

KOZMETİK DİYETİ: PROJECT PAN-1

     Birkaç aydır yapmaya çalıştığım kozmetik diyetinde pek başarılı olduğumu söyleyemem. 

   Blogunda bu konuya yer veren sevgili Alice'e destek vererek bende kozmetik diyetine başlıyorum, diyet arkadaşı olarak :) 

     Peki ne yapıyoruz? Kendimize bir project pan( bitirmemiz gereken ürünler) oluşturup, elimizdeki stoklarımızı eritiyoruz. 

     Bitmeye yakın, son tüketim tarihi yaklaşmış olan, çekmecenin dolabın bir kenarında unuttuğumuz, yenisini alıp bir kenara attığımız, ne kullandığımız ne de vazgeçemediğimiz ürünlerimizi göz önüne çıkarıp 1 Kasım'a kadar bitirmeye çalışıyoruz. Tabi bu süre zarfında yenisini almayarak kozmetik diyeti yapmış oluyoruz.

     Sevgili Alice 20 ürünle başlamış ama ürün sayısında sınır yok tabi ki... Project Pan'ına göz atmak isterseniz tık tık  . 

     Benim Project Pan'ıma göz atalım bakalım neler çıkmış çekmece diplerinden :)))
BeautyBoop
     Soldan sağa;
     1. Beauty Formula Gözenek Temizleyici Burun Bandı: Watsons'dan aldığım bu bantları çok etkili bulmadığım için 2 defa kullanıp bir köşeye atmıştım, içinde kalan 4 taneyi bitireyim ziyan olmasın.
      2.Avon Advance Tecniques Bukleleri Belirginleştirici Likit Jöle: Aslında jöle tarzı ürünleri çok kullanmıyorum ama serinin diğer ürünlerini beğendiğim için deneme amaçlı almıştım. Maşa yaptıktan sonra kullandım, sertleştirmeden sabitledi buklelerimi beğenerek kullandım. Artık dibinde kaldı bitti bitecek.
      3.Avon Natural Kids Göz Yakmayan Elma Kokulu Saç Açıcı Sprey: Çocuklar için ama yıllardır severek kullandığım bir ürün, bittikçe yenisini alıyorum. Benim uçları keçeleşmiş saçlarımı bile yumuşacık yapıp açıyor. Bu aralar nedense bir köşede unutmuşum kullanıp bitireyim tarihi geçmeden.
      4.Avon Advance Tecniques Boyalı Saçlar İçin Bakım Maskesi: Saçlarım sadece boyalıyken gayet yeterli gelse de, açıcı işlem gördükten sonra yetersiz kaldığı için dolabın bir köşesinde kullanma tarihi geçmek üzereyken çıkardım ortaya. Saç kremi niyetine çok çok kullanıp bitireyim bir an önce.
      5.Avon Bond Girl Vücut Losyonu: Parfümünü çok severek kullandığım serinin vücut losyonu harika kokuyor aslında, neden süründü durdu bir köşede bilmiyorum!
      6.Avon Clearskin Canlandırıcı Arındırıcı Scrub: Ferahlık veren, ciltteki yağı kiri güzelce temizleyen bir ürün, o kadar çok kullandım ki sıkıldım sanırım o yüzden kullanmayı bırakmıştım yeni aldığım başka ürüne geçmiştim ama bu süreç içerisinde bitireyim tarihi geçmeden.
      7.Avon Foot Works Deniz Tuzu İçeren Canlandırıcı Arındırıcı Scrub: Beklediğim kadar iyi çıkmadı pek bir verim alamadım, öyle olunca kullanması da zor geldi bitirip yenisini almayacağım bir ürün.
      8.Vichy Purete Thermale 3 ü 1 Arada Temizleyici: Ayrıntılı yazısını daha önce yazmıştım okumak isterseniz tık tık . Yenisi çoktan alındı bile, eskisi bitmemişti aslında yenisini açmadan bunu bitirmeye karar verdim, zaten çok az kaldı 1 haftaya biter.
Beauty Boop
      9.Avon Senses Mystıque Duş Jeli: Kokusunu beğenerek kullanıyordum ama bir süre sonra sıkıldığım için kullanmayı bırakmıştım. Genel olarak avon duş jellerini seviyorum.
     10.Gabrini Oje Sil: Annem aldığı için denedim ama sevmedim. Kokusu muhteşem ama benim gibi tez canlıysanız kullanırken sinir olabilirsiniz. Klasik yöntemle oje silmeyi tercih ederim, bitirip bir daha almayacağım.
     11.Avon Extra Lasting Makyaj Temizleyici: Avon indirimiyle almıştım, dayanıklı makyajı temizlemek için etkili ama bıraktığı yağlı hissi sevmedim, bitirmek için epey uğraştım birkaç kullanımdan sonra bitecek inşallah.
     12.Nuxe Makyaj Temizleme Jeli ve El/Tırnak Kremi: Vanilya kutudan gelen deneme boyu ürünleri birer defa deneyip unutmuştum, yorum yapacak bir fikrim yok henüz kendileriyle, kozmetik diyeti sürecinde bitirmeyi planlıyorum.
     13. Avon Wish Of Love Parfüm: O kadar beğenmiştim ki indirime girince 6 tane stokladım, ehh abartınca 2 tanesini hediye ettim :) Bu elimde kalan son şişe artık bitirip uzun bir süre görmek istemiyorum :)
     14.Avon Incandessence Mini Roll-on Parfüm: Avonun en güzel parfümlerinden bence ama yaz için ağır bir koku, yarısına kadar kullandım önümüzdeki birkaç ay içince bitirmem lazım uzun süredir elimde.
     15.Arko Nem Gliserinli El Kremi: İçeriği pek masum olmayan ama kokusuna bayıldığım bir ürün. Elimde daha kullanacağım çok el kremi olduğu için bitirip yenilerine yer açılsın istiyorum.
     16.Uni Vazelin: Vazelin neye iyi gelmez ki :) İndirime girince stoklama mantığıyla elimde 2 kutu daha var, diğerlerini kaldırıp bunu kullanacağım. 
     17.Avon Planet Spa Çamur Maskesi: Planet Spa serisi avonun en sevdiklerim arasında. Ölü deniz mineralleri içeren bu maskeyi yarısına kadar kullandım. İçeriğindeki parfümü bana çok keskin geldi yüzde durduğu sürece beni rahatsız etti ve tabi ki her çamur maskesi gibi arındırması zor, kullanmaya biraz üşendim. Asla çöpe gitsin istemem kullanıp bitireceğim. Elimdeki diğer maskeler bittiğinde yine alabilirim.
Beautybooop
     18.Flormar Göz Kalemi(Siyah): Biri bitmeden ikincisini aldığım için şimdi elimde 2 küçük kalem olarak kaldılar. Sürümü yumuşak, rengini güzel veren bir kalem. Eyeliner olarak uyguluyorum akma, dağılma yapmadı. Bunları bitirince yine aynı üründen alacağım. 
     19.Avon Glimmerstick Diamonds Eye Liner: Gördüğünüz gibi elimde 3 tane var. Çok beğendiğim için stoklamıştım. Sürümü, rengi, kalıcılığı harika... Nedense ne zamandır yeşil tonlarda makyaj yapmıyorum. Bu ara bol bol yapacağım kesin :)))
     20.Avon Colortrend Kapatıcı(Light): Gözaltı için çok ağır bir kapatıcı, bende yüzümdeki sivilce ve lekeler için kullanıyordum. Az kaldığı için kullanayım bitsin dedim listeme ekledim. Bir daha almayı tercih etmem.
     21.Alix Avien Terracotta Allık(01): Saçlarımı bakır-karamel boyattığım zaman tavsiye üzerine almıştım. Beyaz ten ve karamel tonlarındaki saça çok yakıştığını düşünüyorum. Elimden düşürüp kırıldığı için, yanımda taşımadım o yüzden az kullanıldı ve unutuldu. Dibinde kaldığı için kullanıp bitireceğim, tekrar alacağımı sanmıyorum, belki başka bir rengi olabilir.
     22.Avon Superextend Extreme Mascara: Lacivert renkli bu rimeli aldıktan bir sene sonra açtım. Neden aldığımı da bilmiyorum bir anlık boşluk herhalde :) Ara ara aklıma gelirse kullanıyorum, yaz bitmeden kullanıp bitireyim yoksa bozulacak.
     23.Avon Super Curlacious Mascara:  Avonun en sevdiğim rimeli diyebilirim. Belki bu bitirmek üzere olduğum 4. yada 5. ürün. Eğer denemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum. Verdiği hacim ve kıvrımı ben çok sevdim, elimde denenmeyi bekleyen 5-6 tane daha rimel olduğu için, bitmek üzere olan bu maskaramı Project Pan listeme ekledim. Diyetten sonra indirimde yakalarsam kesinlikle stoklayacağım.
     24.Avon Calming Effects Fondöten: Kışın kullandım ama yazın ağır geldiği için ar verdim. Avon fondötenleri içerisinde tercih edilebilir bence ancak genel anlamda listenin sonlarında kalır. Tekrar almayacağım. Diyet bitene kadar kullanıp, bitmiş sayacağım kendilerini. 
     25.Avon İdeal Shade(Light Medium): Katalogda görünce denemek istedim, bu zamana kadar da bitmesi için çabaladım, çok az kaldı şükür. Yüzde kalıp gibi kalıyor, bütünleşmiyor bir türlü ve ağır duruyor. Hala katalogda var mı bilmiyorum ama tekrar asla almam.
     26.Avon Stick Kapatıcı(Fair): Çok yoğun ve çizgilerin arasına doluyor yine diğer kapatıcım gibi sivilce ve lekeleri kapatmak için az az kullanıyorum. Yarısından daha az kaldı umarım bitirebilirim.
     27.Avon Face Pearls: Tatlı bir pembelik ve ışıltı vermesini sevdim. Açık tenliyseniz tavsiye ederim ama koyu tende sadece ışıltı vermek için kullanılabilir. Bu ikincisiydi unutulup gitmiş, yenileri alınınca.
     28.Avon SuperShock Jel Eyeliner: Fırçasıyla birlikte aldım, çok bereketli kullan kullan bitmiyor. Verdiği renk bana yeterli gelmedi hem siyah hemde laciverdini almıştım. Her gün kullansam da 2-3 yılda bitiremem :) Süre sonunda kalsa da bitti sayacağım, bozulacak çünkü.
     29.Avon ColorTrend Ruj: Hepsi aynı serinin farklı tasarım ambalajlarıyla aldığım rujlar. Rujların tadı, kokusu rahatsız edici aslında, yine de indirimden dayanamayıp almıştım. Ağırlıklı olarak kullanmaya çalışacağım.
     30.Avon Extra Lasting Dolgunluk Veren Uzun Süre Kalıcı Ruj: 3 rengi vardı elimde, açık pembe olanı kaybettim sanırım :) Şu an Plump Peach ve Full Of Honey renklerini listeye ekledim. Silmedikçe duşta bile çıkmayacak kadar kalıcı. Özellikle Plump Peach favorim, keşfettiğim zaman sevdiğim tüm arkadaşlarıma alıp hediye etmiştim, her tene her saça her makyaja yakışıyor. Şeffaf tarafı dolgunlaştırıcı özellikli, sürüldüğünde yanma hissi veriyor ama 1 dk içinde geçiyor, beni rahatsız etmedi. Daha sonra tekrar alacağım ürünler arasında.
     Çok uzun bir post oldu farkındayım, umarım keyifle okumuşsunuzdur. 
Siz Kozmetik Diyeti ile ilgili neler düşünüyorsunuz? 

14 yorum:

  1. Kocaman bir project pan olmuş bu. Umarım hepsi biter, bittiğinde büyük bir ferahlama yaşayacağından eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen biraz fazla oldu gibi ve daha devamı da var :/ Ayırırken birazda kızdım kendime düşünmeden yapılan alışverişin sonu bu. Diyet sonrasında tertemiz bir dolabım olacak :)))

      Sil
  2. biraz fazla geldi gozume umarım en kısa zamanda bitirirsin :))

    bende başladım diyete ve bloguma da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh işte bunlar hep avonun karşı konulmaz kataloğu yüzünden :D 2 ayım var çoğunu bitireceğimi umuyorum.

      Sende aramıza hoşgeldin o zaman başarılar hepimize ;) Yorumun için teşekkür ederim, senin Project Panında neler varmış bakalım ;)

      Sil
  3. Seninkine bakınca benimki gözüme ufak göründü azıcık :D Bu bitirme projelerinin en fazla ürünle başlayanları ikimizin anlaşılan. Ama eminim ki hepsini bitireceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz biraz fazla abartmışız sanırım. Daha sırasını bekleyen bir bu kadar daha ürün var :D En başı çekip en başarılı olma ihtimalimiz biraz düşük olsa da, bunu yapabiliriz bence :)))

      Sil
    2. Evet sırasını bekleyen ürün çok ama başarabiliriz :) Ben inanıyorum.

      Sil
  4. Kocaman Project Pan oldu.En kısa zamanda bitirmeni diliyorum.Hepimize kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimmm aynen hepimize kolay gelsin :) Bunları göz önüne alıp, diğer tüm kozmetikleri dolaba kaldırınca kolay oluyor :)

      Sil
  5. Bitecek hepsi bende inanıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitecek diye kozmetik zehirlenmesi yaşayacağım az kaldı :D Ama gayet başarılıyım şimdilik 1 ürün bitirdim :D

      Sil
  6. Bunu bende yapmak istiyorum ama kendime güvenemiyorum. Ürünleri bitirene kadar kozmetik almamaya söz veremiyorum. Birilerinin beni ateşlemesi lazım bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım sen başla hepimiz seni ateşleriz hiç dert etme :)) zaten başladıktan sonra ürünler bittikce raflar ferahladikca o kadar mutlu oluyosun ki yenisini alipta kargaşa yaratmak istemiyor insan ;)

      Sil